icon

Hľadanie si práce, zaslanie životopisu vs osobná návšteva?

9. júl 2021

Ahojte,

dlhšie si hľadám novú prácu a buď sa mi ozvú, že vybrali niekoho iného, alebo sa neozvú vôbec.
Je pravda že posielam životopis len zbežne, nie rad radom, skôr niekam, kde by som reálne chcela pracovať, neprecuňujem svoje schopnosti. Myslíte, že osobná návšteva typu "Dobrý deň, videla som že hľadáte nového zamestnanca, tak som si dovolila priniesť životopis... " zvýši šancu v zamestnaní sa? Počula som názor že áno, pretože životopisov im príde niekoľko a tak som len jedna z mnohých, že by som mala ísť aj "do terénu".
Máte skúsenosť? Pripadne ak ste prijímali nového zamestnanca a niekto len tak osobne priniesol životopis, pozerali ste na neho trochu inak?

Som zvedavá na vaše názory🙃

Strana
z2
ivkazba
9. júl 2021

@saraxyz no personalisti sú rôzni veru, ja ako manažér som s mnohými mala ťažké začiatky, kým som ich myslenie nastavila na to, že majú vyberať podľa mojich predstáv (keďže človek ide ku mne) a nie podľa seba. Plavky som nezažila 😂 ale to pivko na grilovačke viac krát.

pribinak
9. júl 2021

Kto by tie 100x skopírovane zvasty v ML čítal? Nám na jedno miesto príde 250 CV + ML. Mam aj iný program ako citat tie iste vety a tie kecy

Ja chcem vidieť kvalitne CV, školy a prax. Je mi jedno či je to niekto pred dôchodkom alebo matka po materskej. Mna zaujíma vzdelanie a prax

Ja na pohovore dávam jednoduchú úlohu: pochváľte sa, porozprávajte mi o svojim najväčšom pracovnom úspechu
A boli by ste prekvapené že mnohí ľudia zostanú ticho

Vyradujem CV, kde sú gramatické chyby, rôzne nezrovnalosti, vysoká fluktuácia, ultra krátke cv, radšej si prečítam dlhšie a cv, kde je prax komplet mimo náš obor

Sme Slovenska firma, ale moj kolega, keď telefonuje a pozýva ľudí na pohovor, tak komunikuje v Aj alebo Nj. Je to fakt sranda

ivkazba
9. júl 2021

@bublinka1426 pre mnohých je to problém, žiaľ. Moja skúsenosť je taká, že vždy som takého človeka zavolala, ale ak išlo o človeka, ktorý robil 15 rokov v štátnej správe alebo v malej rodinnej firme, tak mnohí z nich nezvládli korporát. Ale zase boli aj takí, ktorých to brutálne nakoplo, doslova po rokoch ožili (teda vraj ich osobné okolie to tak vnímalo).

bublinka1426
9. júl 2021

@ivkazba haha a ja 10 rokov korporat. to chce vela x silne nervy inac. :D

sticker
sapetka
9. júl 2021

No a prave take tam nepis co si robila a co bola napln prace. To je zase len opakovanie cv. V motovacnom by malo byt preco ja preco vy a preco to miesto. A ak posielas z vl iniciativy (ako si spominala) tak su este ine veci ktore by mali byt v motivacnom napisane. Drzim prsty

autor
9. júl 2021

@pribinak lenže ja nehľadám neviem aké pozície, kde je treba mať kvalitné štúdium, alebo extra prax. Bežné práce ako asistentka predaja, prípadne asistent + správca eshopu, poradca a pod akurát v menších firmách. Jednoducho práca na ktorú mám a to o sebe nemám extra vysokú mienku. Ale základné činnosti robiť viem, prax mám v podstate tiež len s prácou s ľuďmi. A aj tak nič🙄

pribinak
9. júl 2021

Je leto, veľa ľudí má dovolenky, aj firmy majú letný režim, počkaj, kľud, v septembri sa to zas celé rozbehne. (dúfam, že nebude zas veselo okolo covidu)
Keď hľadáš nižšie pozície, tak len trpezlivosť. A niečo si Tá nájde
Veľa šťastia

karolinakr
9. júl 2021

@saraxyz jeden chalan raz sa v diskusii sťažoval, že poslal na Profesii 187 životopisov a ozvali sa mu 2

autor
9. júl 2021

@sapetka no ja píšem čo robím iba jednou vetou - na akom pošte som zatiaľ zamestnaná a pokračujem prečo ja "...pretože vďaka tejto pozícii zvládam toto a tamto a mám skúsenosť s tým a tým. (iba veci k veci, ktoré sú potrebné pre dané miesto) A tiež miesto, teda prečo táto práca, tak preto lebo... (buď sa tomu venujem vo voľnom čase a mám aké také poznatky napr zdravá strava, eshop so zdravými potravinami, alebo je to moje hobby...) Už som rozmýšľala, že skúsim urobiť motivačný viac osobný,ale tam je podľa mňa úzka hranica medzi akurát a moc a toto môže vnímať každý inak. Pre mňa bude ok, len trochu odlišný od iných a pre zamestnávateľa už bude moc osobný na Motivačný list. Chápeš čo tým myslím však?

saraxyz
9. júl 2021

@karolinakr no a potom načo dávajú inzerát na profesiu? Ja som bola na dvoch pohovoroch, kde bol jasný kandidát a predsa hrali všetci divadlo až do konca. Na grc mi bolo z toho.

