Je môj nárok na dovolenku po rodičovskej dovolenke správny?
Dobrý deň, prosím vas potrebovala by som radu ohľadom nároku na dovolenku (na koľko dní mám nárok).
Po RD som nastúpila do nového zamestnania 28.januára 2025. Mám 3 mesačnú skúšobnú dobu a následne pracovný pomer na dobu určitú do konca augusta 2025. Mám už po 33 roku života a dve deti vo veku 9 a 3 roky.
Na výplatnej páske mám uvedený počet dní dovolenky 17,5.
Je to správne?
Ďakujem.
@zalka prosím ťa vedela by si mi poradiť ohľadom krátenia dovolenky? Máme zmca, ktorý má nárok na dodatkovú dovolenku - 5dni ročne. Je však na PNke od polovice januára a PN trvá. K 1.3. mu mzdový program skrátil dodatkovú dovolenku na 4,5 dňa, po vypocte marcovej mzdy, už len 4 dní ..Dodatková dovolenka sa však pokiaľ viem, kvôli PN nekrati...Na druhej strane, v zákone je nárok na dodatkovú dovolenku formulovany cca takto - za každý odprac. mesiac v stazenych podmienkach patrí zmcovi 1/12 dodatkovej dovolenky...Čiže je to v poriadku, ale v podstate nejde o krátenie, len o to, že mu nárok nevznikol?

@dudos ak je v zamestnaní rocny nárok na dovolenku 30 dni, tak za 7 mesiacov je 17.5 dňa správna vyska dovolenky.