Je normálne, aby šéf riešil ako často chodí zamestnanec na wc?
ahojte prosim vas je normalne podla vas aby sa vas nadriadeny pytal preco potrebujete 40 minut po tom ako pridete do prace ist hned na toaletu?
Poznám ženy ktoré pracujú vo fabrike, kde sa nadriadeného musia pýtať na malú či velkú, ten im ten čas normálne stopuje. Príliš častá návšteve toalety tam nie je žiadaná. Môže to mať negatívny plyv mzdu či pokračovaniu pp
@anonym_cc7b45 tam by som nepracvala, ani keby som mala hádzať do miešačky na stavbách, nie som otrok. Fajčiarov tam riešia ako?
tak vsade kde pracuju moji znami alebo rodinni prislusnici maju prestavky aj okrem obednajsej,,tak sa pytam- moj manzel ma prestavky, aj moja svagrina, ma prestavky okrem obednajsej, moj svagor detto, aj svokra..byvala kolegyna co odisla od nas do novej prace tiez ma prestavky..a vsetci robia 8 hodinove smeny ako ja
@anonym_autor Ja som mávala 2 prestávky, práca od 6 do 14hod. Prestávka o 8hod 10 minút a potom prestávka o 10.30hod 30minut. Cez leto v horúčavách nám dali ešte prestávku o 12.30hod 10minut.
Nie, nik sa ma to nepyta a aj prestavku mam, ked chcem. Ak potrebujem skor odist ci prist neskor, neni problem. Home office nie je problem, dovolenka nie je problem. Asi mam velke stastie, ked toto citam. Na WC idem, kedy chcem a aj na obed, dokonca nik nesleduje, kolko som na obede. So sefom si tykame a je velmi vludny, ludsky a oblubeny, nikdy nerobi naprieky, taketo cosi by ho nenapadlo.
Tak toto je choré. Nema to čo riešiť. A najmä ženy.
@anonym_autor niektorym zamestnavatelom viac vadia cikpauzu aj fajciarske 😆
@anonym_autor keď som robila v Tesco na kaše tak si koordinátor robil čiarky koľko x som bola wc a to som bola späť .v Tesco sa tolerovali vtedy fajčiara prestávky skor ako wc
Kks to my sme v robote babsky kolektív a to by si mala vidieť ako casto sa u nas meníme na záchode aj s vedúcou 😅 nestíhame toaletný dopĺňať ....ale vazne ak by toto niekomu v robote vadilo tak ma smolu
tak vsade kde pracuju moji znami alebo rodinni prislusnici maju prestavky aj okrem obednajsej,,tak sa pytam- moj manzel ma prestavky, aj moja svagrina, ma prestavky okrem obednajsej, moj svagor detto, aj svokra..byvala kolegyna co odisla od nas do novej prace tiez ma prestavky..a vsetci robia 8 hodinove smeny ako ja
@anonym_autor mam jednu prestávku počas pracovnej doby. Ak robím 8.5 hodín tak mam 30 minútovú? Aj je moja pracovná doba 6.75 tak prestávka 15 Minut.
@anonym_cc7b45 to je uz sikana
@zuzana76 áno šikana to je lenže to je tá krásna demokracia čo najmenej ľudí za čo najmenšie peniaze .
Pokiaľ robíš za pásom a musíš ísť na toaletu ,tak ťa musí niekto vystriedať ,takže jasné že to nariadený pracovník vie a keď to je často a každý deň tak áno si neziaduca, nežiaduci ,realita
@anonym_autor nie je to normalne, povedz jej, ze si mala hnacku, hadam sa druhy krat pytat nebude. Je v zakone, ze clovek ma pravo na svoje fyziologicke potreby. Rozoberalo sa to v suvislosti s detmi, ze ucitel ich nema pravo drzat na hodine, ze musi ich pustit na WC a potom tam padla otazka, ci aj ucitel moze ist kedy potrebuje a vraj ano, lebo nikto nemoze druhemu cloveku nariadit obmedzovat svoje fyziologicke potreby. Potom samozrejme sa tam riesilo, ze co zatial s detmi, vraj ucitel ma dat vediet nadriadenemu, ze ide pocas hodiny na WC 😀, aby prisiel na tcyh 5 minut zaskok. (neviem aky zaskok by tam prisiel, vacsinou vsetci ucia, alebo je to tak velka skola, ze kym tam pride, tak ten dotyzcny sa uz z WC vrati)
@zuzana76 alebo sa po..rie... Som učiteľka a tiež vraj nesmierne cez hodinu ísť na WC, ak ide žiak, máme zapísať čas kedy išiel a kedy sa vrátil. A my učitelia, (a nielen učitelia)-asi návrat do plienok
V normálnej práci všade ešte aj apelujú na to, aby si človek zobral prestávku aspoň 5 minút každú hodinu inak hrozí vyhorenie!!!
