Je možné nájsť prácu ako učiteľka od septembra?
Ahojte, hľadám si prácu ako učiteľka. Môj predmet nie je veľmi žiadaný, ponúk je málo. Na relevantné ponuky som poslala životopis, ale (zatiaľ) sa mi neozvali. Školský rok však pomaly končí a všimla som si, že posledné dni ani na Edujobs nepribúdajú žiadne ponuky. Dodávam, že stránku sledujem dlhšiu dobu, takže nejde o to, že som sa teraz zobudila.
Prosím vás, ktoré pracujete v školstve, je ešte nejaká šanca sa zamestnať od septembra?
treba iba sledovat, ja som si zase vsimla, ze pribuda ponuk na ucitelov - v Bratislave. Inde sa asi viac ludia drzia an svojej pozicii, tu u nas su stovky ponuk na ucitelov. a ano hlavne matematika, slovencina, jazyky a 1 stupen.
A aký predmet hľadáš?
teraz sa blizi ukoncenie skoly takze interaty moc neriesia vydrt po 20.6. popr. v 7 mesiaci bude ponuk viac nakolko budu riesit uvazky na buduci sk rok
V akom meste? iba dejepis?ja mám tiež,poriesila som to inak
teraz sa blizi ukoncenie skoly takze interaty moc neriesia vydrt po 20.6. popr. v 7 mesiaci bude ponuk viac nakolko budu riesit uvazky na buduci sk rok
@kacena4 áno? Ja som si myslela, že v lete sa to už absolútne nerieši, max. také súrne prípady...ale to je dobrá správa potom.
V akom meste? iba dejepis?ja mám tiež,poriesila som to inak
@tortelinka iba dejepis, pozerám BA a TT kraj...ako inak?
Rozširujúce štúdium nejakého predmetu
A na edujobs sú,4 ponuky
No len s dejepisom ti asi ani nenaplnia úväzok, možno len polovičný alebo nejaké gymnázium (a tam majú zväčša dlhodobo svojích).
Treba si urobiť rozširujúce ešte na niečo, lebo to nemá perspektívu do budúcna dlhodobo. Môj názor. Všetky kamošky, čo majú dejepis, majú druhý silný predmet, ktorý ich potiahne, inak by nemali šancu vykryť úväzok.
A kľudne odnes životopis aj tam, kde nemajú vyhlásený konkurz. Možno motyka vystrelí.
No len s dejepisom ti asi ani nenaplnia úväzok, možno len polovičný alebo nejaké gymnázium (a tam majú zväčša dlhodobo svojích).
Treba si urobiť rozširujúce ešte na niečo, lebo to nemá perspektívu do budúcna dlhodobo. Môj názor. Všetky kamošky, čo majú dejepis, majú druhý silný predmet, ktorý ich potiahne, inak by nemali šancu vykryť úväzok.
A kľudne odnes životopis aj tam, kde nemajú vyhlásený konkurz. Možno motyka vystrelí.
@tortelinka
@vkatush áno, samozrejme viem ako to je s týmto predmetom a napadla ma aj táto možnosť do budúcna. Skôr ma zaujíma teraz, či ešte budú nejaké ponuky tento rok, dokedy je nejaká šanca sa zamestnať od septembra.
@vkatush poslala som, všade mi odpísali že nehľadajú
Tak to je zvláštne keď majú ponuky, ale tak čistý dejepis, fakt uvažujte o rozšírení
je par pozicii s cisto dejepisom na profesii - asi ti neostava nic ine, iba posielat a posielat... druhy predmet mas nepouzitelny? kedze dotacia dejepisu sa znizila a tym padom je problem naplnit uvazok... iba na vacsich skolach typu táto sa dá. https://www.profesia.sk/praca/zakladna-skola-kp...
Tak to je zvláštne keď majú ponuky, ale tak čistý dejepis, fakt uvažujte o rozšírení
@tortelinka to som písala na toto: "A kľudne odnes životopis aj tam, kde nemajú vyhlásený konkurz." - teda že mi odpísali, že nehľadajú
je par pozicii s cisto dejepisom na profesii - asi ti neostava nic ine, iba posielat a posielat... druhy predmet mas nepouzitelny? kedze dotacia dejepisu sa znizila a tym padom je problem naplnit uvazok... iba na vacsich skolach typu táto sa dá. https://www.profesia.sk/praca/zakladna-skola-kp...
