icon

Je niečo v mojom životopise nevyhovujúce?

28. aug 2024

Som studentka, snazim sa najst si brigadu uz od juna. Pred tym som 4 roky brigadovala v restauracii kde prisiel novy majitel a vyhodil vsetkych brigadnikov, ze tam chce iba trvalych zamestnancov. Vytvorila som zivotopis, aj by som ho sem dala ale nechcem tu vsetko osobne zverejnovat, ale v skratke mam tam napisane ze som skoncila gymnazium, teraz som na vysokej skole, ovladam plynule 3 jazyky, 4 roky som brigadovala v gastre a pred tym v sklade. Poslala som zivotopis na rozve miesta, no odpisali bud len tolko ze sa na zaklade zivotopisu rozhodli dalej nespolupracovat alebo ma pozvali na pohovor ale tam to tie skoncilo. Na pohovore som bola dva krat, na jednom som totalne pohorela pretoze na mna manazerka zacala z nicoho nic hovorit po anglicky a pytat sa otazky na ktore neviem odpovedat pomaly ani po slovensky (napr. co by sa muselo stat aby sa svet zmenil a aby boli ludia k sebe lepsi), chcela odomna asi nejake zlozite filozoficke odpovede na ktore som nebola pripravena na pohovor pre casnicku. No a na tom druhom pohovore ani neviem naco ma tam zavolali kedze mi sefka zacala hned zo zaciatku rozpravat o tom ze podla nej ako studentka prava si nemam co hladat brigadu lebo to nebudem stihat pri skole. Poslala som zivotopis aj do retazcovych obchodov ako napr tesco, odpisali mi ze mi vedia dat brigadu ale az od decembra. Som z toho trochu sklamana. Premyslam v com moze byt problem. Ci je nieco v mojom zivotopise co neradi citaju? Alebo je teraz situacia s brigadami takato biedna?

Strana
z3
mantilka
29. aug 2024

@mojemenonikto Treba sa naučiť čítať. Tak jednoduché.

mojemenonikto
29. aug 2024

@mantilka Hm, nie som si istý, že som toto pochopil 😉 Myslíš ako že ja by som sa mal naučiť čítať? 🙃

tykat
29. aug 2024

@mantilka zaujimave....u nas sa hovorilo ze "pravnici a doktori zarabaju na cudzom nestasti" 😅 takze cim viac chorych a rozvadenych ludi tym sa maju lepsie.

bubka7
30. aug 2024

Neviem si pomoct,ale musim sa spytat,ci aj zivotopis si pisala s takymi gramatickymi chybami,ako mas vo svojom prispevku?Je mi jasne,ze nie kazdy ovlada gramatiku na 100%,ale ked,ako pises,ovladas plynule tri svetove jazyky a v slovencine davas taketo chyby,tak neviem no...a mozno si len v rychlosti sem tam zabudla na ciarku😀

00momo
30. aug 2024

Odpovedala by som asi diplomatický. Ako to ovplyvní môj budúci postup aj či moja mzda bude vyššia.. alebo rovno proti otázkou. Samozrejme že v cudzom jazyku..

katrin21
31. aug 2024

Na tu filozoficku otazku v uvode by som dala jednoduchu odpoved: keep smiling. A to je napr.pre casnicky alfa a omega. Take jednoduche. Jasne,ze pohoris ak to nechapes..
Oni nechcu filozoficke odpovede, chcu reakciu. Kludne neodpovedat ale vediet vykluckovat .. a usmev robi svet lepsim a od casnikov sa ocakava,ze vytvoria prijemnu atmosferu.. stale mas pocit,ze to nesuvisi?

Moja dcera brigaduje od 16r, zacinala v mekaci, hned postupila, nikdy s brigadami nebol problem. Podla mna je to o sebaprezentacii. A ta komunikativnost hra velku rolu.

Strana
z3