Je možná výpoveď zamestnanca počas skúšobnej doby?
Ahojte, prosím vás ako to je keď som začala pracovať 1.5. (Resp. 2.5.2025) a mám skúšobnú dobu 3 mesiace. Chcem dať výpoveď a skončiť ku 31.5.2025. Je to možné alebo musim čakať celé 3 mesiace??
Ďakujem.
Nedávaš výpoveď
Zamestnávateľovi oznamuješ ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe ku 31.05.2025
@obcanka123 neni to výpoveď ale skončenie pp v skúšobnej dobe a môžeš odísť zo dňa na deň. Ideálne je oznámiť to zamestnávateľovi aspoň 3 dni pred skončením
@denkabemommy fakt môžem zo dňa na deň?
@obcanka123 áno, o tom je skúšobná doba
Mozes, ale ludsky to slusne nie je, aspon tie 3 dni.
Mozes, ale ludsky to slusne nie je, aspon tie 3 dni.
@miusa00 áno, áno preto to chcem dat v pondelok a skončiť ku koncu mesiaca
@obcanka123 áno, o tom je skúšobná doba
@patka06 a zamestnávateľ mi nemôže nijak v tom brániť?
@obcanka123 nemoze
@obcanka123 v skúšobnej dobe nie
Rovnako ako on by ťa mohol aj zo dňa na deň vyhodiť /aj bez udania dôvodu/ a nemohla by si sa brániť
@obcanka123 nemôže, upraces po sebe, všetko skontroluješ, odovzdas prebrate veci, kľúče, kartu dochádzkovu a ideš. No a preto pár dní vopred, aby ti stihli pripraviť výstupné papiere.
Nijako ti brániť nebude,môžeš odísť z dna na deň,ale kvôli papierom by som to oznámila aspoň dva dni vopred,aby stihli ich pripraviť.Normálne podpíšete papier o ukončení práce v skúšobnej dobe, odovzdas (ak máš ) kľúče od práce, čip, pracovné oblečenie atď.
Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂
@obcanka123 áno môžeš zo dňa na deň 🙂
Mozes skoncit aj hned. Len oznam
Ja som poobede zavolala majstrovi, ze uz rano nenastupim. Rano som doniesla papiere na podpis, kluce a ostatne veci.

@obcanka123 neni to výpoveď ale skončenie pp v skúšobnej dobe a môžeš odísť zo dňa na deň. Ideálne je oznámiť to zamestnávateľovi aspoň 3 dni pred skončením