icon

Ide o šikanu?

stamara
25. máj 2018

Ahojte, som v novej práci. Problém je vo vedúcej, mojej známej. Nemôžem jej ani oponovať v banalite (podotýkam zo srandy), pretože mi už dvakrát zvrieskla do tváre, že ak sa mi nepáči, môžem sa zbaliť a odísť hneď a zaraz preč (pričom som prebrala dobabranú prácu po predchodkyni s mnohými chybami!)
Buzeruje ma za totálne hlúposti - robím s ňou papierovú robotu, niečo jej diktujem, ona nestíha, tak namiesto toho,a by ma upozornila, že mám počkať, tak sa na mňa oborí, že keď chcem robiť takým štýlom, tak si to ona urobí sama radšej sama. Človek jej zaleje kávu, tak začne hysterčiť, že takto si kávu ona nerobí a že na druhýkrát nemám robiť nič, o čo ma ona nepožiada. Keby to aspoň povedala slušne, ale automaticky dvihne na mňa hlas akokeby som niekoho prizabila. Je toto podľa vás normálne ??? Už sa bojím aj ozvať, aby si zase na mne neriešila svoje ego.... potom chodí za mnou a dáva mi "darčeky" alias reklamné predmety :D Som totálne znechutená takým prístupom a som z toho na nervy.

Strana
z2
terezka1947
26. máj 2018

@jana_eyre ano,suhlasim....ozaj niekedy pomaha ohradit sa...aj slušne sa da. Ja som.sa sice ozvala za 4r iba 2x,ale zase...ja som sa vypracovala tak,ze sice sefka bola,no vedela som po case ovela viac,čiže,ci chcela,ci nie,musela ma brat na vedomie a veru,casom aj prosit o pomoc
A k tomu "ozvaniu sa"...moje jedno bolo:....spravam sa k vam s uctou a slusne a poprosim vas,spravajte sa ku mne rovnako.....
Daco to asi pomohlo
No aj tak,pracovat u rodiny,ci znamej.....hmhm...to nerobi dobrotu...

tncka
26. máj 2018

@stamara pozri,je to tvoja znama. To znamena ze si tykate a mate blizsi vztah si myslim. Zhukni na nu aj ty a vykric jej to co si tu popisala. Zostane prekvapena to mi ver. To ze je veduca neznamena ze sa moze takto po tebe vozit. Ja som tiez veduca ale s babami sme kamosky a ked nieco poviem,tak to plati a aj s usmevom to ide.Respektujeme sa a neprepina mi hlavne 🙂

eliska13
26. máj 2018

@stamara musíš jej raz nastaviť zrkadlo a niečo jej odvrknut.Svoje komplexy či zlosť z rodiny si vybíja na tebe.Ppchybujem, že sa niečo zlepší

mooonika1975
26. máj 2018

@terezka1947 súhlasím, môže sa k tomu aj takto postaviť, ale treba sa a jej postaviť, aby to naozaj bolo na niečo, ona sa naučí ako pracovať aj s ľuďmi ako je jej šéfka

terezka1947
26. máj 2018

@mooonika1975 vies,ja mam pocit,ze niektori ludia by mali pracovat sami,niekde na opustenom ostrove....ale povacsinou sefuju,xixi
Ja som mala v zivote 3šéfov-sefky,nemozem povedat,ze boli uplne uzasni,aaaale,ani ze boli i,dokonca,ze boli priserni....a ked som sa sama stala sefkou,v mnohom som ich pochopila....a vazim si ich doteraz,aj stale budem...

juliet86
26. máj 2018

A cez zdielanu ekonomiku airbnb ci uber ci hopin ci jaspravim.sk nic by si nezarobila? Mas profil na linked in ? Mas agenta na profesia.sk ? Pozeras ponuku uradu prace kazdy den? Drzim palce. Tvoja sefka nie je psychicky ok. S tskymi ludmi sa strasne pracuje....

mooonika1975
26. máj 2018

@terezka1947 presne tak, netreba sa rýchlo vzdávať, potom nedokážeš ťažšie prekážky zdolať, treba sa naučiť asertivite, ťažké ale postupne sa to dá zvládnuť, ja si kedysi pamätám, že som robila vodičák, dostala som najhoršieho inštruktora, podľa všetkých, a z nás sa stali vyborni kamaráti

jana_eyre
26. máj 2018

@terezka1947 ja som mala jedneho priserneho sefa, doslova by sa na neho hodil termin psychopat a ti su zvacsa v takychto poziciach.. robil intrigy, sam nerozumel o co ide, len sa citil vzdy nad vsetkymi navrch.. cela firma bola potom taka ako bol on, nesuroda, sama panika a dlhy.. tazko s takymi ludmi pracovat a mysliet na to, ze sa mam od nich nieco naucit.. od cloveka, co je osobnost sa nieco naucis (takych som mala par za roky co som pracovala som ich par stihla, jeden je aj moj sused 😅 ) , od cloveka, co ma nejaky osobny problem a vybija si svoje frustracie na ostatnych je dost tazke.. ani slusne upozornenie neberu, casto si uvedomia az ked nastavis zrkadlo.. samozrejme moze to skusit najprv po dobrom.. ona znamu pozna a tak mozno vie, co znesie, ktovie..

malapepka
26. máj 2018

Ja mám šéfa, ktorý má prudsiu povahu a bars kedy po kolegoch vybehne. Takže očakávam raz, že aj na mňa môže vybehnúť. Ibaže je som nachystana a mám pripravenú odpoveď a zároveň uzemnenie. Iní kolegovia sa ho ,,boja,, ale ja nie. Normálne smelo s ním komunikujem. A v tom to asi bude. On vie, že ja si nenechám a preto nás pracovný vzťah je na normálnej úrovni.
Isto by som nebola ticho a ponúkaný darček by som od šéfky odmietla zobrať s komentárom, že ,,mne stačí, keď nebudeš na mňa hulákať a budeš sa správať s uctou,,. Šéfka vie, že môže, tak si dovolí.

stamara
autor
27. máj 2018

@jana_eyre yo ano,ona si svoje skutky potom vzdy uvedomi,ked pride za mnou s usmevom na perach a ze aha...darcek. Kaslem na jej darceky,nechala som to na stole a nevezmem to. Mozno pochopi,ze za darceky si ma nekupi. Stve ma to spravanie neskutocne...a keby sme s muzom akurat teraz nevzali hypoteku,uz tam nie som. Stale sa budem obzerat po inom ....

stamara
autor
28. máj 2018

Baby, dnes som požiadala o 2 dni dovče, keďže v rodine budeme mať významnú udalosť. Do toho mi ochorela dcérka, tak som oznámila, že asi musím na pár dní OČR.. a viete, čo mi povedala vážená pani ? Že mám toho voľna nejako veľa a zase takým hlasom, že ...
.. a či nemôže aj manžel ísť na OČR ... pochopíte to ? Tak som jej oznámila, že nemôže, preto že on ako živnostník to preplatené nemá... a nechcela som byť ešte taká sprostá a jej povedať, že ja zarábam šupky a manžel je živiteľ rodiny... Pritom robotu mám urobenú, neviem, čo ju serie :( A ďalšia vec ... do očí mi hovorí,. že je spokojná s mojou prácou .. že som šikovná. A poza chrbát ma ohovára, že je so mnou nespokojná. Zmluva mi o pár mesiacov končí ... nemôžem sa spoliehať na to, že mi ju predĺži .. takže som si už aj dnes poslala zopár CV ...

katarinamarkova
29. máj 2018

@stamara šikana? 🙂 nie! obyčajná nervná vedúca 🙂 🙂 🙂

Strana
z2