@sisamisaaa Učím v škôlke. Aj pre nás to platí? 😁
@anonym_autor nie je to normálne, ale nie je normálne ani to, keď sa niekto fláka a hľadá cestu ako by robil co najmenej. Nehovorím, že to je tvoj prípad, ale veľa (asi aj väčšina) ľudí tak funguje. Ako len zarobiť a nič nerobiť. Využiť všetky Pečka, lebo veď mám nárok, zašívať sa kdekade.... Tak ako je veľa šéfov hajzlov, je aj veľa zamestnancov špekulantov. Možno sa mu na tebe fakt niečo nezdá. Asi by chcel vidieť aspoň hneď na začiatku šichty, nech sa valí naplno. Ja to mám rovnako. U nás sa tiež začína posedením pri kávičke, čo ma vytáča ale nič nenarobím. A ti istí ľudia potom hovoria že "makajú 8 hodín". Tak nech sú aspoň ticho 🫤
@zuzana76 alebo sa po..rie... Som učiteľka a tiež vraj nesmierne cez hodinu ísť na WC, ak ide žiak, máme zapísať čas kedy išiel a kedy sa vrátil. A my učitelia, (a nielen učitelia)-asi návrat do plienok
@torysheer podla pravnika mas na to narok a keby si sa pototo, mozes skolu zalovat, ma mat k disppzicii cloveka, co ta pride zaskocit. Tiez som ucitelka, viem, ze to je utopia a radsej sme si ustrazili fyziologicke potreby.
@sisamisaaa Učím v škôlke. Aj pre nás to platí? 😁
@maya_hi no malo by. Čo keď vychovávateľka dostane hnačku? Smola? Plienka?
Zalezi od prace. Ja som sestra a iba poviem kolegyni, ze idem fajcit alebo na wc.
Ak musia odstavit celu linku kvoli tom, tak asi v takomto pripade sa treba pytat. 🤔
@anonym_autor Ak nepracujes pri páse, tak to normálne nie je. Fyziologické potreby sa naplánovať nedajú, keď musíš, tak musíš. Je to nevychovanost, komunikovať s dámou na túto tému.
@anonym_autor to vás v práci nadriadeny sleduje, kto kedy ide s prepacenim čurat??? Toto teraz prvý krát počujem. Veď, každý ide vtedy, keď to potrebuje.
@anonym_autor Normálne to nie je. Ja by som mu ale povedala, že jednoducho, keď sa prijímajú tekutiny, tak sa automaticky aj niečo vylúči. A ešte, že piť je dôležitejšie ako jesť a keď nedostatočne pijem, tak sa necítim dobre...
a ešte by som sa rada opytala vy zvyknete mat v praci nejake prestavky?..lebo my okrem obednej ziadnu
@anonym_autor záleží od druhu vykonávanej práce, je iné, keď je človek vo výrobe a iné v kancelárii. Ja si v kancelárii spravím prestávku kedy chcem a koľko chcem, dôležité je mať hotovú prácu.
@anonym_autor tak takúto sprostu otazku dostať to by pozeral. Asi by som mu povedala, že mechúr sa mi už naplnil, alebo že stolica sa mi tlačila už do análneho otvoru. A asi by som sa ho ešte k tomu opýtala, že či on nechodí na wc vtedy, keď mu treba ísť a či chodí na wc iba raz za deň? Ďalej by som takému primitívovi povedala, že keďže som žena, tak si musím počas svojich dní aj vymeniť menštruačnú vložku a či vie, čo to znamená menštruácia......lebo evidentne nevie, keď sa tak sprosto môže pýtať. Proste by som z neho pri takejto otázke spravila debila.
V normálnej práci všade ešte aj apelujú na to, aby si človek zobral prestávku aspoň 5 minút každú hodinu inak hrozí vyhorenie!!!
@sisamisaaa taku nepoznam
@sisamisaaa
Tie, čo tu tvrdíte, že je normálne si robiť v práci pravidelne prestávky (mimo obedňajšej), dúfam, že by ste to rovnako tolerovali aj v iných zamestniach, napr. keď budete 10 minút stáť v rade pri pokladni a keď konečne prídete na rad, predavačka si vyloží nohy a povie: Počkajte 5 minút, potrebujem si oddýchnuť. Alebo keď presedíte pol dňa v čakárni a keď konečne prídete na rad, lekár povie: Počkajte 10 minút, už som príliš dlho sedel, potrebujem sa ísť poprechádzať. A tak by sme mohli pokračovať ďalej: úrady, banky reštaurácie,...
@anonym_519b0c mne ale toto realne ludia robia :D bola som v cakarni u lekara na rade, sestricka zvolala, ze si ide dat prestávku a jest desiatu a mame cakat :D to je jeden priklad. Maserka to iste, ze ide na wc, hoci uz odbil moj objednany cas. Beriem to normalne. Ved nijako mi nepomoze, ak so mnou sa budu vybavovat mega hladni ludia alebo taki, co potrebuju na wc. Akurat co budu nervkzni

Mňa sa raz nadriadená spýtala, na čo potrebujem 1 deň dovolenku. Pohotovo som odpovedala že idem na pohovor. Na ďalší deň si ma zavolala na koberček že či som v práci nešťastná... nepochopila :D
@sisamisaaa geniálna odpoveď! 👍