icon

Je možné pracovať na skrátený úväzok počas rodičovskej dovolenky?

20. dec 2023

Pekný deň prajem dievčatá , áno , poinformujem sa aj u kompetentných , ale ste tu múdre skúsene tak skúsim aj tu . Som momentálne na rodičovskej dovolenke do cca 12/2025 . Pracovný pomer normálne v mojej práci od 2019 trvá . Naskytuje sa mi však príležitosť skráteného pracovného pomeru na dva dni v týždni . Chcem sa spýtať , či je to vôbec možné , aké povinnosti by mi z toho vznikli , či je možný súbeh hlavného PP na rodičovskej momentálne so skráteným pracovným pomerom u iného zamestnávateľa . Veľmi krásne ďakujem .

nikol789
20. dec 2023

Tu sa pripnem, budem riesit o chvíľku to istr

lienka.7
20. dec 2023

Popri RD môžete mať (teoreticky) pokojne aj ďalších 10 PP, dohod a pod. Pokial nejde o prácu u konkurencie a nemáte zákaz v prac.zmluve.

kubkovamama
30. dec 2023

Môžeš,ja som tak pracovala pri prvom dieťati na dohodu, pri druhom na plný,pri treťom polovičný úväzok.U pôvodného zamestnávateľa som mala stále pracovný pomer na dobu neurčitú.Nemusis nič oznamovať,nevyplývaju ti žiadne povinnosti,iba to nesmie byť u priamej konkurencie.U nás bolo zaužívané pred koncom kalendárneho roka oznámiť účtovníčke,ktorý zamestnávateľ bude robiť daňové.Chcela mať podklady už v januári.Tak v rámci serióznosti sa ozvi kvôli daňovému