icon

Ako sa zamestnať v IT po maturite?

erikooo
5. aug 2024

Dobrý deň prajem potrebujem poradiť čo to vlastne byt IT-čkarom znamená čo je náplň tejto práce?
Ako sa dá po maturite a ukončenia tohoto štúdia zamestnať? Prosím vás ak máte nejaké skúsenosti s tým poraďte. Ďakujem

maranco
5. aug 2024

Je to tak široké ako keď ti niekto povie že pracuje v zdravotníctve. Čo presne z IT by si chcela robiť?

viestta
5. aug 2024

IT-ckar moze byt clovek, ktory spravuje siete alebo taha a zapaja optiku, aj taky, co spravuje servre, databazy, programator, analytik, opravuje pocitace... So strednou zameranou na IT to bude skor to sietovanie alebo opravy HW ako datove analyzy

melanta
5. aug 2024

Nech sa páči, základný prehľad pozície v IT, s popisom zodpovednosti aj požiadaviek na danú pozíciu. http://www.informatici.sk/itbook.php?section=4

K otázke, ako sa po ukončení "tohoto" štúdia zamestnať - akého "tohoto"? Čo konkrétne študuješ a na akej škole a čo vieš robiť?

erikooo
autor
5. aug 2024

@melanta začínam študovať nastupujem do prvého ročníka a je to odbor Inteligentné technológie len neviem ci to bolo správne rozhodnutie ci po štúdiu z toho aj niečo mat budem

erikooo
autor
5. aug 2024

@melanta ďakujem za link

vanilkovazmrzka
5. aug 2024

Akykolvek it odbor ti nebude na skodu, urcite sa uplatnis.

melanta
5. aug 2024

@erikooo a na akej škole? Nejaká stredná odborná? Pozri, mnoho pozícií v IT je o tom, že človek musí mať zručnosť. Takže ak je v tvojom meste lepší odbor v oblasti IT, môžeš riešiť prestup. Ak nie, nevadí. Máš 4 roky na to, aby si sa našiel - čo konkrétne v IT chceš robiť. A máš čas sa tomu venovať aj vo svojom voľnom čase. Ty po skončení školy okrem maturity z inteligentých technológií môžeš mať samoštúdiom či rôznymi kurzami obrovské množstvo ďalších zručností. Takže ak máš pre IT zmysle, uplatníš sa. Toho sa neobávaj. A konkrétny smer si nájdeš.

erikooo
autor
5. aug 2024

@melanta áno je to Stredná odborná škola a ďakujem za radu vážne mi pomohla si to nejako objasniť do čoho to idem a mám pocit že to je vhodné pre mňa.

erikooo
autor
5. aug 2024

@vanilkovazmrzka ďakujem za odpoveď.