icon

Je 1. september sviatok?

20. aug 2025

je stale sviatok?
to znamena ze v praci dostanem 100 % navyse?

Strana
z2
billy_jean
21. aug 2025
@zic

@janai1 teda som nakoniec pozrel zakon a podla vsetkeho to este nie je schvalene (nerozporujem, ze kedze maju vacsinu, tak to stihnu schvalit, ale momentalne to podla mna stale den pracovneho pokoja je)...

https://www.zakonypreludi.sk/zz/1993-241/znenie...

(1) Štátne sviatky sú dni pracovného pokoja,1) ak tento zákon neustanovuje inak.
Štátne sviatky
Štátnymi sviatkami sú:
a) 1. január - Deň vzniku Slovenskej republiky,
b) 5. júl - sviatok svätého Cyrila a svätého Metoda,
c) 29. august - výročie Slovenského národného povstania,
d) 1. september - Deň Ústavy Slovenskej republiky.
e) 28. október - Deň vzniku samostatného česko-slovenského štátu,
f) 17. november - Deň boja za slobodu a demokraciu

(3) Štátny sviatok podľa § 1 písm. d) a e) nie je dňom pracovného pokoja podľa odseku 1 ani sviatkom podľa osobitného predpisu.1a)
... co je 1. september a 28 oktober... sem asi pribudne ten 17.november... ale zatial to nie je... a verzia je z 2024, takze predpokladam, ze este to nie je schvalene...

@zic Koaliční lídri zo strán Smer‑SD, Hlas‑SD a SNS sa dohodli, že štátny sviatok 17. november nebude od roku 2025 dňom pracovného pokoja, ale ide len o postoj v rámci legislatívneho procesu – návrh je pripravený a čaká na schválenie v parlamente. To znamená, že návrh ešte musí prejsť prvým, druhým a tretím čítaním v Národnej rade SR, aby sa stal platným. Nakoľko však majú väčšinu, nikto nepredpokladá, že zákon by neprešiel, skôr je to iba povinná jazda.

magdalienka11
21. aug 2025
@anonym_autor

@patka06 ok dakujem.
@melanta dakujem
@deti95060810 super dakujem. zachvilu nam zrusia aj Vianoce

@anonym_autor trápna poznámka

zic
21. aug 2025
@billy_jean

@zic Koaliční lídri zo strán Smer‑SD, Hlas‑SD a SNS sa dohodli, že štátny sviatok 17. november nebude od roku 2025 dňom pracovného pokoja, ale ide len o postoj v rámci legislatívneho procesu – návrh je pripravený a čaká na schválenie v parlamente. To znamená, že návrh ešte musí prejsť prvým, druhým a tretím čítaním v Národnej rade SR, aby sa stal platným. Nakoľko však majú väčšinu, nikto nepredpokladá, že zákon by neprešiel, skôr je to iba povinná jazda.

@billy_jean od zaciatku netvrdim nic ine... 🙂
Len pre poriadok... proste stale to nie je (ak to stihnu, tak to bude najskor)...

autor
21. aug 2025
@magdalienka11

@anonym_autor trápna poznámka

@magdalienka11 prosim? aka trapna poznamka. mas problem s tym ze som napisala ze zachvilu zrusia aj Vianoce? si inac v poriadku? sa prenes trocha nad zivotom.

magdalienka11
21. aug 2025
@anonym_autor

@magdalienka11 prosim? aka trapna poznamka. mas problem s tym ze som napisala ze zachvilu zrusia aj Vianoce? si inac v poriadku? sa prenes trocha nad zivotom.

@anonym_autor preco by malí rušiť Vianoce? Si nejaka v strese, daj sa do kľudu,jo? Či príležitosť na stazovanie a musis využiť?

autor
21. aug 2025
@magdalienka11

@anonym_autor preco by malí rušiť Vianoce? Si nejaka v strese, daj sa do kľudu,jo? Či príležitosť na stazovanie a musis využiť?

@magdalienka11 povznes sa nad tym. samozrejme ze som to myslela obrazne. ty si chora zena. ja som nic zle nenapisala.moja, ty sa daj do kludu. dobre?

magdalienka11
21. aug 2025
@anonym_autor

@magdalienka11 povznes sa nad tym. samozrejme ze som to myslela obrazne. ty si chora zena. ja som nic zle nenapisala.moja, ty sa daj do kludu. dobre?

@anonym_autor cdr...

ekira1
22. aug 2025

@magdalienka11 si si nedala lieky?

ekira1
22. aug 2025

No zrušili deň pracovného pokoja na deň ústavy slovenskej republiky a deň boja za slobodu a demokraciu. Zo štátnych nám už ostali tuším len sviatok práce a deň víťazstva nad fašizmom. Môžme založiť anketu, ktorý bude ďalší.

Strana
z2