icon

Je možné robiť tri zamestnania naraz?

dora281
12. okt 2025

Som na dôchodku. Venujem sa tomu, čo mi ešte vek a zdravie dovolia, A vyskakujem iba do výšky svojho dôchodku. Nejde mi do hlavy neuveriteľný fakt, a stretol so sa s tým už niekoľkokrát, že sa nájdu obetaví jednotlivci, či workoholici, čo počas aktívneho života zvládnu aj 3 zamestnania naraz.
Je toto vôbec možné? To čo sú za nároky zamestnávateľa na zamestnanca, že zvládne tri pracovné pomery? Iba si na takúto situáciu pomyslím, že by som mal byť jej aktérom, a vlasy na hlave mi stoja dupkom. Počuli ste už o takýchto borcoch?

Strana
z2
anonym_9ef05d
12. okt 2025

@dora281 Tiež to nechápem, väčšinou sa pracuje každý deň 8 hodín, ale ak za deň má “len” 2 práce tak to už má 16 hodín, zostáva 8 hodín na spánok…

viestta
12. okt 2025

Lekari, nie vsetci, ale najdu sa aj taki. jeden uvazok v nemocnici, dalsi ne lekarskej fakulta a este sukromna ambulancia. Samozrejme nie 3x osemhodinovy uvazok. Na druhej strane lekari na jeden uvazok v nemocnici maju mesacne odsluzenych aj 300 hodin

vladuska20
12. okt 2025

Mam kolegu,co je tiez uz na dochodku a robi normalne na 4smeny,dalsiu pracu samozrejme nema ale krasne si zarobi a este aj dochodok ma krasny z toho platu,co tam zarobil.

bbwwoman
12. okt 2025

@dora281 sesternica mala 3 práce ako zdravotná sestra ale kvôli daniam jednu nechala tak a má už len dve
Neviem ako to stíhala ale lietala hore dole z nemocnice do nemocnice

domkakvet
12. okt 2025

@dora281 nepoznam nikoho takeho, iba dvoch ludi, co maju este brigadu okrem prace, ale nemaju ju na osem hodin.

anonym_85241e
12. okt 2025

Mám ID vo výške 55%, okrem toho pracujem na full time a okrem toho mám ešte po večeroch part time job. A v prípade potreby robím ešte konzultácie pár hodín mesačne.

anonym_90cfb7
12. okt 2025

@dora281 záleží aj od toho, aké tie práce sú. Ja som mala 3 zamestnania - moje hlavné bolo v službách, kde som pracovala 12tky krátky a dlhý týždeň. Druhú prácu som mala polovičný úväzok ako čašníčka na akcie ako svadby a oslavy a tretia práca bola vlastne brigáda. Lepila som nálepky po večeroch pri telke 😅

anonym_9c01d7
12. okt 2025

@dora281 ja mam, ale som živnostník, pracujem pre viacero firiem, nie kazda praca si vyzaduje 8 hodin denne

anonym_d25398
12. okt 2025

@dora281 Áno poznám. Bývalý kolega mal dve práce popri dvanástkach cez svoje voľno chodil (na čierno robiť do firmy k rodine ) a ďalšia známa má tri dohody. Chodí upratovať na dve miesta a cez víkendy do kuchyne. Možno nezarobí dokopy ani toľko čo ba riadny uzazok aje takto robí. A rovnako terénna sestra na polovičný a riadny úväzok v nemocnici. Psycho.

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_a8332f
12. okt 2025

Pre mňa sú to nenažranci nie borci

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_90cfb7
12. okt 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 no žiaľ, peniaze navyše sme vtedy veľmi potrebovali ale fungovať sa dalo. Deti v škole, manžel tiež vo svojej praci. Čašníčku som robila väčšinou len každú druhú sobotu začínala som okolo 15:00 a končila väčšinou o 3 ráno, občas cez týždeň keď som vo svojej hlavnej práci mala voľno a keďže to bol pracovný týždeň tak opäť manžel v práci, deti v škole a ja som mohla skočiť do druhej prace. A to lepenie nálepiek ako som už spomenula- vecer pri telke spolu s manželom 😃 náročné a únavné ale ak to nie je na stalo tak sa to zvládnuť dá.

anonym_ba2fea
12. okt 2025

@dora281 Ja mám 2 zamestnania + brigádu. Hoci to nie je vždy ľahké skĺbiť, som vďačná, že môžem - dostala som sa v istom období do veľkej finančnej tiesne a toto mi prišlo ako dar z neba. Mám to dohodnuté tak, že keď kvôli práci 2 nestíham v práci 1, beriem si ju domov a makám po večeroch / víkendoch. Brigádu mám 1x týždenne na cca 2-3 hoďky. Leto bol masaker, teraz je to lepšie.

anonym_262bb6
12. okt 2025

Mam v okoli takych ludi, robia vsak "iba" 2 prace. Kombinacia TPP na 8 hodin a potom dohody- praca po veceroch na PC (excel expert), 1 den do tyzdna ambulancia alebo vikend upratovanie sukromnej firmy. Ja som kedysi mala 2 prace, ze som po veceroch brigadovala v gastre, lenze chodila som domov o polnoci znicena a za mizerne peniaze, takze uz mam len 1 job.

