Je možné nájsť spoľahlivú prácu na doma?
Ahojte. Viem, ze je tu milion tem ale da sa realne najst praca na doma? Pracujem na TPP no potrebovala by som aj nieco pomimo kedze syn je stale chory. Nic specialne neovladam.
@colsami len maturitu ekonomika a logistika v doprave. Pracujem na 1 mieste 11 rokov. Kde som nikdy nepotrebovala jazyk ani ovladat PC. Zial nic v tejto oblasti..
Je kopec spoľahlivých prác na doma ale vyžadujú aj skúsenosti alebo aspoň vzdelanie + je fajn vedieť aj jazyk. Takýchto tém tu máš každý mesiac aspoň 5. Stačí si pozrieť tam. Niekto to minule pekne zhrnul, čo všetko sa dá robiť z domu 🙂
@denkabemommy viem akurat po anglicky ze rozumiem. Ale ked sa tomu nevenujes uz davno niesom na urovni ako som bola. Ako vravim po skole som sa zamestnavala vo firme takze ziadne ine skusenosti nemam
Pracujem na 1 mieste 11 rokov. Kde som nikdy nepotrebovala jazyk ani ovladat PC.
Čiže robíš manuálne? Ak nepracuješ s počítačom. Ten počítač neovládaš vôbec? Pretože napríklad call centrá ponúkajú telefonického operátora z domu, občas mávajú aj ponuky na skrátené úväzky (na profesia.sk hľadaj telefonický operátor a zaklikni práca iba z domu). Ale počítač musíš mať a musíš s ním vedieť pracovať. To ťa nikto na takej pozícií nebude učiť, keďže prácu s počítačom a mnohými programami dnes ovládajú aj absolventi.
Ak ten počítač je naozaj NIE, tak potom jedine upratovanie po večeroch a víkendoch.
Existuju aj tie volania a predaje cez telefon, na privyrobenie ok, ale na to asi clovek musi mat povahu 😀
Podľa mňa hlavný problém je ako si na MK mamičky predstavujú prácu na doma, budem dom na MD sa hrať s dieťaťom alebo v tvojom prípade ak je chorý syn liečiť dieťa a raz za hodinu sa na minútu mrknem na PC a bude mi naskakovať 10 eur na hodinu na účet. Sú práce na doma, ale to treba byť za počítačom celú domu, mať podmienky kde ťa žiadne dieťa neruší či už že niečo chce alebo hlasnou hrou a to má málo mamín. Proste tej práce je väčší objem ako niekde v kancelárií. Napríklad call centrá, zákaznícke linky, minule na profesii vúbčka hľadala normálne poradcu klienta z domu a tak.
@melanta ano manualna praca. Ako pocitac som ovladala no nemam ziaden doma. Technicky som zdatna nemala by som problem sa naucit.
@marsmykkok ja som myslela skor nieco manualne vyrabat. Kde by ma to dieta mohlo aj vyrusit. Aspon par eur mesacne by pomohlo. Jddnoducho hladam moznosti ako sa mat lepsie.. nic viac.
aj manuálne ako si to predstavuješ? Napríklad mala by si nejakú firmu a takto by si našla brigádnikov čo by ti to doma robili, prevažne mamičky na MD a dôchodcovia. A cez zimu kedy by mamičky boli doma s chorými deťmi a dôchodcovia sa nudili by si mala toľko od nich výrobkov, že nemala by si to kde uskladniť a prišla by jar, matky by už neboli doma s deťmi, dôchodcovia išli do záhradky a tebe by nemal kto to vyrábať... Proste práca nie je holubník, že sa jej budeš venovať len ak máš čas, druhá strana-zamestnávateľ potrebuje tiež nejaké pravidelné výsledky. Teda to potom ak potrebuješ peniaze navyše-vieme aká je situácia že ceny rastú rýchlejšie ako platy proste si nájdi niečo ked je muž doma, či už upratovanie po večeroch, prácu v sobotu v supermarkete a tak...
@marsmykkok ja nemam muza. Som sama.. myslela som to tak, ze nieco vyrobit a skusit predat. Ziadna velka vyroba. Nepotrebujem tisice.
@marsmykkok a co sa tyka toho ja mozdm pracovat v sobotu v mojej firme co aj chodim. Ale co z toho ked sme doma na ocr.. ano situacia je uzasna v dnesnej dobe. A bude horsie...
A ak by si si dala inzerát, že niekomu v okolí požehlíš alebo umyješ okná a dieťa vezmeš poprípade so sebou? Letáky? Skôr týmto smerom máš šancu si niečo privyrobiť...
