Je normálne, aby šéf riešil ako často chodí zamestnanec na wc?
ahojte prosim vas je normalne podla vas aby sa vas nadriadeny pytal preco potrebujete 40 minut po tom ako pridete do prace ist hned na toaletu?
@anonym_autor tak normalne to nieje,ale tiez nevieme co je zatym..ci nechodis naozaj casto,alebo pravidelne hned ked prides do roboty pauza,alebo mu to proste len vybehlo z ust,skor ako rozmyslal,alebo je mozno taky netaktny..tazko povedat..ak sa to stalo len raz,asi by som to neriesila,ak by zacal mat narazky castejsie by sa mi to nepacilo.
Normalne mu povedz, ze nemusis ist na toaletu, ale mozes sa vytoto priamo tam pod stol. Aka otazka, taka odpoved 🤷♀️
@anonym_autor nie je to normalne, povedz jej, ze si mala hnacku, hadam sa druhy krat pytat nebude. Je v zakone, ze clovek ma pravo na svoje fyziologicke potreby. Rozoberalo sa to v suvislosti s detmi, ze ucitel ich nema pravo drzat na hodine, ze musi ich pustit na WC a potom tam padla otazka, ci aj ucitel moze ist kedy potrebuje a vraj ano, lebo nikto nemoze druhemu cloveku nariadit obmedzovat svoje fyziologicke potreby. Potom samozrejme sa tam riesilo, ze co zatial s detmi, vraj ucitel ma dat vediet nadriadenemu, ze ide pocas hodiny na WC 😀, aby prisiel na tcyh 5 minut zaskok. (neviem aky zaskok by tam prisiel, vacsinou vsetci ucia, alebo je to tak velka skola, ze kym tam pride, tak ten dotyzcny sa uz z WC vrati)
Tak ak to robíš pravidelne a ďalších 40 minút sa tam zašívaš tak sa spýtal.
nerobim to pravidelne jednak, jednak som na wc max 5 minut a jednak uzivam lieky po ktorych casto musim ist a nadriadeni to vedia
Tak ak to robíš pravidelne a ďalších 40 minút sa tam zašívaš tak sa spýtal.
@bomba36 cize nezasivam sa tam, nestalo sa ešte ze by som bola dlhsie ako 5-6 minut
a ešte by som sa rada opytala vy zvyknete mat v praci nejake prestavky?..lebo my okrem obednej ziadnu
a ešte by som sa rada opytala vy zvyknete mat v praci nejake prestavky?..lebo my okrem obednej ziadnu
@anonym_autor podľa zákonníka práce máš nárok na jednu obedňajšiu prestávku. Nerozumiem ské ďalšie prestávky by si chcela?
@anonym_autor ake dalsie prestavky
@anonym_autor podľa zákonníka práce máš nárok na jednu obedňajšiu prestávku. Nerozumiem ské ďalšie prestávky by si chcela?
@anonym_519b0c na WC, ci zena , ked ma menzes, tak ma vydrzat?
tak vsade kde pracuju moji znami alebo rodinni prislusnici maju prestavky aj okrem obednajsej,,tak sa pytam- moj manzel ma prestavky, aj moja svagrina, ma prestavky okrem obednajsej, moj svagor detto, aj svokra..byvala kolegyna co odisla od nas do novej prace tiez ma prestavky..a vsetci robia 8 hodinove smeny ako ja
V normálnej práci všade ešte aj apelujú na to, aby si človek zobral prestávku aspoň 5 minút každú hodinu inak hrozí vyhorenie!!!
Poznám ženy ktoré pracujú vo fabrike, kde sa nadriadeného musia pýtať na malú či velkú, ten im ten čas normálne stopuje. Príliš častá návšteve toalety tam nie je žiadaná. Môže to mať negatívny plyv mzdu či pokračovaniu pp
Poznám ženy ktoré pracujú vo fabrike, kde sa nadriadeného musia pýtať na malú či velkú, ten im ten čas normálne stopuje. Príliš častá návšteve toalety tam nie je žiadaná. Môže to mať negatívny plyv mzdu či pokračovaniu pp
@anonym_cc7b45 to je uz sikana
@anonym_autor nie nieje to normálne. A my máme tiež len 1 obedňajšiu prestávku, no ja si robím mini prestávky každú hodinu cca, niekedy aj častejšie. Nevedela by som tak dlho sedieť.