@oriesocek ďakujem, videla som tú Stupavu, ale to už mám ďaleko bohužiaľ
Kludne rozposli na všetky okolite školy s textom "na zaklade vlastnej iniciativy". Počas roka nam neustále chodia ponuky, zakladáme a ked nam niekto vypadne len obvoláme tých, kt tu majú životopis.
My odhlad na september máme, ale môže sa do tej doby vela zmeniť.
Áno, väčšina škôl práve teraz robí alebo už má hotové úväzky na bud. školský rok. Ale určite je vždy šanca, dokonca aj v septembri... nám takto odišla učiteľka posledný augustový týždeň 🙂
Nic v zlom ale ucitelov je vela, mam viac ako styri kamaratky ucitelky a nemozu si najst pracu a to maju lepsie zameranie ako ty, tak ze dorobit si predmet.
Ďakujem za všetky reakcie, ja si všetko uvedomujem, čo píšete. Moja otázka bola vyslovene zameraná na to, či ešte mám očakávať nové inzeráty, podľa vašich skúseností.
Nic v zlom ale ucitelov je vela, mam viac ako styri kamaratky ucitelky a nemozu si najst pracu a to maju lepsie zameranie ako ty, tak ze dorobit si predmet.
@domkakvet podla toho v ktorej lokalite hladaju, v BA a okolí je aktuálne vypisaných cca 600 inzeratov na ucitelov na profesii. Samnozrejme hlavne 1 stupen, matematika, SJ, jazyky a fyzika, informatika.
a ano, su nove inzeráty vzdy. napr nam na ZS, kde chodia moje deti dávali ucitelky vypoved aj v priebehu roka a aj v posledný augustový tyzden, atd...
Aj keď je v inzeráte uvedený dejepis, uprednostnia uchádzača, ktorý má k tomu ešte ďalší predmet, alebo aj dva.
To si 5 rokov študovala len dejepis? Či máš aj ďalšiu vysokú školu? Lebo tak zvyknú študenti robiť, že popri jednej ľahkej si začnú ešte na inej povedzme cudzí jazyk študovať.
Aj keď je v inzeráte uvedený dejepis, uprednostnia uchádzača, ktorý má k tomu ešte ďalší predmet, alebo aj dva.
To si 5 rokov študovala len dejepis? Či máš aj ďalšiu vysokú školu? Lebo tak zvyknú študenti robiť, že popri jednej ľahkej si začnú ešte na inej povedzme cudzí jazyk študovať.
@aurelia2000 mám aj druhý predmet, ale nechcem to tu rozoberať, lebo naozaj to nesúvisí s pôvodnou otázkou. Toho, že aké mám možnosti ak si hladám iba ten dejepis, som si úplne vedomá, nemusíte každá napísať (nemyslím to v zlom).
Denepis je fakt uzko profilovy a myslim ze hodiny dejepusu nemaju taku hodinovu dotaciu, to by to neurobilo mozno ani polovicny uvazok. Cize dejepis samostatne asi ani nenajdes.
neni sanca v tej lokalite s tymto predmetom, skus pozriet ponuky na asistenta ucitela
ale
sanca je zamestnat sa aj od septembra najma ak niekto vypadne PN MD a pod ale nie iba s tymto predmetom
Denepis je fakt uzko profilovy a myslim ze hodiny dejepusu nemaju taku hodinovu dotaciu, to by to neurobilo mozno ani polovicny uvazok. Cize dejepis samostatne asi ani nenajdes.
@kikushaa sú ponuky aj na dejepis, stačí si pozrieť edujobs. Sú aj veľké školy, kde je v ročníku viac tried, tam nestačí jeden dejepisár na polovičný úväzok...

pozri Krajský školský úrad... aj tam nájdeš inzeráty. a nielen učiteľky, ale aj iné profesie v školstve čo potrebujú.