icon

Je kontakt s inšpektorátom práce naozaj anonymný?

2. jún 2024

Dobry den, vie zamestnsvatel zistit či som niečo riesila s inšpektorátom práce? Nemyslim ,ze som podala podnet ale pytala som si radu ... Inšpektorát som kontaktoval cez anonymný formulár , aj mi dali odpoved a samozrejme som mala pravdu ja a nie zamestnávateľ.Problem je ,ze v práci o tom vedia.Ako je to mozne 🤔

Strana
z2
tramtada31
2. jún 2024

Podľa mna oni nemajú problem dohladat zamestnávateľa. Určite v systeme vidia, kto za teba plati poistné, keď si to aj písala zo svojho mena. Otázka, či to bolo niečo veľmi negativne a či IP teraz niečo uplatňuje voči tvojmu zamestnavatelovi

rozculena
2. jún 2024

po dvoch rokoch sa to rieši?To sa mi nezdá,žeby IP dva roky čakal

koniarova
2. jún 2024

@rozculena ip ani nemá prečo riešiť,keď ona podnet nezadala.

koniarova
2. jún 2024

@tramtada31 to pochybujem, že by IP podľa mena dohladával. Veď oni majú problém stíhať riešiť podnety. Nieto otázky.

autor
2. jún 2024

@tramtada31 islo o dovolenku 😃

eliska13
2. jún 2024

Más v mailovej adrese celé meno?načo by im to hlásili po 2 r?

eliska13
2. jún 2024

Nehovorila si o tom kolegyni a ta ta bonzla?

koniarova
2. jún 2024

@eliska13 a takých rovnakych mien môžu byť desiatky

dadis
2. jún 2024

@eliska13 Tiez sa mi zda skor realna moznost, ze ju nejaka "dobra" kolegynka bonzla..

komplikovana
3. jún 2024

Je nejako trestne kontaktovat inspektorat prace a nieco sa opytat? Ved ponukaju aj poradenstvo. Hlavne to neber akoze si urobila nieco zle. Je to tvoje pravo.

tiika
3. jún 2024

Tak to zamestnávateľ rieši. Keď si to tak vezmeš, prečo by si mala mat z toho problémy, cítiť sa previnilo?
Pýtala si sa anonymne na radu, chcela si niečo vedieť, veď si ani firmu nespomínala. To sa môžeš rovnako pýtať právnika, na MK,kdesi v poradni, akurát si chcela nejakú fundovanú odpoved.
Pokial oni nejako porušovali zákon, mali by sa skôr ospravedlniť oni tebe. A pokial by chceli z takého postupu vyvodzovať dôsledky voci tebe, je to dokonca trestné, nemajú sa k tebe správať diskriminačne, znevýhodňovať ta či iné..

venusa85
3. jún 2024

Mozno blbosť, ale su prípady kedy su ludia s rovnakymi menami. Moj starky mal menovca- krstne meno aj priezvisko, a dokonca 2 susedne dediny.

koniarova
3. jún 2024

@tiika ale ip na toto nemá oprávnenie,aby prezrádzal jej meno. A v jej mene kontaktoval zamestnávateľa. To je mega hlúposť.

tiika
3. jún 2024

@koniarova no však nemá, to, čo píšem sa vzajomne nevylučuje.
Mám pocit, že autorka sa trapi hlavne tým, ako to vysvetliť zamestnávateľovi než to, ako sa sťažovať na pochybenia IP.

autor
3. jún 2024

@tiika netrapim sa len ma zaujima ci je to anonymne alebo nie , nakoniec je z toho len to ze mam záznam v praci ,ze píšem na inšpektorát 😅 pre zamestnávateľa som tym padom problémová 🤦🏼‍♀️🤣

nelca84
3. jún 2024

To je riadna blbost. Inspektorat je povinny dodrziavat mlcanlivost. A po dvoch rokoch... este vacsia blbost. Radsej porozmyslaj komu si o tom povedala.

koniarova
3. jún 2024

@nelca84 presne. Aj keby dala priamo podnet, ip jej meno nesmie povedať. To bude nejaká dobrá kamoška skôr.

Strana
z2