saraxyz
9. júl 2021

Skús ten viac osobný a uvidíš 😉

karolinakr
9. júl 2021

@saraxyz on sa vyjadroval tiež v takom zmysle, že tie miesta sú už obsadené

autor
9. júl 2021

@pribinak práve že myslím, že september bude zase zlý, práve kôli covidu. Je pravda že doteraz som hľadala len tak zbežne, hľadám viacmenej od nového roka a poslala som možno 20 životopisov a ozvali sa mi z 3-4 že nie. Ale tento mesiac už prišlo k tomu, že potrebujem začať riadne hľadať a čím skôr nastúpiť,tak som sa zamyslela že aký je názor na posielanie životopisov vs osobného stretnutia. Viac hláv, viac rozumu 🙃 a ďakujem

karolinakr
9. júl 2021

@szdan niektoré inzeráty sú staré, stalo sa mi viac x, že mi odpísali, konkurz už bol uzavretý, ale zabudli inzerat zmazať, až kym som im to nepripomenula.3x ak nie viac
Diery si vykri nejak a na pohovore možeš povedať že maš deti ak je len tu pes zakopaný

karolinakr
9. júl 2021

Raz by tu mohol byt niekolkostranovy rozhovor a diskusia s personalistom na temu, ako sa vyberaju životopisy, podla akych kriterii, prečo si niekto najde hned pracu a druhy hlada roky a zaživa odmietanie ako postupit do druheho kola atd

saraxyz
9. júl 2021

@karolinakr je to pravda, už tomu verím😉 minule som volala do jednej spoločnosti. Mali inzerát na profesii asi 3dni starý. Chcela som sa niečo opýtať a povedala mi, že už je to uzavreté 🤣 ten inzerát je ešte stále tam a dokonca aktualizovaný 🤣

zuzika33
9. júl 2021

Mozno ako asistentka predaja ak ide o nejaku prevadzku, tak stoji za to miesto poslania CV zbehnut a mat po ruke v kabelke vytlacene pripadne im poslat ak by chceli. tak je mozno sanca sa odlisit. este zvyknu prehnane platove ocakavania odradit od zavolania, ak by si nahodou uvadzala a ostatne veci uz boli spomenute vyssie

saraxyz
9. júl 2021

@karolinakr Taký rozhovor by som chcela aj ja vidieť. Ale je personalista a personalista😉

certi
9. júl 2021

@karolinakr jednoducha odpoved: skoro vsetko po znamosti

dmk_1
9. júl 2021

@sapetka
@saraxyz mne dnes napr. prislo z profesie asi 25 novych CV. Necitala som ani 1 motivacny list, ktory bol prilozeny. Dost casu zabera to, ze si tie zivotopisy precitam a hladam, ci sa na poziciu hodia alebo nie. A o tom predavani - ked som hladala pracu, snazila som sa tiez predat, vyzdvihnut vzdy to, co som si myslela, ze chcu. Teraz, ked to vidim z opacnej strany, ako niektori opisuju svoje vynimocne schopnosti, pre ktore su prave ti najvhodnejsi - absolutne tomu nevenujem pozornost. Riesim cisto len to, ake ma skusenosti a znalosti - ci to na tej pozicii bude vediet robit alebo nie.
@bublinka1426 osobne, radsej som vyberala mamky so starsimi detmi, ako tie, co teraz koncia matersku. Velmi zalezi od pozicie, viem, ze ta konkretna, pre ktoru hladam, proste nie je vhodna pre mamicku, co dava dieta do skolky a po tyzdni bude musiet na ocr pre soplik. Bohuzial, ale je to tak. Sama odchadzam na matersku a uz teraz si neviem predstavit, co bude o 3 roky.

bublinka1426
9. júl 2021

@dmk_1 toto uplne chapem, a pocitam s tym

saraxyz
9. júl 2021

@dmk_1 kam môžem poslať CV? 😉🤣
V prvej firme v ktorej som pracovala som potrebovala posilu. Nosili mi CV vtedy osobne. Zaujala ma (dodnes neviem prečo) jedna baba a hneď som sa jej začala pýtať kde pracovala a pod
. Aj som si ju vybrala. Matka 3 detí. Detičky chodili v tom čase do škôlky. Tá žena nikdy nebola na očr. Vtedy to bolo najlepšie rozhodnutie, aké som urobila. Ona bola super baba. A opak bezdetné baby - vždy nejaký problém. 😉

bublinka1426
9. júl 2021

@saraxyz tozavisi, ale hlavne vela zien s detmi uz uz nad vecou. minimalne na tom staviam ze sa nebudem zbytocne stresovat nad debilinami, kdezto ked som bola mlada a bez deti, som zo svetkeho hrozne stresovala...

saraxyz
9. júl 2021

@bublinka1426 tie baby nestresovali. Boli nezodpovedné. Na ňu som sa mohla spoľahnúť vo všetkom. Ale tiež je pravda, že nie všetky maminky sú také. Poznám ženy, čo deti "zneužívajú" na to, aby sa mohli ulievat

bublinka1426
9. júl 2021

@saraxyz jo chapem, to je asi vsade tak. ja tiez neplanujem hned cerpat pandemicku OCR :D skor s tesim ze koencne zazijem nieco nove.

karolinakr
9. júl 2021

@saraxyz
@bublinka1426 bola tu raz mamicka, ktora po 6 rokoch isla do roboty mala nastupit prveho a ona davala otazku, ze napr 3. chce ist na ocr, dovolenku ci kam aspon na 3 tyzdne, no taku by som nezamsstnala ani ja a pytala sa, ze kedy ma nastupit, aby jej to najviac penazi hodilo už si presne nepamatam podrobnosti

andreatytler
10. júl 2021

Za mna urcite chod roznasat zivotopis. Ved sama pises ze posielas bez uspechu uz dlho. Je cas na zmenu...
Podla mna najlepsi sposob ako najst pracu je cez znamost... kazdemu koho stretnes povedz ze hladas pracu.

Strana
z2