icon

Je plat 2600 EUR v čistom primeraný?

11. apr 2025

Ahojte, 15 rokov skusenosti, 70% uvazok, 2600 v cistom a mne to pride malo.

kikundela
11. apr 2025

@balerina2025 ja som žila sama s dvoma detmi...prijem sme mali nejakých 600-700 eur...a ešte sme niečo aj ušetrili.... mat nejakých 1500 tak aj na dovolenku s nimi idem každý druhý rok

alenamihal
11. apr 2025

@balerina2025 ja hovorim za a seba,ze mam vydavky vysoke,tak 2600 je asi malo...
keby nemam ziadne zavazky,tak suma je pekna na dnesnu dobu pre slobodneho alebo bez deti..

balerina2025
11. apr 2025

@alenamihal preto treba mat co najnizsie zavazky ak to je mozne.

autor
11. apr 2025

@alenamihal tak to je blbe, my mame 350 elektrina voda upc, eektrina vysoka lebo mame virivku a vyhrievany bazen. Hypo nemame, ale minieme teda na skolne, obe deti su v anglickych programoch a potom kruzky, strava, oblecko. Nieco usetrime a zvysok precestujeme.

livih
11. apr 2025

Pre niekoho málo, pre niekoho bohatstvo. Niekomu to stačí, niekto z toho musí vyžiť 4 mesiace. Niekomu to nestačí ani pre seba, niekto z toho musí nakŕmiť ďalšie hladné krky. Táto otázka je ale naozaj hodná diskusie😉

balerina2025
11. apr 2025

a co chces vlastne od nas pocut?

tiika
12. apr 2025

Skôr ta to teda v práci nebaví a rozmýšľaš nad zmenou. Chcela by si však aspoň taký prijem aký máš vzhľadom na výdavky.
A čo by si iné chcela robiť? Je problém, že ani sama nevies alebo to, že by to bolo menej platené?
Zdá sa, že výška platu sa ti zdá v poriadku a že s tým všetkým ani nesúvisí? Alebo ako s tým celým súvisí čo s tým ma spoločne, nerozumiem.

bielasovicka
12. apr 2025

Autorka, ja ti neverím ani slovo. Lebo kebyže žijete tak, ako si to tu práve vyššie opísala,nemala by si potrebu tu písať na mk. To nemá nijakú logiku. Takže si užívaj ďalej svoju vyrivku a vyhrievaný bazén, a snívaj ďalej.

pieksamaki
12. apr 2025

@bielasovicka. prečo by nemala potrebu sem písať? Véd je to normálne verejne fórum, platforma, kde sa vymieňajú názory, skúsenosti ohľadom rôznych tém a každý príde raz do bodu, ze co ďalej....ci už so životom alebo sa chce poradit s peniazmi, pristupom, nazorom.....každý máme svoj pohľad. Ona ho ma tak ako pise, a chcela vedieť ako to majú ini.....pri dnesnych cenách jej to príde malo, ale to preto lebo si nevie predstaviť ubrať z narokov( moj nazor)..... ale to je každého voľba, ako každý nemusíme zobrat tu prácu ktorá nám je ponúkaná z úradu práce, tak nemusíme ubrať so životných štandardov, prečo by aj mala, každý si zodpovedá sám za seba do tej miery ako vládze.....

ysseba
12. apr 2025

Každému je málo niečo iné. Keď sa tebe zdá, že to je málo a nestačí to na váš finančne náročný život, ako píšeš, tak namiesto vypisovania na MK hľadaj inú prácu alebo ešte nejakú inú k tejto. Alebo keď ti 15 mamičiek napíše, že "je to super plat podľa mňa", tak už ti to bude stačiť na váš finančne náročný život? 🙈

misicka31
12. apr 2025

Ľudia využijú aj z menej ,lebo musia a určite nemajú také výdavky a nároky na život ako vy.Tak si budete vyskakovať do takej výšky,pokiaľ vám to peňaženka umožní.🤷Ale podľa mňa to bude pre vás ťažké zvyknúť si na ,,nižší štandard" ...

