Ísť späť?
Prelustrovala som diskusie a nenašla som nič podobné môjmu problému tak zakladam nové vlakno. Ak niečo podobné existuje hoďte mi sem link prosím a ospravedlňujem sa.
Totiž končí mi RD o pár mesiacov. Mala je v škôlke od septembra. Ostala som doma (hoc má volali nazad ale nešla som) kvôli prvým chorobám a rannemu rituálu. Ale dni sa mi už krátia a nastáva problém. Ísť späť?
Totiž robím v jednej autobusovej firme dispečerku/ info pre verejnosť/ čipové karty. Krátky a dlhý týždeň. Ráno 5:00 už musím byť v robote
Manžel pracuje tiež, začína ráno o 5:40. Tu nastáva problém. Ani ja ani muž nemôžeme vziať ráno dieťa do škôlky. Bývame sami. Moji rodičia sú od nás 40 km a svokra 4 km (vedľajšia dedina) lenže ona už na začiatku vyhlásila že nech si dobre rozmyslime že či sa chceme sťahovať preč lebo ona sa nebude hrať na opatrovateľka/cestovatelku čiže z nej nič. Šak aj predtým než nastupila do škôlky a potrebovala som dačo vybaviť a bola chorá že nemohla ísť so mnou alebo ja som musela k lekárke sama so sebou malú niesť k svokre aj s liekmi čiže z nej nič 🤷♀️
Už som dala do práce aj žiadosť o preloženie aj žiadosť o zmenu pracovnej doby a všetko zamietli proste nula bodov.
A pritom viem že keď bol nariadený home Office tak prv posielali domov ženy k deťom. No aj som sa pýtala nato že keď nebodaj príde zase taká situácia že covid či mi umožnia ostať doma a oni že nie že moja pozícia to neumožňuje.
@matkahelka ked si matka samozivitelka a nemas inu mnoznost lebo by si prisla o pracu -- robila by si to. Ale ano, to nie je autorkina situacia, ta je v manzelstve -- ja som jej len ukazala moznost, ze aj takto sa da. NIc viac, nic menej.
@sasa1310 ale iste --- len ci je mozne si najst novu pracu.
@kaktusik007 aj matka samozivitelka si vie najst taku pracu, pri ktorej by dieta netyrala skorym rannym vstavanim. to po prve. a po druhe, z jej dispecerskeho platu by jej vela nezostalo, ak by si platila opatrovatelku. Lebo tiez som z vychodu, tiez mavame k dcere obcas babu vysokoskolacku a platim 5€/hodinu a to dcera je skolacka. Ta nasa by si ku skolkarovi, ktoreho este treba obriadit pytala 7€/hodinu a to teda nie je vyhra pre autorku s jej podpriemernym platom.
Skusila si sa zamestnávateľa opytat, ci by bol ochotny akceptovat ti iba poobedne, qk by si sa dohodla s nejakou kolegynou? Mozno by nejaka vzala... Aj ked zalezi aka je ta pracovna doba ranna vs. poobedna.
Svokra je jasna a ani to nikoho neprekvapuje, sama vyjadrila, ze to budete mat tazke a o to viac ak sa odstahujete.
A vsetky co tu spomenuli, ze nejaka susedka studentka by mohla... Aj ste si vsimli tu pracovnu dobu, ktoru autorka uviedla?
@kaktusik007 mne ešte napadlo vziať ráno dcéru do roboty spolu s ňou, tam sa naranajku, počká a príde po ňu nejaká študentka/dôchodkyňa a vezmú ju do škôlky . Ak robí dispečerkumozno by nevadilo ak by tam dcéra sedel na stoličke a kukala knižku a papala niečo.
@evica17 jop, tiez moznost --- ale vzhladom na neochotu zamestnavatela ktovie ci by tolerovali pritomnost dietata 🤷🏼♀️
@mogaa a je vari lepsie dat vypoved a nemat ziadnu pracu????
@kaktusik007 no ak nemá inú možnosť, teda niekoho kto jej odvedie dieťa do škôlky, tak iné jej neostane, len podpora alebo nová práca s lepšou pracovnou dobou....
@kaktusik007 či vieš si predstaviť budiť ráno dieťa o 4:30? a aby potom normálne fungovalo celý deň v škôlke?
@lima_elvie ešte mi napadla 1 možnosť.. dcéra by nechodila do škôlky, čiže v dní keď by si bola doma by bola doma s tebou a tie dni čo by si robila, by ráno prišla opatrovateľka a bola by s malou u vás doma.. čiže reálne by to bolo nejakých 10 dní na mesiac že by si potrebovala opatrovateľku, to by sa podľa mňa možno dalo zvládnuť 🤔
@mogaa no večer pôjde skôr spať. Ako nevidím reálne zejej niekto bude pomáhať ráno s dieťaťom,že príde o 5 k nim.
Ešte môže zavrieť dcéru večer k svokre a svokra ju ráno zavezie do škôlky. Žiaľ tu nemá iné možnosti a asi nechce prísť o prácu.
@kaktusik007 no to neviem,treba sa skúsiť popýtať. My sme dkaedy boli a ocino v práci, a sedeli sme na stoličke. Čítali si a najedli sa. Ale inak tu každý vidí len že s nedá , ale k by s a chceli,všetci členovia rodiny by sa prispôsobili a išlo by to. My sme tiež ako deti vstávali o pol.piatej a išli sme spávať aj o 6tej večer.
@lima_elvie Nic nie je nemozne, popytaj sa v okoli. Ja mam susedu dochodkynu, ktora toho porobi viac nez ja, vela uz nenaspi, takze bezne o 3-4 hore. Privyraba si roznymi sposobmi - pecie, sije, chodi robit do vinohradov. Casto ju rano stretnem a ze uz ma pre niekoho 200 pagacikov napecenych. Maly s nou uz parkrat bol sam na dvore, nema problem, ze je sama s 2.5 rocnym. A to ma 85 rokov, tesne po nastupe do dochodku musela byt uplna mladica. Mozno niekto taky byva aj pri tebe.
@lima_elvie manzelovi by uprava pracovnej doby nepresla?
@senta_sofia nie je vodič autobusu. Musí ísť podľa cestovného poriadku. Môže ísť aj na inú linku ale to by bolo ešte horšie to by robil od vidím do nevidím. Teraz má aspoň tak že môže poobede ísť po malú do škôlky. Preto do jeho pracovnej doby nechceme rýpať, aby sme to viac nepokazili. Horšie je to ráno pre oboch.

@kaktusik007 a nie je jednoduchšie nájsť iné zamestnanie ako niekoho platiť? Dispečerka nezarába majland, tipujem, že opatrovateľka, ktorú si ty navrhla by ju stála celý plat.