Išli by ste do tejto pracovnej ponuky?
Ahojte, dostala som pracovnú ponuku a neviem či nepôjdem z 💩 do 💩💩.
V aktuálnej práci nie som spokojná, pracujem na zmeny a niekomu to vyhovuje, mne nie. Nemám život. Pracujem 6 dní v týždni - každú sobotu. Práca ma nenapĺňa. Nie je náročná, práveže monotónna a nudná, nemám sa kam ani rozvíjať, napredovať.
Prijali ma na inú prácu, plat by bol približne rovnaký, pracovná doba klasický 8-16 pondelok až piatok. HR recruiter. Nemám skúsenosti, podľa opisu 99% bude moja práca obvolavanie ľudí a pozývanie na pohovor. Je to psychicky náročné, keďže musím docieliť aby prišlo xy ľudí aby sa vedela obsadiť pozícia a často na to bude veľmiii málo času. Príde mi to ako práca pod stresom ale z druhej strany teraz sa nudím. Tu budem môcť napredovať a rozvíjať sa. Bojím sa však, že nezvládnem ten stres.
Zmenili by ste?
Takto mi to vysvetlili : pracuje recruiter a koordinátor. Ja budem mať na starosti zverejnenie ponuky, sledovanie životopisov, obvolávanie, vyhľadávanie kandidátov. Mojim cieľom bude aby prišli na pohovor. Potom to už prevezme koordinátor, ktorý bude robiť pohovor, predstaví im ponuku a musí dosiahnuť aby podpísali zmluvu. Mne dajú projekt 20 ľudí za 2 dni. Tak ja budem musieť obvolať životopisy, ktoré prišli, ľudí z databázy a presvedčiť ich aby prišli na pohovor, potom to prevezme koordinátor. Takže áno budem mať kľudne denne 100 hovorov. Ja ich musím tzv dotiahnuť k nám, aby mal kolega s čím pracovať. Plat budem mať fixný, ale samozrejme to nie je dôvod vyložiť si nohy. Vidím tu potenciál rozvíjať sa, či už pracovne nadobudnúť skúsenosti, ktoré sú prospešnejšie ako tie čo mám teraz. Trénovať a posúvať svoje schopnosti, napríklad komunikáciu, prácu pod stresom atď. Zároveň sa obávam, že nechám stabilnú prácu a zistím, že to nie je nič pre mňa a ostanem bez práce.
@taynee ďakujem za objasnenie. Pozície do výroby, od operátora cez teamleadra až po shiftleadera a ostatné vyššie pozície. Rôzne firmy, výroba výťahov, potravín, kovovýroba. Jedná sa o trnavský kraj, okres DS, Galanta a podobne. Budem pracovať aj s ukrajincami a podobne,hlavne ale teda Slovenská a Maďarská národnosť
Tak teda do tohto by som ja osobne nešla :D mať na uchu telefón celú pracovnú dobu, hlava by mi odpadla :D
Presne na týchto pozíciách sa veľmi točia ľudia. Keď som robila cez agentúru, pomaly zakaždým, keď som si šla pre výplatnú pásku, tam už sedela iná baba. Švagriná to tiež chvíľu robila, tiež vydržala len pár mesiacov. Lebo to nie je, že si personalista v nejakej firme, ktorá zverejní inzerát, na ktorý sa ozve 100 záujemcov a ty si z nich máš vybrať 20 na pohovor a z toho 5 prijať. To je, že ty musíš aktívne vyhľadávať ľudí, ktorí majú napríklad na profesii zverejnený životopis. Neviem ako to funguje teraz, ale švagriná, keď to robila, tak jej dal zamestnávateľ nejaký budget, za ktorý mohla nahliadnuť len do niekoľkých životopisov a tých ľudí obvolať. Alebo skúšala volať bývalým zamestnancom a pod. Aj mne koľkokrát niekto volal z nejakej agentúry, či nemám záujem, pritom som v tom čase vôbec prácu nehľadala. Do tohto by som ja veru nešla.
Mna by zaujimalo, co sa stane, ked tych 20 ludi nenajdes. Vyhodia ta po nejakom case, ako worst case scenario, ale to medzicasom mozes uz dalsie hladat. 6 dni v tyzdni, to by som hned stopla a skusila to, ale s tym, ze budem robit svojim, primeranym, tempom.
ved nemas co stratit 🙂 v starej sa ti nepaci a ides do novej kde budes pracu ponukat -prinajhorsom si tam sama najdes ine miesto 🙂 obsadis sama seba na lepsie ;)
Skúšobná doba platí aj pre teba, že si vyskúšaš, či to je pre teba. Žiješ v regióne, kde nie je práca, že by si ostala fakt bez práce, keby si zistila, že to nie je pre teba? Ak si vieš potom nájsť inú, tak to môžeš vyskúšať. Asi to bude na palicu, aké možno v tebe drieme skrytý talent. Alebo hľadaj ďalšie ponuky a daj si čas. Ide o to,v akom regióne bývaš.
Asi to vyskúšam žienky. Aj kebyže tam vydržím len nasilu istý čas, stále to vyzerá v životopise lepšie ako to čo som robila doteraz. Zároveň nikdy nezistím v čom som dobrá ak sa budem neustále báť toho, čo ak v tom dobrá nie som.
aj ste do toho isli?
Áno, išla som do toho
Vydržala som tam asi mesiac. Psychicky ma vyčerpávalo denne komunikovať s takým množstvom ľudí rôznej povahy. Celú pracovnú dobu som vyvolávala, vysvetlovala, jednoducho bola neustále s niekym v kontakte a komunikovala.
Ale neľutujem to, všetko zlé je na niečo dobré.
V tomto prípade som dala výpoveď a zostala bez práce, to ma donútilo zobrať prácu, ktorú by som inak nebrala. Ukázalo sa však, že táto práca je tá v ktorej som sa našla a chcem to robiť i v budúcnosti 😊
super dakujem