icon

Je manažér podpory predaja vhodný po SQA?

27. jan 2025

Zdravím, je tu niekto kto pracuje na pozícii manžera podpory aktívného predaja?
Aktuálnu prácu vykonávam už 8. rok (vedúci kvality SQA) ale prestáva ma to baviť.
Po zaslaní CV prehodnocujem či to zvládnem, po toľkých rokoch v automobilovom priemysle.
Prosím o skúsenosti, ďakujem.

jallka11
27. jan 2025

Podla mna nie je take dolezite, co robis teraz. Clovek si zvykne na kazdu pracu 😅

autor
27. jan 2025

@jallka11 jasné, len či to nebudú pozície rozdielne ako nebo a zem 😁
Nemám problém sa učiť nové veci. Inzerát neobsahuje podrobné informácie o náplni práce 😊

melanta
28. jan 2025

Samozrejme, že to bude niečo úplne iné. Aktívny predaj budú obchodníci, čiže tí, ktorí predávajú produkt klientovi/zákazníkovi. Viesť ich znamená učiť ich predajné techniky, vyjednávanie, hľadanie klientov, oslovenie, robiť vzťahy s klientmi.

Na druhej strane, ak sa chceš niekam posunúť, tak nemožno mať strach a treba to skúsiť. Človek sa neposunie, ak nevyjde z komfortnej zóny.

autor
28. jan 2025

@melanta ďakujem za priblíženie opisu náplne práce 😊
Mala som trošku skreslenú predstavu.
Presne o to mi ide, vyjsť z komfortnéj zóny a pridať trošku adrenalínu do života.
Zasekla som sa v čase a v priestore od kedy som v tomto závode 😁

melanta
28. jan 2025

Čo horšie sa ti stane, ako že ten job nedostaneš? Nič. Takže smelo do toho. Ak si robila vedúcu kvality, tak skúsenosť s ľuďmi máš. Je síce pravda, že je obrovský rozdiel medzi riadením kvality v závode a predajom - kvalita je o tom, že takto to musíš robiť a nediskustujeme o tom, či chceš alebo nechceš (nadnesene napísané), viesť obchodníkov je úplne iné, tam je ozaj potrebná pozitívna motivácia. Na pohovoroch na takéto pozície bežne riešia konkrétne situácie, čiže na to sa priprav, že môžu chcieť riešiť ako by si sa zoznámila s tímom, ako by si viedla porady, tímové workshopy, individuálne koučingy, ako by si riešila, že je málo akvizícií. Popozeraj si na webe témy ako riadenie/vedenie obchodníkov. Nájdeš tam množstvo podnetov.

melanta
28. jan 2025

A napadlo mi ešte jedno - ak ide o väčší závod, kde aktuálne robíš, skúsila by som na personálnom s nejakým HR partnerom hovoriť o možnostiach rastu u súčasného zamestnávateľa. Často sa ľudia neposunú iba preto, že sa neozvú.

autor
28. jan 2025

@melanta tak, musím poďakovať ešte raz za takúto odpoveď 😊
Praveže som pred cca rokom dostala možnosť rastu, prijala som to.
Myslela som že to stačí na moju spokojnosť ale nestačilo.
Kedže ide o automobilový priemysel ktorý aktuálne nezažíva svoje zlaté časy, je tu chaos.
Práca ma baví ale ľudia sa zmenili na krysy.
Riaditeľ nie je dvakrát inteligentný na riešenie problému rozhovorom.
Nechcem sa cítiť ako decko na ktoré ujo riaditeľ bliaka ako zmyslov zbavený.
Asi je čas zmeniť závod 😊