Autorka, je fajn, že si technický typ a prácu s PC by si sa naučila. Ak by si napríklad na skrátený úväzok robila spomínané call centrum, nebudú čakať, kým sa to naučíš. Musíš to vedieť od prvého dňa. Pozeraj si priebežne ponuky a ak niečo bude, pošli si CV. Za to nič nedáš. Skúsiš, v najhoršom prípade ťa buď nevezmú alebo ak aj áno, tak po prvom dni skončíš, ak zistíš, že to nejde.
Čo sa týka toho, že by si niečo vyrábala. To nie je problém. Ak vieš čo. Ty musíš vedieť, či vieš robiť niečo, čo ti ide naozaj dobre a vieš to predať. Pečenie, šitie, štrikovanie, háčkovanie, dekorácie - toto si ale musíš vedieť "ošéfovať" sama. Čiže sama si musíš vedieť urobiť profil na FB, IG, sashe a iných stránkach a sama musíš vedieť zaujať. Tu je potrebné si uvedomiť, že toto môžeš robiť buď načierno a dúfať, že ťa nikto nebonzne alebo to budeš robiť oficiálne a teda na živnosť.
áno je ☺️ ja som si našla prácu popri rodičáku, nie na TPP ani fulltime, ale dokážem si popri rodičovskej pekne prilepšiť ☺️ otvor si profesiu a hľadaj remote prácu, väčšinou na kariérnych portáloch nájdeš seriózne ponuky a nie MLM a podobne, len teda treba rátať s tým, že prácu nenájdeš hneď ☺️
druhá vec je, že musíš aj niečo ovládať, nájsť si na tú prácu čas a také to základne technické vybavenie je podľa mňa v súčastnosti nutnosť
@allesandra kolko si zarobis tou kozmetikou?
@podbel2512 nie je správna otázka, koľko si zarobí tou kozmetikou. Ona má salón, má teda úplne inú východziu pozíciu. Ak chceš predávať kozmetiku len tak z brucha, že sa nemáš o čo oprieť, tak tomu musíš venovať ozaj veľa času a propagácie, aby si zarobila pár desiatok eur. Veď zamysli sa, ak na IG či FB vidíš niekoho zo známych predávať kozmetiku a podobné produkty, kúpiš si? Áno, na MLM sa dá zarobiť. Ak tomu človek venuje čas, vie sa spropagovať a vie si urobiť sieť predajcov pod sebou.
@melanta ja nechcem predavat kozmetiku
@podbel2512 píšem všeobecne. Pretože si sa pýtala, že koľko zarobí. Tak je na mieste pre prípadné záujemkyne napísať, že je rozdiel ak začne kozmetiku predávať kozmetička či niekto, kto má salón, ako žena pracujúca ako autorka manuálne, ktorá potrebuje peniaze navyše. Pre ňu je úplne irelevantné, koľko predajom kozmetiky zarobí majiteľka salónu.
Nie som kozmeticka, takze nie je v tom ziadna vyhoda oproti ostatnym.
Budujem obchodnu siet uzivatelov a kozmetických salonov, ktore s nami spolupracuju. Nie je to len o predaji produktov. Ale aj to je samozrejme moznost a urcite marza z predanych produktov su prve zarobene peniaze.
Zisky tu verejne pisat nebudem, ale nemam problem ti ukazat. Kludne mi napis.
A keby si niekomu strážila dieťa? Poznám pani , ktorá si na začiatku školské roka sadla pred základnú školu a pýtala sa mamičiek či im netreba občas postrážiť - vybrať dieťa zo školy...a aj si našla..poobede vybrala z družiny a starala sa pokiaľ si po dieťa neprišli ..
anonym tak skús niečo vyrábať, tam je dôležité byť originál, teda nie vence a podobné čo robí každá druhá. Napríklad minule jedna pani na FB dala že vyrába košíky na domáce vajíčka z papiera a dosť to ľudia brali, lebo niečo čo nepredáva a nevyrába každá druhá. Alebo pred víkendom napeč nejaké koláče alebo pagáče a skús predať v mestkej skupine...
ešte neviem aký máš vzťah k psom, aj to sa dá, že strážiť psa doma za finančnú odmenu.
@marsmykkok aj toto som skusala. Jeden kolac si vsetci chvalili.. vravim ze skusim. Dala som na fb a nic. Ono to neni jednoduche ked nikto nepozna.. a psi mozem no mam jedneho velkeho na dvore

Ano da sa. Problem je v tom, ako hovorisz ze nic specialne neovladas. Ake mas vzdelanie? Co PC programy? Jazyky? Grafika? Nic?