icon

Je možné nájsť spoľahlivú osobu, ktorá by sa dokázala postarať o deti?

lenkastavacova
13. mar 2023

Ahojte. Myslíte si ,že je možné nájsť zodpovednú spoľahlivú osobu ,ktorá by sa dokázala postarať o deti ( 13, 9 , 5 a 1.5r ) ? Písala som jednej pani ,ktorá ponúkala opatrovanie a jej odpoveď bola max 1 dieťa 🤔 s manželom sme na deti úplne sami ,ja bohužiaľ rodičov už nemám, manžel má iba mamu ale ta bohužiaľ ma iné starosti ,keďže ona o vnúčatá záujem nemá... musíme sa spoľahnúť iba sami na seba ,ale sme spolu 7 rokov a za ten čas sme v podstate nikde spolu neboli sami ..po poslednej skúsenosti a odpovedí tej pani ani neviem ci vôbec ma zmysel niekoho hľadať. Mate neake skúsenosti? 😊

Strana
z2
gejb
13. mar 2023

@lenkastavacova ak ti nema kto odporucit konkretnu osobu, tak sú na to portály kde vieš pozrieť aj recenzie...

lenkastavacova
autor
13. mar 2023

@gejb ja sa tu v tom veľmi nevyznám 🤦‍♀️

loliki
13. mar 2023

@lenkastavacova Hľadáš opatrovateľku k deťom, kým by ste ty s manželom išli na dovolenku? Len, aby som správne pochopila tému.

lalala94
13. mar 2023

Ja keď som hľadala opatrovateľku, využila som portál hlidacky.sk. Jednotlivé panie majú už v profile vypísaný maximálny počet detí, ktorý sú ochotné postrážiť a videla som tam aj 4-5 detí naraz. Skús pozrieť. 🙂

luccija
13. mar 2023

@lenkastavacova Domelia, Fermeria, ale musíš rátať s vyššou sumou za taký počet deti
@loliki možno stačí večera či kľudný nákup v Hornbachu🙂

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@luccija presne tak .nepotrebujem ísť na žiadnu dovolenku, to by som ani tak od deti neodišla. Ide aspoň o pár hodín, aby sme aj my mohli s mužom trošku byť sami,

vierka82
14. mar 2023

@lenkastavacova a odkiaľ si?

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@vierka82 som z Prešova 😉

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@belllinka ďakujem,pozriem sa tam snáď sa nájde neaka taka osôbka 🤣

majusik1304
14. mar 2023

@lenkastavacova ahoj, nejakých priateľov nemáte? Ktorí by vám pomohli? Treba sa popýtať známych atď....ja keď som hľadala, tak som sa kde koho pýtala, nechceli sme nikoho cudzieho z netu, dlhšie nám to síce trvalo, ale nakoniec dve kamošky sa mi ozvali, také čo som dlho dlho nestretla, ale mali čas, mohli, pomohli, aj som im zaplatila. Držím palce....a moja rada, neodporúčam z netu.... skôr po známosti.

vierka82
14. mar 2023

@lenkastavacova ja by som ti ich kľudne postrážila ale ja som tn

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@majusik1304 no u nás je to také všelijaké. Ja som manžela spoznala a presťahovala sa 120km takže neake extra kamarátky tu ani nemám 😏 dosť mam rešpekt predtým, ze by s deťmi bola neaka cudzia žena a hlavne s najmenším keďže on je stále iba somnou tak si to vôbec neviem predstaviť ale s mužom nemáme v podstate žiadne zážitky nehovoriac otom ,ze keď chceme spolu niekam ísť tak nato môžme rovno zabudnúť. Alebo ja alebo on.spolu nemôžme 😒

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@vierka82 škoda 🫣

ivangeline
14. mar 2023

Jasne,ze ano. Som z Kosic. Jedna pani,uz fakt az kamoska sa stala za ten rok a pol,kt byva s detmi... Je z mnohopocetnej rodiny. Vela synovcov a neteri ma. S mojimi 3 to zvlada na 2h vonku. ;D (pod 4 roky)

mpg
14. mar 2023

@lenkastavacova Záleží aj aké sú to deti, či tie staršie sú už samostatnejšie, ale to je na neznámu osobu dosť, venovať sa 2 väčším a dvom menším deťom. Poznám také opatrovateľky v našom meste, ale opatrujú jedno, najviac dve deti.

