Je odpočúvanie v práci zákonné?
Zdravim je odpocuvanie v praci zakonne?
Určite nie. Ako ťa odpočúvajú?
Monitorovanie pracovnych hovorov ma urcite nejaku vynimku, ale to je nieco s cim musis byt uzrozumena vopred
Ine odpocuvanie si neviem predstavit
Ak myslíš monitorovanie dát ktoré idú z firemného počítača a máte to ošetrené v rámci papierov, ktoré ste podpisovali pri nástupe, alebo v interných smerniciach, tak áno. Takisto je normálne napríklad nahrávanie pracovných hovorov, najmä na call centre a podobne. Ak však hovoríme o inštalácii reálneho odpočúvacieho zariadenia zamestnávateľom v priestoroch kancelárie bez vedomia a súhlasu zamestnancov, tak je to určite nelegálne. Rovnako ako inštalácia bezpečnostných kamier v priestoroch na prezliekanie a podobne.
@mojemenonikto jedna sa o pracu kde je kontakt so zakznikmi nazivo a nasledne priznanie sefa ze pocul na kamerach ako som jednal s ludmi
Tak to mi pripomína niečo ako call centrum. Nahrávanie rozhovorov so zákazníkmi je legálne. Všimni si napríklad, že v banke sú všetci pod kamerami, je to úplne normálne. Mal(a) by si však byť s tým oboznámený(á) vopred a zákon tiež vyžaduje tvoj súhlas. Je to aj súčasťou GDPR, kedy by mal zamestnanec podpísať s niečím takým informovaný súhlas.
Tak potom tvoj charakter práce to vyžaduje, sa čudujem, že sa čuduješ.
Ale o tomto si bol zrejme informovaný že hovory sa nahravaju
Určite to máš v pracovnej zmluve, alebo v internej smernici, na ktorú sa pracovná zmluva odkazuje alebo v inom dokumente, ktorý si podpísal spolu s pracovnou zmluvou, alebo na ktorú sa zmluva odkazuje. Navyše, ak sú nahrávaní klienti, určite je pracovisko aj pred vchodom, ktorým vstupujú klienti označené, aby aj klienti vedeli, že priestor je monitorovaný.
pocul na kamerach ako som jednal s ludmi . v čom je problém? Nekomunikoval si s nimi tak ako by si mal a vadí ti, že ti to šéf povedal? Potom je predsa dobre, že to šéf počul a môžeš komunikáciu zmeniť k lepšiemu.

Aké odpočúvanie myslíš?