icon

Je možné byť úspešná aj bez školy?

12. nov 2024

Dá sa byť aj bez školy úspešná? Je tu niekto kto nedokončil strednú školu? Nechce sa mi to rozoberať to je na dlho . Len chcem vedieť či je tu nejaká žena ktorá si školu nedokončila, ale aj napriek tomu je "úspešná " . Rozmýšľala som nad kurzami ze si spravím a ze sa začnem venovať mihalniciam ,líčeniu atď, to by ma aj celkom určite bavilo . Hanbím sa veľmi zato ze mam základné vzdelanie . Aj som sa pokúšala školu dokončiť, lenze v 3 ročníku čo momentálne som , mam problém s jednou učiteľkou ktorá sa mi pri stretnutí vysmiala dotváre, že ona to nerieši ,mam chodiť do školy. dá mi komisionalky . Učí ma matiku a ešte jeden predmet , ten druhy predmet je jednoduchý ale ona mi ani to neumožníla aby ma z neho preskúšala🙂 co mi je ľúto, ja viem ze komisionalky z matematiky nespravím,tým pádom ma nepripustia ku skúške . Ja chodím individualne a dokončujem si to ,lenže ja si nemôžem dovoliť chodiť denne do školy, starám sa o manželovu babku . Takže asi na tu konkrétnu školu sa vykašlem, pôjdem sa niekde inde opýtať ci by bola možnosť externého štúdia bez takýchto problémov. Poprípade je nejaká večerná škola? Čo by ste robili na mojom mieste? Ach ja som z toho zúfalá..

Strana
z2
margotka17
13. nov 2024

@laurita285 to aké zmýšľanie majú, keď práve jej zavesili na krk babku a ona nedostuduje. Čo sú to za ľudia? Veď by ju mali posúvať do predu, aby školu skončila, aby sa mali s manželom dobré v budúcnosti. No v nasej rodine by to neprešlo, musela by sa v škole držať zubami nechtami a ešte po strednej aspoň bakalára si spraviť. No nikdy nevie, čo budúcnosť prinesie. A kľudne aj tie kurzy aké chce naviac, ale nie o babku sa starať, na to sú denne stacionárne, cestou zo školy vyzdvihne babku a hotovo.

maya_hi
14. nov 2024

Môžeš byť úspešná bez školy, ale nemôžeš dosiahnuť nič, ak sa budeš vzdávať. A to práve robíš. Úspešní ľudia nehľadajú jednoduchšie cesty, neboja sa, nevzdávajú. Ak nevyjde jedno, skúsia druhé. Keď ich vyhodia cez dvere, vrátia sa cez okno. Jedna matikárka predsa nemôže určiť celý tvoj život 😏 Vieš koľko takých ľudí ešte stretneš? Nikde na teba nebudú čakať a otvoreným náručím a vždy budeš musieť nejako bojovať. Dnes ti to nevadí, ale neskôr sa budeš bez maturity cítiť menejcenná. Dnes je to už fakt najnižšie očakávané vzdelanie. Vidím to neustále okolo seba. Ľudia veľmi ťažko zvládajú, ak má niekto vyššie vzdelanie. Dnes je doba, že sa ľudia vzdelávajú (mali by sa) celý život. Takže nie je na čo sa vyhovárať 🤷🏻‍♀️

johanka21
14. nov 2024

@marca12 Hlavne papier o ukončení školy potrebuješ, je jedno akej...

modraslamka
15. nov 2024

je to troll

Strana
z2