icon

Je možné stať sa správcom dane bez skúseností?

20. jún 2024

Ahojte, vykonáva niekto túto prácu bez predošlých skúsenosti? Že proste naštudoval si zákony, išiel na výberové konanie a pracuje? (Je mi jedno či to výberové konanie bolo pro-forma alebo nie🙈). Len ma zaujíma, či sa da….ja mám obchodnú akadémiu, prax ako fakturantka, pomocné účtovníctvo ale k daniam som sa nejako nedostala. Zaujala ma práca, preto sa pýtam, či nebudem stratena ak by sa naaaaahodou podarilo.

kopytko17
20. jún 2024

Ano je to mozne bez praxe. Dostanes na dva roky cloveka ktory Ta bude zaucat.

hannulik7488
20. jún 2024

áno, určite je možné túto prácu robiť bez predošlých skúseností. Budeš chodiť na školenia a budeš mať prideleného svojho školiteľa

autor
20. jún 2024

@kopytko17
@hannulik7488
Ďakujem vám, tak sa skúsim prihlásiť do VK a začínam študovať zákony 💪

slovenka37
7. feb 2025

ahoj, prosim ako si dopadla? ako to prebiehalo? dalo sa? 🙂

autor
7. feb 2025

Ahoj, všetko super, skončila som 2. Prvá bola kocka ktorá už na daňovom úrade robila a chcela sa preradiť do mesta, na ktoré prebiehalo výberové konanie.

aniss257
7. feb 2025

Prijali Ta neskôr nakoniec? Tiež som tak skoncila ale už som to viac neskusala tam.

slovenka37
7. feb 2025

a kam si nakonies isla? 🙂 a ako prebiehalo vyberko? bol diktat ci doplnovacky? odborne vedomosti chceli pisomne v teste s moznostami a, b, c, alebo ustne sa pytali?

aniss257
7. feb 2025

@slovenka37 slovenčina a,b,c odborne testy tiež a mna sa pýtali ešte aj na ústnej zákony

autor
7. feb 2025

@aniss257
@slovenka37 ponúkli mi prácu v Ba, lebo v ten ten prebiehalo ak vyberalo na Bratislavu, ale tam si nevybrali z uchádzačovi. Respektíve mi povedali, že majú vybratú ale ešte jej to nepovedali, takže keby som to prijala, uprednostnili by ma. Ale ja som odmietla, nechcem cestovať do Ba.

Prišlo mi teda na druhý deň mailom vyrozumenie že som druha v poradí a v prípade, že ta čo skončila prvá nenastúpi, postupujem na jej miesto. Ale ona nastúpila 😊

autor
7. feb 2025

A čo sa týka vyberka tak najprv sme mali s personalistkou test na gramatiku a potom pred 3 člennou komisiou ústny pohovor kde sa spýtali aj jednu, dve otázky zo zákona. Cele to bolo v príjemnej atmosfére. V tej komisii boli veľmi milé ženy, aj personalistika super.