Je možné pracovať počas PN bez problémov?
Ahojte, prosím o radu. Som momentálne PN a dostávam peniaze zo Sociálnej poisťovne. Okrem práce na trvalý pracovný pomer, z ktorej som išla na PN, mám ešte registráciu ako finančný sprostredkovateľ. Pred PN som občas robila nejaké zmluvy a dostávala provízie. Chcem sa spýtať, ako je to počas PN. Keby som teraz vybavila jednu alebo dve zmluvy, aj len výnimočne, ráta sa to ako zárobková činnosť. Reálne by tá zmluva ani nešla na moje meno, všetko by riešila kolegyňa, mala by to na seba, len by provízia išla na mňa. Mohol by z toho byť problém so Sociálnou poisťovňou, napríklad že by som musela PN vracať. Ďakujem za skúsenosti a rady.
@anonym_autor podľa mna prijem môžeš mat (odmeny, provízie, prémie), rovnako v práci ako aj inde, nemôžeš pracovať. mat odprac.hodiny. Takze áno, išlo by to tak.
@anonym_autor citujem "môžete fakturovať a dosahovať príjmy z podnikania, ale nesmiete porušiť liečebný režim. Musíte sa zdržiavať na adrese, ktorú uvediete počas PN."
@anonym_autor kludne mozes zmluvy robit aj z domu, mozes mat prijmy z podnikania, NIK a nijakym sposobom ani neodkontroluje napr. datum tvojho prijmu a Pnky.. atd. Ide o jedine, aby si bola doma. Kedysi riesili napr. szco bola PN nemohla nic... kvoli tomu napr. u nas rychlo zhanali brigadnikov znami atd, aby akoze niekto robil za nich a mohli sa pravidelne sluzby fakturovat. Myslim, ze pred xy rokmi to aj nejak vedeli skontorlovat. TERAZ to nik neskontroluje. Proste si doma, dodrziavas liecebny rezim = vybavene. Ze tebe idu nejake prijmy zo zmluv atd = nik nebude riesit. Z toho si (ak bude treba/vyda to) odvody/dane zaplatis aj tak...
Ved popisujes ze ides robit ciernu pracu🙈

@anonym_autor oficiálne počas Pn príjem mať nemôžeš, ale keď tam hodíš iný dátum 🤷🏼♀️.