icon

Je hanba pracovať ako upratovačka v materskej škole?

25. jan 2024

Beriem to za minimálnu mzdu kvôli deťom,aby som im bola na blízku a mala fajn pracovnú dobu..

tiezjedna
25. jan 2024

@autorka robiť upratovačku nie je raketová veda a určite to nie je kvalifikované pracovné miesto. Ale hanba? Aká hanba? Je to veľmi potrebná a záslužná práca, ktorá tiež vyžaduje precíznosť a zodpovednosť, len v inom merítku. Rozhodne sa nie je za čo hanbiť👍

minutka
25. jan 2024

Syn ma super upratovacku v ms. Berieme ju ako sucast kolektivu. Na konci ci zaciatku roka kvetinka vzdy aj pre nu. Nie je to hanba

jenny224
25. jan 2024

Nie. Vieš, čo je hanba? Plat, ktorý dostáva. Najväčšia hanba je, že za nekvalifikovanú prácu sa dostáva nízky plat, pričom človek slušne a každý deň pracuje. Malo by to byť úplne inak odstupnovane a teda aj ostatné povolania mať pridelenú (v tabuľke napr) úplne inú výšku platu.

sofia1979
25. jan 2024

Nieje vôbec prečo by mala byť

anjelok
25. jan 2024

@queen_mary s tym uplne nesuhlasim..su urcite zamestnania, ktore su na hanbu

amelie2017
25. jan 2024

U dcery v skole/skolke (spojena) maju pani upratovacku, ma cca 60 rokov, pride na Mercedese, kabelka Louis Vuitton, oblecena za viac, ako je jej mesacny plat (manzel ma velmi uspesnu firmu) a nehanbi sa robit upratovacku. A to by mohla sediet doma na zadku.

martina87
Autor odpoveď zmazal
autor
25. jan 2024

@martina87 isla by si tiez?a preco nejdes?

martina87
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
25. jan 2024

Hanba je nepracovať ... to je všetko

yoxinka
25. jan 2024

Ja mám vysokú školu, ale VŽDY, keď nám prídu smetiari odniesť odpadky a som akurát vonku, pozdravím a poďakujem im za ich prácu!!! To isté učím aj svoje deti. Žiadna práca nie je hanba!!! Máme v rodine ženu, ktorá pracovala celý život ako vedúca ekonómka, obrovský tlak, zodpovednosť … na staré kolená s tým sekla, že má toho už dosť a šla robiť upratovačku/neskôr kuchárku do škôlky. Celý život som ju nevidela takú šťastnú ako v tej škôlke. Nezarobí veľa oproti tomu, čo mala pred tým, ale je mega spokojná, vždy usmiata a veľmi ju práca baví ❤️💪.

slavomira236
25. jan 2024

U nas veste sa tam dostat teda je problem drza sa tam a ked skoncia ide tAm niekto z rodiny slebo znama.

sinusoida
26. jan 2024

Nie, to je super, naša má upratovačku najradšej.

yoxinka
26. jan 2024

@amelie2017
To musí byť naparádu, keď tam tetula behá s kýblom a handrou v teplákoch Prada!!! Pecková musí byť ❤️

nika1971
26. jan 2024

žiadna praca nie je hanba...

ema234
26. jan 2024

Ziadna praca nie je hanba

trojnasobnamama
26. jan 2024

Pred 15 rokmi som robila upratovačku v školke.Mna to bavilo.Mam velmi rada deti a okrem upratovania som im pomahala pri obliekani či asistovala pri jedení.A bonus bol,ze som tam mala dceru tak som bola vždy poblizku.

amelie2017
26. jan 2024

@yoxinka nie, v skolke sa prezlieka 😀

iwanka222
26. jan 2024

Jasne ze to nie je hanba. Vsetci sa navzajom potrebujeme. Aj moj syn ma velmi rad ich pani upratovacku taka mladucka a casto sa k nim prihovara pekne, zhovievalo, empaticky.

yoxinka
26. jan 2024

@amelie2017
Veď to som myslela, že si oblečie tepláky Prada. Moja dcéra chodía do súkromnej škôlky a tam mamičky na Mercedesoch, BMW a podobných, ráno zásadne privážali deti v teplákoch Prada. Mne to to bol tak smiešne 🤣🤣🤣.

leni1405
26. jan 2024

Aká hanba? Hanba je sedieť doma a nariekať že som bez práce..hoci sa už nejaká ponúka. V Mš je to lepšie podla mňa next ZS. Ale to je jedno. Neboj sa toho

pieksamaki
26. jan 2024

Ved to je super.....aj ja som bola dobrovolne umyvat okna na skole....rada upratujem... za ziadnu pracu sa netreba hanbit...ved vsetko je o spolupraci...bez pekara by sme nemali chlieb....atd. praveze ano...pani upratovacky su dolezite . .pretoze deticky za sebou zanechaju neporiadok....tolko trpezlivosti musia mat v sebe.

nitran
26. jan 2024

žiadna práca nie je hanba, ak sa robí s láskou a poctivo. Kde by sme boli keby nebolo smetiarov, upratovaciek, zumparov, pohrebnikov, pekarov,....
Každe povolanie je dôležité a potrebné.

tibor79
26. jan 2024

Nie je

miui
26. jan 2024

Ja stale nasej upratovacke hovorim, ze je dolezitejsia nez generalny 🙂 bez nej by sme cisto nemali, ani papier na wc 🙂

jaaty
26. jan 2024

Je hanba nerobiť, ak to človeku zdravotný stav dovoľuje. Práca upratovačky je práca ako každá iná 😉

lienka.7
26. jan 2024

@autorka nie, nie je. Tiez by som pokojne robila, keby som nemala inú možnosť. U nás pani upratovačka pomáha najmensim pri obliekani, moja mala ju vždy vonku zdraví ahoj pani učiteľka 😊

mamina7070
26. jan 2024

hanba je nepracovat ak rodina potrebuje peniaze

miui
26. jan 2024

@anjelok ake napriklad su na hanbu?

caramellka
26. jan 2024

Ako sa tu už veľakrát spomenulo, hanba je sedieť doma a lamentovať a žiadna práca hanba nie je.
Ja dodnes stretávam našu pani Jolanku -upratovačku zo škôlky z mojich detských čias a ona si dodnes pamätá aj moje meno a vždy sa máme o čom porozprávať. Moja dcéra v škôlke milovala všetky p. upratovačky a poznala ich po mene.🙂