icon

Je cudzí človek na firemnom večierku vhodný?

20. nov 2024

Ahojte/Dobrý deň,

mňa by len zaujímalo, že čo si myslia nejakí nestranní ľudia o tejto situácii. Tento rok som sa rozhodla, že nepôjdem na vianočný večierok, na čo moja sestra začala s tým, že by išla miesto mňa, že však nech sa ja prihlásim, ona sa predstaví ako ja a potom už bude vystupovať za seba, že ona sa chce zoznamovať. Najprv som to brala ako srandu, ale aj tak sa mi to nepozdávalo a sestra aj na druhý deň mi ohľadom toho vypisovala, že aké jedlo sme tam mali, ja už som potom na to ani nereagovala, lenže začala do toho zasahovať už aj mama, tak som sa jej snažila vysvetliť, že firemné večierky sú určené zamestnancom, že to nie je holubník ani zoznamka, kde sa majú druhí priživovať, veď ako by to vyzeralo, keby toto robili všetci. Na to sa do mňa pustila už aj mama, že však moja firma neskrachuje a už začalo citové vydieranie, že všetci doma plačú, ale príde mi to akoby mali päť rokov všetci, sestra má už po 30. a deň predtým má svoj vlastný večierok a čo keby niekto na to prišiel, že ja som sa tam nahlásila a miesto mňa tam je iný človek, nestretla som sa ešte s týmto, ale bolo by to na mňa a celé mi to nedáva zmysel. Čo si o tom myslite?

viera27
20. nov 2024

To ani neries, posli do pr..ec a hotovo.

enmery
20. nov 2024

Sestra je nejak "mimo". Mňa zarazila veta "všetci doma plačú". Boháča, asi netušia, čo je to mať v živote naozaj dôvod na plač.

0silvia0
20. nov 2024

povedz sestre, že tety z modrého koníka odkazujú, že jej chýbajú hranice čo je vhodné a čo už nie.

petracandle
20. nov 2024

Ťažko by sa sestre zoznamovala s niekym, kto by na ňu celý čas nechápavo pozeral, že čo tam kur*a robí a prečo 😃

janababana
20. nov 2024

To vazne? 😀 zazila som v korporate kde bolo cez 1000 ludi, ze na vecierok sa obcas prepasoval nejaky exkolega, ktory bol v oblube. Ale uplne cudzi clovek na vecierku este k tomu banky (kde nebude predpokladam zastupenie z celeho SK a teda nebude tam tisicka ludi)… nemali by ju ani pustit, ved pri vstupe by mali kontrolovat foto; ak nie, tak bezpecnost hodna nevinnej naivnej krajiny 🫣

tiezjedna
20. nov 2024

to je slušný bizár... a máti nechce ísť náhodout tiež???😂

akje
20. nov 2024

@0silvia0 @tiezjedna 😃😃😃

janababana
20. nov 2024

@petracandle never tomu, o dvoch spolocnostiach (mobilny operator a banka) viem z viacerych zdrojov, ze ich vecierky pre cele SK boli jeb@cka na hoteli (pre ubytovanych z inych miest) kto s kym chcel 😀

guudy
20. nov 2024

Sestra aj mama su uplne mimo. Pokojne im povedz, ze si potvrdila neucast a zmenit sa to neda. Koniec debaty.

petracandle
20. nov 2024

@janababana veď áno, to vo veľa firmách ale hento hovoríš o prespávačkách a že si tam viacerí ľudia dobrovoľne zobrali iných ľudí. Ale hento má byť vianočný večierok len pre zamestnancov a tam sa má ucitnút jeden jediný cudzí človek úplne odveci 😃

sandrasstini
20. nov 2024

U nas vo firme by si to isto nikto nevsimol, lebo tam je fakt strasne vela ludi z roznych krajov kde nepoznam 90%. V takom pripade by som uvazovala, ale ak je to daka mensia firma a je moznost ze sa nato pride tak nie, nechcela by som potom riesit ze co to malo znamenat

autor
20. nov 2024

@janababana Aj u nás sa prepašovala exzamestnankyňa, ale úplne cudzí človek o tom som ešte nepočula. Naposledy tuším len moje meno pýtali, 4 roky dozadu pýtali aj zamestnaneckú kartu.

sandrasstini
20. nov 2024

Jaj a este ma napadlo ked sa chce tak velmi zoznamovat a niekto sa jej opyta z akeho oddelenia je tak co povies? Ze som tu miesto sestry xy a hned sa bude vediet.

kavasmliekom
20. nov 2024

Ze v žiadnom prípade. Keď nevedia pochopiť, že firemný, je od slova firma, čiže zamestnanci a pozvaní zamestnancami, nie náhradníci 😄... Tak by som to uzavrela tak, že idem ja na ten večierok, nech mi s tým dajú pokoj. A čo budem robiť v ten večer, či budem spať, či piť na FIREMNOM večierku, je už môj problém, nie ich starosť.

tamitamitami
20. nov 2024

Nie, bude sedieť s tvojimi kolegami pri stole (minimálne im bude jasné čo sa deje). Budú na teba v robote pozerať ako na divnú ktorá miesto seba posiela na firemný večierok sestru.
Vlastne celkovo je to divné a ja by som určite niečo také nedovolila.

