Je kontakt s inšpektorátom práce naozaj anonymný?
Dobry den, vie zamestnsvatel zistit či som niečo riesila s inšpektorátom práce? Nemyslim ,ze som podala podnet ale pytala som si radu ... Inšpektorát som kontaktoval cez anonymný formulár , aj mi dali odpoved a samozrejme som mala pravdu ja a nie zamestnávateľ.Problem je ,ze v práci o tom vedia.Ako je to mozne 🤔
po dvoch rokoch sa to rieši?To sa mi nezdá,žeby IP dva roky čakal
@tramtada31 to pochybujem, že by IP podľa mena dohladával. Veď oni majú problém stíhať riešiť podnety. Nieto otázky.
@tramtada31 islo o dovolenku 😃
Más v mailovej adrese celé meno?načo by im to hlásili po 2 r?
Nehovorila si o tom kolegyni a ta ta bonzla?
Je nejako trestne kontaktovat inspektorat prace a nieco sa opytat? Ved ponukaju aj poradenstvo. Hlavne to neber akoze si urobila nieco zle. Je to tvoje pravo.
Tak to zamestnávateľ rieši. Keď si to tak vezmeš, prečo by si mala mat z toho problémy, cítiť sa previnilo?
Pýtala si sa anonymne na radu, chcela si niečo vedieť, veď si ani firmu nespomínala. To sa môžeš rovnako pýtať právnika, na MK,kdesi v poradni, akurát si chcela nejakú fundovanú odpoved.
Pokial oni nejako porušovali zákon, mali by sa skôr ospravedlniť oni tebe. A pokial by chceli z takého postupu vyvodzovať dôsledky voci tebe, je to dokonca trestné, nemajú sa k tebe správať diskriminačne, znevýhodňovať ta či iné..
Mozno blbosť, ale su prípady kedy su ludia s rovnakymi menami. Moj starky mal menovca- krstne meno aj priezvisko, a dokonca 2 susedne dediny.
@tiika netrapim sa len ma zaujima ci je to anonymne alebo nie , nakoniec je z toho len to ze mam záznam v praci ,ze píšem na inšpektorát 😅 pre zamestnávateľa som tym padom problémová 🤦🏼♀️🤣
To je riadna blbost. Inspektorat je povinny dodrziavat mlcanlivost. A po dvoch rokoch... este vacsia blbost. Radsej porozmyslaj komu si o tom povedala.

Podľa mna oni nemajú problem dohladat zamestnávateľa. Určite v systeme vidia, kto za teba plati poistné, keď si to aj písala zo svojho mena. Otázka, či to bolo niečo veľmi negativne a či IP teraz niečo uplatňuje voči tvojmu zamestnavatelovi