tiezjedna
12. apr 2025

@autorka ak máš víziu, skúsenosti a základ, tak vezmi odvahu a choď do vlastného👍 A neváhaj príliš dlho, pretože čas beží😉

tiezjedna
12. apr 2025

@bielasovicka a prečo by nemohla mať? Lebo vírivka a vyhrievaný bazén?? 🙄

mk1111111111
12. apr 2025

A zaco ma byt ta placa? Pozicia. Lebo inak sa neda urcit, ci je to malo, ci nie?

katica06
12. apr 2025

@pieksamaki
@tiezjedna mne to pripadá ako ďalšia téma na rozvírenie vášne, lebo drvivá väčšina žien čo sú samé na deti by boli šťastné aj s polovicou, tej sumy. Reálne v mojom okolí nepoznám nikoho kto by mal aspoň polovicu. To že v úvode nenapísala ani pracovnú pozíciu to len potvrdzuje. Na strednom a východnom Slovensku pracuje, niekedy aj ťažko fyzicky tisíce žien samoživiteliek a nemajú nielen že na vyhrievané bazény, vírivky a výlety ale ani na rôzne krúžky, nové čižmy pre deti, niektoré ani na základe veci týždeň pred výplatou.

pieksamaki
12. apr 2025

@katica06 no ale každý sa môžeme presťahovať....zase ta žena mohla na sebe pracovať......niekto sa vypracuje rokmi a vtedy to dosiahne naoaj svojou huzevnatostou. ..to zase ja nezávidím.....ja by som niektoré veci nezvládla.....uz poznam svoje limity....v spoločnosti musi byt aj taka vrstva aj taka....každému niečo iné vyhovuje.

zuzubb007
12. apr 2025

2600 je málo? To je brutálny nadstandard, kokos za polovicu by som išla robiť hned

katica06
12. apr 2025

@pieksamaki nezavidím. Kde píšem že sa máš niekam sťahovať? Veď značná časť z vývhodu a stred SVK už je na západe resp. v Ba. Píšem iba ako je to v mojom okolí. U nás platí samoživiteľka nájomné za dvojizbový byt 180 vrátane kúrenia, a keď treba s deťmi jej môže pomôcť mama. Aké by mala náklady keď sa presťahuje do BA....

petracandle
12. apr 2025

Je to strašne málo..chudiatko ty, hneď ti založím zbierku a prispejeme ti

margotka17
12. apr 2025

No ak je to málo, zrejme v tom bude háčik u zamestnávateľa nie? Ak nie si spokojná, poohliadni sa niekde inde, možno nájdeš výhodnejšiu ponuku.

modraslamka
12. apr 2025

sa chvalis abo co, daktori nezarobia ani 1000.

matus007
12. apr 2025

och, tak to máš fakt blbé... ja mám 21 300 eur mesačne na polovičný úväzok ale v hrubom🤷🏻😱🤧😉

matus007
12. apr 2025

@gejb Ona zabudla napísať, že je to jej mzda vo forintoch 😃😉

romino
12. apr 2025

Uz tie vymyslene temy stracaju uplne napaditost

rayla
12. apr 2025

Autorka.. ja neviem, máte vyhrievaný bazén a nemáte fotovoltiku a solárny ohrev? Blbne, no.. Nie je všetko len o výške platu, ale aj o investíciách..

orisker
12. apr 2025

Toľké úspechy za sebou, 2600 € plat, riadenie pobočky s 200 zamestnancami...
Nečudo, že si si teda nestihla osvojiť správne používanie interpunkcie (včerajší príspevok o 12:01 hod.) a štylistiku máš na úrovni nezrelej osemnásťročnej slečny...
🙂

priscilla07
12. apr 2025

Koľko klientov denne "obriadiš"?? Podľa toho

martinadomianova
12. apr 2025

Málo ? Čo by iní dali za taký plat 🤔

autor
12. apr 2025

@pieksamaki dakujem, tak nejak to bolo myslene

autor
12. apr 2025