Iné by bolo keby máte pozvánky 1+1 ale ak vyslovene je večierok iba pre zamestnancov tvoja sestra tam nemá čo robiť.

tana85
20. nov 2024

mozes mat z toho problemy, firma robi vecierok pre svojich ludi a nie pre ich pribuzenstvo. ak nie je +1, tak bez dalsej debaty NIE a viac by som sa na tu temu odmietla rozpravat. my sa musime na vecierku preukazat zamestnaneckym badgom s fotkou, to by proste nepreslo. ale aj keby nie tak toto je tak hlupy napad, ze tiez mam problem uverit, ze to niekomu napadne. tvoja mama by tiez mala mat viacej rozumu...

lucylaw
20. nov 2024

Väčšiu kravinu som asi ešte nepočula 🤦🏻‍♀️ ak sú tvoja sestra a mater naozaj úplne nepríčetné a nie sú schopné pochopiť logické argumenty,že je to naozaj blbosť na N-tú a môžeš z toho mať reálny prúser,tak by som im povedala,že som si to rozmyslela a nakoniec na ten večierok idem,lebo kolegovia ma strašne presviedčali,aby som tam išla,lebo bezo mňa tam bude nuda 😀

klip0
20. nov 2024

Podľa mňa by ťa za toto mohli aj prepustiť

cacianka
20. nov 2024

@tiezjedna ako Martinka z Turca...

tiezjedna
20. nov 2024

@cacianka si zabila😂😂😂

muchotrafka298
20. nov 2024

Myslela som si, ze za tie roky som tu uz videla a citala vsetko. Zjavne este nie. Tvoja sestra ktorej casti nie nerozumie?

doriiis
20. nov 2024

Myslím si,že ste rodina nenormalnych.
Matka a sestra to je úplne jasné a ty preto,že nad tým vôbec rozmýšľaš a nevieš matku a sestru poslať do teplých krajin

mamamasama
20. nov 2024

@simca06022011 nejake 30 ročne indické telenovely 😅🤣

autor
20. nov 2024

@doriiis Veď som poslala a za to som bola hneď najhoršia, čierna ovca rodiny, tak som chcela vedieť, že za mňa to nebola normálna reakcia z ich strany, že do toho začali ťahať veci, ktoré s tým vôbec nesúvisia, že rodičia sú chorí, čo to má spoločné s tým, že si neželám, aby sestra išla na MÔJ večierok?!

prunee
20. nov 2024

No tak nech si sestricka s maminkou doma poplacu.. To ako vazne sestra este ani do tridsiatky nezistila, ze nemoze mat vsetko co chce...? 🤦🏼

simca06022011
20. nov 2024

to nie je TVOJ vecierok, to je firmeny vecierok tvojho zamestanvatela. Tam si nemoze prist hocikto. Cize treba to teda takto podat. Vobec nejde o to, ci ty ju tam chces/nechces pustit. Ona tam nema co robit. Pracuje tam? nie.. tak nech zabudne.
Mne taketo cirkusy robil jeden byvaly, dokonca regval na schodoch pred budovou, kym sa firemna akcia neskoncila, lebo ze preco tam nemoze a co tam robime.. no nic... orgie.. :DDD RAZ je nieco zamestnanecke, je to zamestnanecke. Ine je ak sa robi nejaka akcia pre zamestnancov s rodinami, atd. ALe do vyslovene dostanu pozvanie vacsinou = ze prineste si niekoho. A urcite to nie je tak, ze tutu Jozo nemoze, tak posle niekoho neznameho :DDD

simca06022011
20. nov 2024

@prunee vsak za to je sama :DDD

autor
20. nov 2024

@simca06022011 áno, sorry, tak som to myslela, že je to večierok pre zamestnancov a ona pre túto firmu v živote ani prstom nepohla

autor
20. nov 2024

@simca06022011 A tiež máš pravdu v tom, že pozerá veľa všelijakých amerických seriálov.

lindous
20. nov 2024

Hlavne jej nehovor kedy a kde to máte, lebo s touto mentalitou sa tam skúsi nasáčkovať aj bez tvojho povolenia a bez toho, aby si sa nahlásila 😅