@anonym_autor ja do hodiny idem tiež na toaletu, pred prácou vypijem kávu, pohár vody. Zatiaľ s tým nemal nik problém
@anonym_cc7b45 to je uz sikana
@zuzana76 u nás v hladovej doline nie je na výber keď jeden odíjde príde ďalší čo si zatkne zuby a robi
Idem cikať keď mi treba ale pracujem vonku takže jedine keď nájdem dakde wc 🤣🤣 Ale už to mám zmapovane kde sa dá ísť. Nuž mam hyperaktívny močový mechúr takže keď to začne tlačiť musím ísť. Ešte aby sa dakto pýtal a riešil to
Napr u nas vo vyrobe to funguje tak, ze ano na toaletu mozu ist, ale musia sa “vypytat” pretoze su 2-3 ludia, ktori robia zaskok vtedy ak ide niekto na WC alebo na pauzu atd … miesto nemoze ostat “neobsadene” takze ano - pauza ano, wc ano - ale na vypytanie … samozrejme, ze vsetci vedia a riadia sa tym …
tak vsade kde pracuju moji znami alebo rodinni prislusnici maju prestavky aj okrem obednajsej,,tak sa pytam- moj manzel ma prestavky, aj moja svagrina, ma prestavky okrem obednajsej, moj svagor detto, aj svokra..byvala kolegyna co odisla od nas do novej prace tiez ma prestavky..a vsetci robia 8 hodinove smeny ako ja
@anonym_autor autorka čo sa sťažuješ? Tak si nájdi prácu kde budeš mat voľno ako ma tvoj muž, švagriná a švagor🤦♀️
@anonym_autor autorka čo sa sťažuješ? Tak si nájdi prácu kde budeš mat voľno ako ma tvoj muž, švagriná a švagor🤦♀️
@anonym_b53ee2 ja sa nestazujem ja sa len pytam
@anonym_cc7b45 nuz, ale potom aj ti sefovia si dovoluju. To bude asi nejaka manualna praca predpokladam.
@zuzana76 ale to moze byt nepretrzita linka,, kde ti po pase bezia kusy, a ked odides, prrjde ti ich par bez montovacieho procesu, budu tam chybat diely. Preto sa hlasi odchod a naskakuje zaskok. To nie je sikana, ale vyrobny proces. Maju to tak v KII, v INE.
@anonym_cc7b45 nuz, ale potom aj ti sefovia si dovoluju. To bude asi nejaka manualna praca predpokladam.
@zuzana76 vo fabrike za výrobnou linkou
@anonym_autor prestavky mimo obednej nie su vymozitelne. Moze to byt nejaky bonus v praci, ale logicky to je malokde.
@anonym_b53ee2 ja sa nestazujem ja sa len pytam
@anonym_autor tak je praca a praca. Na pasovej vyrobe si nemozes kedykolvek odskakovat. Takisto na kase v obchode napriklad. Ale pri kancelarskych pracach tie papiere ci dalsi klient tych 5 minut pocka. Ale su prace, kde sa viac klebeti a prestavkuje a kavickuje ako robi, ale toto vsetko su prace v kancelarii ...
@zuzana76 ale to moze byt nepretrzita linka,, kde ti po pase bezia kusy, a ked odides, prrjde ti ich par bez montovacieho procesu, budu tam chybat diely. Preto sa hlasi odchod a naskakuje zaskok. To nie je sikana, ale vyrobny proces. Maju to tak v KII, v INE.
@martinkatinka ja chapem, tak tam ale musia niekoho mat na toto, nemozu obmedzovat cloveka, ze si nemoze oddychnut. Ja by som inak taku pracu nezvladala, klobuk dolu.

Mňa sa raz nadriadená spýtala, na čo potrebujem 1 deň dovolenku. Pohotovo som odpovedala že idem na pohovor. Na ďalší deň si ma zavolala na koberček že či som v práci nešťastná... nepochopila :D