anonym_a9b690
12. okt 2025

@dora281 mal som 3 zamestnania a de facto ešte stále mám len už nepracujem v toľkej miere. Mám hlavný pracovný pomer 37,5 hod týždenne, potom mám živnosť - grafický dizajn a výroba nálepiek (môj biznis doma) a ešte živnosť kuriér, ale to len cez víkendy a už v oveľa menšej miere ako predtým. Dokonca som mal chvíľu až 4 zamestnania. Bol som na materskej a ešte som mal počas nej dohodu o pracovnej činnosti na 2 hodiny denne. Samozrejme keď mám živnosť, organizujem svoj pracovný čas podľa seba. Keďže je to poloautomatizované a svoj čas venujem len grafickému dizajnu, nie je to tak hrozné a pracovňu mám vedľa obývačky, takže v pohode sa viem venovať synovi, dokonca je niekedy pri mne a sleduje ako sa vyrábajú nálepky na plotri. Takže dá sa to.

anonym_4490c7
12. okt 2025

Kludne moze uctovnicka mat TPP popritom upratovat kancle a doma robit niekomu uctovnictvo

zmrzlinka8
12. okt 2025

nechápem to odsudzovanie, posudzovanie druhých ľudí,. každý vie, prečo robí to, čo robí, nejaký dôvod na to má....
nemusí byť "nenažraný", možno len jednoducho v hlavnom zamestnaní zarába málo a musí mať ďalšie brigády, aby ako tak vyžil a dal deťom nejakú normálnu životnú úroveň napríklad?

sissy27
12. okt 2025

@dora281 jasne, ze to je mozne. A nikde nie je napisane, ze su to 3 prace na full time. Kamoska lekarka ma tiez “3 prace” - 2 rozne ambulancie a nemocnica. Kazde v inom zdravotnickom zariadeni, ale nie je v kazdom 5 dni v tyzdni.

anonym_4f7964
12. okt 2025

@dora281 ja momentálne mám 3 prace . Jedna 8 hodin druhá 4hodiny homeoffice a tretia robím víkend ale nie vždy

anonym_4f5fcc
12. okt 2025
@anonym_85241e

Mám ID vo výške 55%, okrem toho pracujem na full time a okrem toho mám ešte po večeroch part time job. A v prípade potreby robím ešte konzultácie pár hodín mesačne.

@anonym_85241e potom si nie az taky invalid ak zvladas robit viac ako zdravy clovek.

anonym_4f5fcc
12. okt 2025
@anonym_4f7964

@dora281 ja momentálne mám 3 prace . Jedna 8 hodin druhá 4hodiny homeoffice a tretia robím víkend ale nie vždy

@anonym_4f7964 denne 12hodin?

anonym_4f5fcc
12. okt 2025

@dora281 skor ma napada, preco ludia maju potrebu mat 3 prace. to splacaju tak vysoku hypoteku alebo maju vacsie naroky na zivot?

anonym_fc713f
12. okt 2025
@anonym_4f7964

@anonym_4f7964 a co robis cez vikendy? Sama si planujes kedy mozes robit?

anonym_c3afd0
12. okt 2025

@dora281 primator v nasom okresnom meste stihal mat az 8 uvazkov, z toho viacere na plny uvazok. 🙉 Takze vsetko sa da. 🤣

anonym_076df7
12. okt 2025

Osobne poznám dve také osoby. Hlavne v komunite pracovnikov z domu to nie je nič ojedinele.

123profil321
12. okt 2025

Dá sa to, ak nie sú všetky na plný úväzok. Jedna na 40hod/týž, druhá 20-30hod/týž a tretia príležitostná alebo z domu...
@dora281

123profil321
12. okt 2025
@anonym_4f5fcc

@dora281 skor ma napada, preco ludia maju potrebu mat 3 prace. to splacaju tak vysoku hypoteku alebo maju vacsie naroky na zivot?

@anonym_4f5fcc osamelý rodič?

vkatush
12. okt 2025

Poznám. Kamoška študovala medinu a mala popritom 2 práce. Teraz pracuje v nemocnici, asistuje na klinike a do toho robí výskum.
Sestra má tiež 3 zamestnania a do toho takmer každý víkend ešte vzdelávanie, kurzy.

Ani jedna z nich nie je milionárka či workoholička. Len milujú svoje poslanie a snažia sa nabrať čo najviac skúseností, znalostí a vedomosti (nemajú ešte deti, vtedy by to boli možno "len" 2 roboty).

anonym_455729
13. okt 2025

@dora281 prečo borci? Asi tri, štyri roky som tak fungovala. Mala som hlavné zamestnanie na 6 hodín, občas viac, keď bolo treba, okrem toho som pracovala na živnosť a tú prácu som si riadila podľa svojho času a síl a ešte tretiu, to ani nebola práca, skôr brigáda na asi 2x2 hodiny týždenne. Víkendy som mala viac menej voľné. U mňa to vtedy ani nebolo tak o peniazoch, ale o potrebe mať vyplnenú každú minútu dňa, aby som nemyslela na to, čo ma veľmi ťažilo. Zomrel mi človek, ktorý pre mňa veľa znamenal a kotrého som mala veľmi rada. Terapia prácou mi veľmi pomohla, večer som padla do postele ako podťatá.

Strana
z2