icon

Hľadám si prácu a stále nič. Čo robím zle?

baki03
17. okt 2023

Ahojte, vedeli by ste mi niekto poradiť čo robím zle keď už od septembra po doštudovaní SŠ si hľadám prácu a stále nič? Už som skúšala všeličo… Cítim sa z toho zle a bezcenne.. Je to normálne? Stačí len vydržať nejaku chvíľu doma a príde to?

Strana
z2
kvetinka75
18. okt 2023

@vroni ja si myslím, že chyba nie je v nevhodne použitej formulácii, ale skôr v nevhodne vybranom zamestnávateľovi, ktorý zamestnáva ľudí, ktorí nevedia, čo znamená význam slov a či je vhodné a čo nie je vhodné. Ak by mi niekto na pohovore povedal, že som použila nevhodnú formuláciu, ktorá je vlastne správna, asi by som o to miesto už nemala záujem.

kvetinka75
18. okt 2023

@heln podľa školského zákona. Hm a kto vytvára tie zákony, pretože veľakrát sú v nich nesprávne použité výrazy. To po prvé a po druhé. Ak je žiak, tak akú formuláciu má použiť - chodil na strednú školu, vzdelával sa na strednej škole: Všade máš uvedené, že štúdium trvá x,y rokov. Takže logicky z toho vyplýva, že ak absolvujem napr. 4 ročné štúdium na strednej škole, tak som študovala. Ak niekto navštevoval učebný odbor - bol učeň.

duunlo
18. okt 2023

Je to este kratka doba od kedy si si poslala CV, v podstate len mesiac. Ak si este len skoncila skolu, predpokladam “nemas” prax a vtedy pre zamestnavatela budes skor na konci zoznamu. Co samozrejme neznamena, ze ta neprijmu. Mozno chcu prijat aj studenta, ktory bude sikovny, snazivy a bude robit za polovicny plat. Cize nezufaj…Je ale pravda, ze ked vedia koho chcu a dostanu zaujimave CV, tak ta budu kontaktovat hned aj na dalsi den.

mikadooo
18. okt 2023

@baki03 ahoj, je to ok. Mesiac je krátka doba. Treba hľadať ďalej. Nemusíš byť zúfalá. Bežne sa hľadá aj dlhšie. Alebo človek vezme hocijakú prácu (napr. dokladanie tovaru v Tescu) a popri tom hľadá vo voľnom čase ďalej, aby nebol úplne bez peňazí. Tak možno skús takouto cestou ísť...

natiblaskova
18. okt 2023

@baki03 nájdi si najprv niečo... Hocičo kľudne kaufland a medzi časom si hľadaj prácu, ktorú chceš robiť

vroni
18. okt 2023

@kvetinka75, to je samozrejme možné. Nie každý zamestnanec a zamestnavatel si sadnú.

h2
18. okt 2023

@vroni Ale ty žiješ a pracuješ vo Viedni, ak sa nemýlim. Ja neviem, ako to máte vy v Rakúsku, ale na Slovensku sa študuje aj na SŠ.

marybery
18. okt 2023

@baki03 netráp sa, to je normálne. Ja som napríklad po skončení VŠ našla prácu až po poslaní 93. životopisu. Posielala a hľadala som vsade, kde to čo len trochu súviselo s tým, čo som vyštudovala. Vôbec mi nevadili ani brigády či dohoda, čokoľvek, plat ani pozíciu som neriešila vôbec. Napriek tomu to trvalo... Ale našla som a vynikajúcu prácu. Aj ty si nájdeš, neboj sa, nedaj sa znechutiť.

vroni
18. okt 2023

@h2, áno, som relikt minulosti 🤣🤣🤣 Za mojich čias síce boli na stredných školách profesori, ale študovalo sa len na vysokých a pod vyštudovaným rozumiem človeka s VS a nie SŠ, tak ako je to v školskom zákone a nie ako to vykladá jazykovedny ústav. Ok, som grammar nazi s neaktualizovanymi údajmi. Stáva sa 🤷‍♀️
Keď sa miestni odvolavaju na svoje štúdium, obvykle tým naznačujú, ze školu nedokončili. To je zase iný zvyk 🤣 (pri ukoncenom vzdelávaní píšu formu ukončenia)

guiseppinka
18. okt 2023

@vroni tie tvoje popisy su uzasne🤭🤭🤭 vzdy sa na nich bavim. Ja som od teba o dost mladsia, ale tiez sme mali profakov na gympli a vsetci nas za to buzerovali, ze ucitelia na strednych skolach su profesori🙄

kubkovamama
18. okt 2023

@baki03 ahoj,nezufaj,od septembra to je nič,koľko kvalifikovaných ľudí s praxou hľadá oveľa dlhšie.Bola som na tom ako ty a potom na zimu pekne v teple som si povedala,že aby som mala prax spravím si absolventskú prax cez úrad práce.Mozes si vybrať firmu sama za seba a mali by ti to umožniť,dobre sa zapíšes a možno si ťa potom nechajú.Ja som robila v kancelárii klasické papierové roboty a evidencie s jednoduchým softvérom,naučila som sa robiť s Pc,s ľuďmi,bolo to zadara,ale je to pre teba veľké plus na rozbeh.A nebudeš zaskočená v prvej práci,trochu sa otukas,vytvoris si pracovný návyk atď.Skoncila som vo februári,hneď sa aj zamestnala,no potom už som išla inou cestou.Ale fakt mi to veľa dalo.Pripadne kurzy máš zadara cez úrad.

annie285
18. okt 2023

@justxme ak je ponúk dosť poraď mi ako matka dvoch detí sa potrebujem zamestnať ale len na úväzok od 8-16hod. Ideálne staré mesto, nové mesto, Rača, vajnory tento okruh miest. Skúšala som administratívu, predajne, recepčne, pomocné v kuchyni ale nikde som nenašla na takýto úväzok a to už hľadám od júla. Rada si nechám poradiť.

Strana
z2