Je možné pracovať popri materskej bez straty dávok?
Ahojte,
mam taky maly problem zo sefom sme sa dohodli ze by sa namiesto mna nebrala pocas MD nahrada ale ze by som pracovala z domu (teda zalezat bude aj od toho aky bude drobec ked bude vonku 😀 )
potrebujem zistit ci existuje neaky zakon na to ze mozem popri MD a RD pracovat a nepridem o tu almuznu a zaroven budem moct ofi pracovat aj ked iba na ciastocny uvazok..... bo som v spolocnosti kde na cierno to nepojde 😀
dakujem za kazdu cennu radu 😉
lienocka ale ked budem pracovat doma, to znamena,ze budem s dietatom doma,akurat,ze budem doma aj pracovat.. to je blbost,aby som dostala 1/4 RP.. nie??
Katmi ni eje to blbost.. bohuzial..
katmi na tejto stranke je navrh toho zakona.. pozri si ho kludne.. su t o tie wordovske doc.
nebudem tu kopirovat cely ten zakon.. ale len vynatky
25 % sumy rodičovského príspevku podľa osobitného predpisu,11) ak starostlivosť zabezpečuje poskytovateľ podľa § 2 ods. 3 písm. d) a e).
§ 2 ods. 3
(3) Poskytovateľ starostlivosti o dieťa podľa tohto zákona (ďalej len „poskytovateľ“) je
a) zariadenie zriadené podľa osobitných predpisov, )
b) iné zariadenie zriadené právnickou osobou, )
c) fyzická osoba, ktorá poskytuje starostlivosť o dieťa podľa osobitného predpisu, )
d) iná fyzická osoba, ak nie je osobou uvedenou v písmene c) a nevypláca sa jej rodičovský príspevok alebo
e) rodič, ktorý vykonáva zárobkovú činnosť a nezabezpečí starostlivosť o svoje dieťa poskytovateľom uvedeným v písmenách a) až d).
pozri si kludne ten navrh zakona.. cely... ale ty ako rodic, ktory vykonava zarobkovu cinnost a nedas dieta do zariadenia.. /jasle skolky/ alebo opatrovat osobe co ma na to zivnost to je to po c tak dostanes len tych 25 percent z RP...
ucinnost je planovana od januara 2009
ak das dieta do jasli tak budes podla neho preukazovat.. tie naklady..
TOTO JE LEN NAVRH.. nie je to schvalene.. zatial.. je to v takom stadiu ako ten prispevok na 2 a 3 dieta /v narodnej rade/ len sa o tom nepise...
lienocka tak to je teda riadne svinstvo..hlavne ze ta kraava tomanova chce pomahat mamickam na MD.. to urcite..ale do hrobu 😠
ahoj čo som si zisťovala ja tak počas materskej môžeš ale len na dohodu nie na hlavný pracovný pomer, a počas RD môžeš normálne
od 1.12009 ak prejde navrh zakona co je v NRSR tak to uz nebude platit Durni.. uz to enbude tak ako doteraz ze mamicka mohla ist pracovat a dostala RP.. bez problemov.. teraz bude musiet dokazovat vysku nakladov.. ak da dieta do jasiel.. a ak sukromne opatrovat tak dostane len 1/4
to je sila, ja nenachadzam slov, takze prispeju na prve,druhe a aj tretie dieta, ale nebudeme ich mat z coho zivit. Tomu sa hovori pravo na Slovensku
Potrebujem poradit. Som t. c. na rodicovskej dovolenke, mala ma 9 mesiacov. Chcem nastupit do prace od februara 2009 - ale chcem zmenit zamestnavatela.Co teda musim urobit? musim dat vypoved v predchadzajucom zamestnani, alebo mozem mat pocas rodicovskej dovolenka aj 2 zamestnavatelov?????resp. ak dam vypoved v predchadzajucom zamestnani a dostanem 2 mesacnu vypovednu dobu- mozem pocas nej nastupit u druheho zamestnavatela a sucasne poberat rodicovsky prispevok????Dik za rady.

tak podla toho Navrhu mas narok len na 1/4 z RP.. ale podotykam je to len navrh zatial na rokovani v narodnej rade.. len sa stale pise o tom prispevku na 2 a 3 dieta a tento sa tak nejako moc neprezentuje.. ktovi preco..