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@mpg tak tie staršie sú úplne samostatné, aj pomôžu, čo sa ich týka tak je to už len o tom ,že samozrejme sami ostať nemôžu len tak ...keby sme mali iba na to pozerať. Takže co sa týka starostlivosti skôr je to zamerané na 6r a maličkého...

pragmaticka
14. mar 2023

A to ste si uvedomili až teraz? Urobíte si 4 deti a zrazu mate potrebu byť sami?? 😂Ako sorry ale celkom ma to pobavilo. Nechápem načo ste si potom robili to posledné. Ja osobne by som tak malé dieťa cudzej osobe nedala.. Takže počkať ešte 2 roky a po stráži aj najstaršie dieťa!

sasanka605
14. mar 2023

@lenkastavacova ahoj, ak by si nasla daj vediet prosim. Som z PO a tiez nám nema kto pomôcť, ked pojdem spat do prace tak na par hodín by som potrebovala niekoho. A viem este o jednej babe co hľadala.

lukbe
14. mar 2023

@pragmaticka toto tu snáď neriešia,to je ich vec,koľko majú detí,môžu mať aj 10, viem o rodinách,ktoré majú cez 10 detí a niektoré adoptované,to takýmto spôsobom potrebuje niekto niekoho súdiť a kopnúť si???!!!

vulka
14. mar 2023

@lenkastavacova Samozrejme, že nájdeš. Napríklad aj tu na koňovi. len zadaj dopyt. Čo, kde, kedy,... Ja keď som hľadala opatrovateľku, tak som našla práve tu.

cacianka
14. mar 2023

@pragmaticka kopla si si ?
Mohli sa zmeniť okolnosti, tá potreba pauzy a postrazenia nastala časom

pandusica
14. mar 2023

Ak by si mala zaujem, moja mama sice este pracuje, ale deti miluje. Sme par km od PO, mama je sama, ja aj brat sme mimo. Mozem sa jej spytat, ci by bola ochotna, ale ona vzdy vravi, ze na dochodku bude strazit deti.

pragmaticka
14. mar 2023

@cacianka nekopla som si, len konštatujem. Tiež sme mali túto potrebu, preto sme pri dieťati č. 2 prestali!! A teraz keď majú 9 a 5, tak si užívame opäť čas pre seba!

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@pragmaticka tak mňa si pobavila celkom ty 🤣🤣🤣 také komentáre nepochopím asi nikdy .tak po prvé, nerobili sme si 4 deti .ja som už 2 mala a 2 mame spolu s manželom. A po druhé. Keď človek niekoho nepozná tak ako dokáže niečo takéto napísať? Mne mamka a ocko zomreli v priebehu 2 rokov .to akože som tiež mala vedieť do predu ?a po ďalšie. Neviem co je natom zle ze si chcem s manželom raz za cas ísť aj oddýchnuť niekam ,nehovoriac o situácii, keď je neaka oslava ,stužková, príležitosť kde by sme mali byť spolu a nemôžme si to dovoliť...

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@lukbe presne tak .. niekedy sa mi až rozum zastavuje, čo tu niektoré dokážu napísať asi len preto ze sa doma nudia ..a už vôbec nechápem načo taka osoba reaguje .ja sa o svoje deti vzorne starám 24 hod denne, ale občas by som sa teda vymenila s takou osobou ako je nemenovana pani alebo slečna vyššie, ktorá má asi život ako gombicku no .súdiť niekoho o kom neviem absolútne nič mi príde dosť...

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@pragmaticka ze prestala som pri čísle 2 .... 🤣🤣 mate deti 9 a 5 a necháte ich asi samé doma a idete si užívať...akože nerozumiem ,ale ja som tu žiadala mamičky o radu poprípade pomoc nie o takéto komentáre.dakujem

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@pandusica bola by som rada .kľudne mi.mozes napísať aj správu. Ďakujem 😊

zuzanaete
14. mar 2023

@pragmaticka ????? Je prave super, ze hladaju sposob, aku svoju potrebu vyriesit. A preco by si 1,5 rocne dieta nezverila cudzej osobe? Robila som opatrovatelku niekolko rokov v zahranici a v tych krajinach bolo absolutne normalne, az samozrejme, ze niekedy sa o deti stara opatrovatelka. Vek deti som mavala od novorodenca po 13 rocne. S niektorymi rodinami to preslo do priatelstva.

lenkastavacova
autor
14. mar 2023

@zuzanaete 👍🏻 presne tak .hlavne je podľa mňa normálne, že človek potrebuje niekoho kto mu pomôže. Ja sa nechystám užívať si s mužom každý deň 8 hod alebo neviem .ide len o to ,ako som už aj hovorila, ze sú situácie kedy proste človek potrebuje dat tie deti postrazit ,

Strana
z2