Hľadám si prácu a stále nič. Čo robím zle?
Ahojte, vedeli by ste mi niekto poradiť čo robím zle keď už od septembra po doštudovaní SŠ si hľadám prácu a stále nič? Už som skúšala všeličo… Cítim sa z toho zle a bezcenne.. Je to normálne? Stačí len vydržať nejaku chvíľu doma a príde to?
@heln podľa školského zákona. Hm a kto vytvára tie zákony, pretože veľakrát sú v nich nesprávne použité výrazy. To po prvé a po druhé. Ak je žiak, tak akú formuláciu má použiť - chodil na strednú školu, vzdelával sa na strednej škole: Všade máš uvedené, že štúdium trvá x,y rokov. Takže logicky z toho vyplýva, že ak absolvujem napr. 4 ročné štúdium na strednej škole, tak som študovala. Ak niekto navštevoval učebný odbor - bol učeň.
Je to este kratka doba od kedy si si poslala CV, v podstate len mesiac. Ak si este len skoncila skolu, predpokladam “nemas” prax a vtedy pre zamestnavatela budes skor na konci zoznamu. Co samozrejme neznamena, ze ta neprijmu. Mozno chcu prijat aj studenta, ktory bude sikovny, snazivy a bude robit za polovicny plat. Cize nezufaj…Je ale pravda, ze ked vedia koho chcu a dostanu zaujimave CV, tak ta budu kontaktovat hned aj na dalsi den.
@baki03 ahoj, je to ok. Mesiac je krátka doba. Treba hľadať ďalej. Nemusíš byť zúfalá. Bežne sa hľadá aj dlhšie. Alebo človek vezme hocijakú prácu (napr. dokladanie tovaru v Tescu) a popri tom hľadá vo voľnom čase ďalej, aby nebol úplne bez peňazí. Tak možno skús takouto cestou ísť...
@baki03 nájdi si najprv niečo... Hocičo kľudne kaufland a medzi časom si hľadaj prácu, ktorú chceš robiť
@kvetinka75, to je samozrejme možné. Nie každý zamestnanec a zamestnavatel si sadnú.
@baki03 netráp sa, to je normálne. Ja som napríklad po skončení VŠ našla prácu až po poslaní 93. životopisu. Posielala a hľadala som vsade, kde to čo len trochu súviselo s tým, čo som vyštudovala. Vôbec mi nevadili ani brigády či dohoda, čokoľvek, plat ani pozíciu som neriešila vôbec. Napriek tomu to trvalo... Ale našla som a vynikajúcu prácu. Aj ty si nájdeš, neboj sa, nedaj sa znechutiť.
@h2, áno, som relikt minulosti 🤣🤣🤣 Za mojich čias síce boli na stredných školách profesori, ale študovalo sa len na vysokých a pod vyštudovaným rozumiem človeka s VS a nie SŠ, tak ako je to v školskom zákone a nie ako to vykladá jazykovedny ústav. Ok, som grammar nazi s neaktualizovanymi údajmi. Stáva sa 🤷♀️
Keď sa miestni odvolavaju na svoje štúdium, obvykle tým naznačujú, ze školu nedokončili. To je zase iný zvyk 🤣 (pri ukoncenom vzdelávaní píšu formu ukončenia)
@vroni tie tvoje popisy su uzasne🤭🤭🤭 vzdy sa na nich bavim. Ja som od teba o dost mladsia, ale tiez sme mali profakov na gympli a vsetci nas za to buzerovali, ze ucitelia na strednych skolach su profesori🙄
@baki03 ahoj,nezufaj,od septembra to je nič,koľko kvalifikovaných ľudí s praxou hľadá oveľa dlhšie.Bola som na tom ako ty a potom na zimu pekne v teple som si povedala,že aby som mala prax spravím si absolventskú prax cez úrad práce.Mozes si vybrať firmu sama za seba a mali by ti to umožniť,dobre sa zapíšes a možno si ťa potom nechajú.Ja som robila v kancelárii klasické papierové roboty a evidencie s jednoduchým softvérom,naučila som sa robiť s Pc,s ľuďmi,bolo to zadara,ale je to pre teba veľké plus na rozbeh.A nebudeš zaskočená v prvej práci,trochu sa otukas,vytvoris si pracovný návyk atď.Skoncila som vo februári,hneď sa aj zamestnala,no potom už som išla inou cestou.Ale fakt mi to veľa dalo.Pripadne kurzy máš zadara cez úrad.
@justxme ak je ponúk dosť poraď mi ako matka dvoch detí sa potrebujem zamestnať ale len na úväzok od 8-16hod. Ideálne staré mesto, nové mesto, Rača, vajnory tento okruh miest. Skúšala som administratívu, predajne, recepčne, pomocné v kuchyni ale nikde som nenašla na takýto úväzok a to už hľadám od júla. Rada si nechám poradiť.

@vroni ja si myslím, že chyba nie je v nevhodne použitej formulácii, ale skôr v nevhodne vybranom zamestnávateľovi, ktorý zamestnáva ľudí, ktorí nevedia, čo znamená význam slov a či je vhodné a čo nie je vhodné. Ak by mi niekto na pohovore povedal, že som použila nevhodnú formuláciu, ktorá je vlastne správna, asi by som o to miesto už nemala záujem.