Je normálne, že riaditeľka tyká učiteľke?
Ak pracujem v materskej škole ako učiteľka. Ja riaditeľke vykam a ona mi tyka. Je to normálne ?
Nie, nie je to v poriadku. Jer nevychovana alebo si pamata este feudalizmus, ze poddanym sa automaticky tykalo. Podla bontonu si bud tykame alebo vykame, neexistuje nic ine. S vynimkou starsich ludi, ktory by Ta poznali od dietata. Napriklad susedia a podobne, tam u nich je tykanie v poriadku.
Začni jej tykať tiež, ona ti už vykať nezačne. Inak jej nedoťukne.
Nie mala by ti vykat, ale aj tak s tym nic nenarobis, ak tyka aj ostatnym.
@muchotrafka298 súhlasím. Mne svokra tyká..automaticky. Ja jej vykám, neviem si predstaviť tykanie. Tolerujem to u nej, možno ma berie ako dieťa. Ale v prof.vzťahoch je to úplne nevhodné.
Vidíš, je to vec názoru. Ja by som to vnímala tak, že ma ku mne bližší vzťah, otvorený. Cítila by som sa mladšie ak by mi niekto nemal problém tykať😆
Tiež som v robote mala zopár takých situácií - že mi starší kolegovia (výrazne starší) tykali a ja som im vykala - akože pri niektorých mi to bolo aj kus divné, ale neriešila som…nejako som extra na tom nelipla a párkrát som skúsila zatykať aj ja - ale normálne mi to nešlo do úst - tykať niekomu takému staršiemu (podotýkam mám 30 rokov, skoncenu školu), tak som to zobrala že poznajú ma už roky a mame trochu taký “rodičovský vzťah” keďže ma videli vyrastať….a neriešim to. Cítila som sa kvôli tomu niekedy ako decko v škole, ale stacilo mi že v pracovnej oblasti som od kolegov vnímala rešpekt za to, ako robím svoju prácu…chápem že je ti to nepríjemné, ani mne to nebolo úplne po chuti, ale zase som to nevnímala ako nejakú drámu, že sú ku mne neúctiví - skôr som vedela pochopiť prečo im príde prirodzenejšie mi tykať.
@simona20201309 v praci je toto nepripustne. Bud si tykame alebo vykame, bez ohladu na vek.Ja s tykanim nemam ziadny problem, ale obojstrannym. Cim dalej tym viac ludi si uz navzajom netyka, proste si vykaju aj rovesnici.
@ina2405 v tych rodinnych vztahoch je to inac ako v praci. Ale tak slusnost by nejaka mala byt. Automaticky sa tyka iba malym detom.
Tak, keďže to robí, zjavne môže, zakázané to nie je 😅 prikláňam sa k tomu, že to nepovažujem za vhodné, teda ja by som to nerobila, ale tiež som sa stretla s tým, že nadriadený časom začne tykať výrazne mladším kolegom, s ktorými bližšie spolupracuje, bez toho, aby to bolo obojstranné… mne osobne to nijak neprekáža, neuráža ma to, je mi to dokonca nejakým spôsobom prirodzenejšie ako keď mi vykal… ak je to tebe nepríjemné, povedz jej, že ste si nepotykali alebo sa spýtaj či to máš brat ako návrh na tykanie
Prečo riešíte svokry? :D tu sa jedná o situáciu v školke :D Akože riaditelia bežne vykaju učiteľky. Riaditeľ je šéf :D
Ak ti to vadi skusila by som odpovedat rovnako. Ak sa ta nieco opyta odpovedaj jej ze :vies co mozeme skusit urobit ako navrhujes. Alebo neviem,vies proste ,ze jej budes odpovedat tak, ze jej tykas aj ty.
Brala by som to ako sucast firemnej kultury a tykala by som jej tiez. Mne tiez sef tyka, aj ja jemu. Tykame si aj s generalnym riaditelom, ktory ma pod sebou urcite o dost viac ludi v roznych statoch, nez vasa riaditelka.
@diewcatqoo Aj u nás to tak je, nevidím na tom nič zlé, mne je divné, ak mi niekto vyká. Nemyslím cudzích ľudí.

Je nevychovaná. Jej vizitka🤷