Je 1350 eur v hrubom dobrý plat?
Je 1350 hrubá mzda dobrý plat?
Kancelárska pozícia, dosť stresová a náročná na organizáciu.
@thirstymonk to, ze som vydatá nemá absolútne žiaden vplyv na moju čistú mzdu...
@domiklik https://podpora.financnasprava.sk/424715-Nezdan...
Ale mozno manzel mal urcity cas vyssiu cistu ;)
Prax 1,5 roka, pracovná funkcia si vyžaduje okrem iného aj technické poznatky, ktoré som sa počas toho prvého roka naučila s pomocou kolegov a dobrej literatúry. +denná komunikácia v anj.
Vyštudované mám jazyky.
Argument nadriadeného je, že na vyšší plat nemám technické vzdelanie.
S ohladom na kratku prax to nemas zle, ale ja tam vidim medzi riadkami toto: ak chceli niekoho s tech vzdelnim, preco ho nemaju? Lebo technicke smery maju vacsinou chlapi, a ti uz teraz inde maju aspon 2k plat. A tento nechce platit. Inak by tam bol ten niekto s tech vzdelanim, nie ty. Vsak by rodinu z mensieho platu ani neuzivili. Aj keby 1600-1700 ponukol, taki mu nepojdu robit za rovnaky plat, nez maju teraz,len viac budu pytat, inak to pre nikoho nebude motivacne menit robotu. A zas absolventovi tiez neda viac, lebo mozno bude mat tech zameranie, ale bude pocuvat, ze nema prax 🙂 a mozno ani plynule jazyk neovlada… vela absolventov chodi na pohovory, kde pytaju anglictinu a nevedia poskladat jednu suvislu vetu poriadne. V tom mas navrch. Ked nebudes spoko, vymenis. Len niektori zamestnavatelia nedvihaju platy, resp o mizerne. 2%-4%, ak vobec. Otazne je, ci ti to bude stacit no neviem, ako ste sa dohodli.
@dancingqueen321 presne toto si myslím. Nezamestnal tam chlapa s technickým vzdelaním, lebo ten by tam za 1350 nerobil....
Tak tam ma "blbaňu" a má pokoj...
...
Nejde o blbanu, skor o to, ze nema budget na takych, akych by zrejme chcel. Kazda sranda nieco stoji a vzdy sa najde niekto, kto pojde driet aj za tolko no. Ak mas aktualne job, nemusis to vziat. Ak potrebujes surne pracu, tak porozmyslaj, ci sa oplati, nepoznam tvoju situaciu. Budem ti drzat palce, nech sa rozhodnes spravne.
Každá práca je skúsenosť..a odísť môžeš vždy.
priemerný plat v BA v roku 2023 bol 1750eur. takze na BA je to nizky plat ☹️

@hiro no vidis a moja skusenost s BA - editor s vysokoskolskym titulom, plny uvazok - 900 € brutto (!) :D jedna mensia korporacia, vyzaduju 2 cudzie jazyky - AJ a SPJ, 1300€ brutto - toto su sucasne ponuky. Moj zamestnavatel, tiez BA, ponuka za 1 cudzi jazyk - vysoku uroven iba 1200€ brutto
za 2 - 1350-1400€. Takze cudoval by si sa, ako nizko vedia udrzat tie platy...