Je plat 2600 EUR v čistom primeraný?
Ahojte, 15 rokov skusenosti, 70% uvazok, 2600 v cistom a mne to pride malo.
Urcite nevziať, je to málo.
@nelka93 ja netusim, kolko, to bolo obrazne
Záleží od viacerých faktorov, mne to príde malo, ale možno tam máš ešte nejaké benefity, za ktorých by sa oplatilo pracovať pre danú firmu.
Prepana, čo je to za almužnu? 😳
No, tiež nechápem, to kto by robil za tak málo peňazí 🙈
A teraz tú o Červenej čiapočke 🙃
je tu diskusia o práci v Kauflande a platoch. Tam sa na rovinu pýtala osoba, nech sa jej ozvú ľudia, aby získala podklady k diplomovej práci: ("Mohla by som poprosiť ak sú tu nejakí zamestnanci z Lidla alebo Kauflandu, či by sa mi ozvali v správe? Poprosila by som ich o vyplnenie krátkeho anonymného dotazníka k diplomovej práci ") Táto diskusia tu je asi niečo podobné🙂🙂🙂
@katica06 ja chápem, že to v niekom dokáže rozprúdiť vášne. Ale to, že ty nikoho takého nepoznáš, neznamená, že takí ľudia neexistujú. Ono to znie ako také dosť blbé klišé a predom sa zaň ospravedlňujem, ale fakt strašne záleží na tom, v akej "bubline" človek žije. Nad autorkiným príjmom by napríklad v tej našej nikto ani nezdvihol kútik, skôr by premýšľal, koľko musí zarobiť manžel, aby vyšli, pretože bazény, sauny a iné naprosto zbytné "somariny" má okolo nás veľmi veľa susedov, vrátane nás.
Takze by si chcela viac cestovať a menej pracovať a tráviť čas doma pri PC? Takto si predstavuješ ten nadštandard? Mne napadajú viaceré možnosti: chodit normálne do kanclu aspoň niekolkokrat do týždňa, alebo coworku. Posunúť sa na inú pozíciu - neviem či manažérsku, obchodnú (asi vieš lepšie sama), kde by si viac chodila i medzi ľudí, cestovala.. Prip. deťom vybavit homescholing a pokial máte obidvaja s mužom HO, môžete sa niekde na par mesiacov presťahovať i s deťmi. Čo ty na to? Bolo by niečo pre teba vhodným riešením?
Ak by si chcela niečo vlastne, čo by to bolo? V tomto či inom odvetvi? Prečo do toho nejdes?
Prečo si hneď mnohé myslite ,ze autorka klame ? Možno sa pohybujete medzi ľuďmi co toľko nezarabaju alebo neviem prečo také reakcie .
Autorka ak cítiš,ze je to pre teba malo a sama sa vnutorne cenis viac tak požiadaj o zvýšenie platu a ak neuspejes tak prácu kde ti dajú viac .
Ale treba si aj uvedomiť ako funguje firma lebo ak máš sluzobne auto ,telefón zadarmo to tiež robí svoje .
Aj taka pracovna pohoda je na "nezaplatenie ".Ak nájdeš lepšie chod alebo si to v sebe zrovnaj lebo ťa to bude zbytočne zozierat.
@fairyy dakujem!
@tilly ono je to vyhoda ako vyhoda. A presne ako vravis, prides do inej krajiny a vidis ine veci, rozdiely, inych ludi, iny zivotny standard. Dalsiu cestu planujem uz v lietadle domov. My mame fakt uspesnych znamych okolo, rozpravame sa o ludoch co to vydreli a su non stop na dovolenke a domov chodia podpisovat len vyplaty zamestnancom.
@simcas75 spravne, vdaka za nazor.
Dobre už si sa vychvalila dosť už môžeš ísť spokojne spinkať 💫🌠💤
Na môj vkus je to veľmi pekný peniaz, ale to som ja. Nepíšem preto, aby som ťa súdila, ani nezávidím, stálo to asi kopu driny dostať sa tam, kde si..
Ak ti to čas dovolí, tak svoj biznis popri práci v malom, uvidíš, či sa to rozbehne.. ak nie, zostaneš pri "starej" práci, ak áno, bingo 🎉. Len pre zaujímavosť.. o čo, okrem času, by si prišla?
@tiika jedna cast co vravis tak to planujeme, chceme skusit nejaky mesiac dva vonku. Co sa tyka posunu v praci, uz som stokrat mohla ist na vyssiu poziciu ale mam male deti a potrebuju mna a nie vystresovanu manazerku.
@nufafa pre mna je extremne dolezite venovat co najviac casu detom. Problem je este stale cas. Deti su pre mna priorita.
Chápem, väčšina mám má proritu deti 😊.
Viete, aká je na Slovensku minimálna mzda a koľko Slovákov za ňu robí? Pretože musia, nechcú prísť o prácu. Bežný Slovák zarába minimálne 3x menej ako vy. A Vám sa to zdá málo?🤷Niekedy, si naozaj myslím, že niektoré tie správy tu, slúžia iba na rozpútanie vášní a v skutočnosti ich píše AI.
Ako veľké sú deti? Možno nepotrebujú každý týždeň byť na inej dovolenke, neviem.. lebo vieš, čo im ponuknes, keď budú väčší?
Hej, rozumiem. Ja som vždy nervózna, keď nemám žiadnu rezerváciu leteniek alebo na bookingu 😅. Už vždy vymýšľam, čo ďalej. Čas je pre mňa väčší problém, ako peniaze, lebo cestovať sa dá aj low cost, ale keď nemáš kedy, tak to nejde.
@tilly dakujem za podporu
😯😯😯😯😯😯 v cistom a malo? Ci pana
Som učiteľka (a áno, myslím, že celkom dobrá, aktívna, s modernými prístupmi), 2 VŠ, 20 rokov praxe, každý rok nejaké vzdelávanie, teraz vo vedúcej funkcii. Aj s priplatkom za vedenie mi v piatok cinklo na účet 1380€. To by bolo asi tak všetko z mojej strany 🫡
P.S.: čo robíš? Kamarátka sa pýta.😁
Mrzí ma, že tu vacsina ľudí bavi o prijme autorky a nerieši sa jej problém. Určite môže byt nespokojný každý, ten kto zarába 900€ i ten, ktorý 4500€. No podľa mna blbo zvolený názov i zadaná otázka. Lebo výška príjmu, peniaze ta nerobia viac šťastnou, tu je to vidieť.
@autorka Myslím, že tvoja nespokojnosť je z veľkej časti spôsobená porovnávaním sa. Prestavas si vážiť, čo všetko máš a mat z toho radost, prestavas žiť v prítomnosti, hladis na druhých ľudí a čo by si ešte mat mohla. To je typicky ľudské. Niekde som čítala. “Chceš byt nešťastný? Zacni sa porovnávať.”
Chceš tráviť čas s deťmi i mat svoj biznis, ktorý ti bude zarábať sam. No ísť do toho, investovať čas, nemať istotu, nevedieť, či sa to podarí a oplatí uz asi nechceš. Ono niekedy sa je potrebné rozhodnut, vybrať si alebo sa zmieriť so skutočnosťou.
"ono je to vyhoda ako vyhoda. A presne ako vravis, prides do inej krajiny a vidis ine veci, rozdiely, inych ludi, iny zivotny standard. Dalsiu cestu planujem uz v lietadle domov. My mame fakt uspesnych znamych okolo, rozpravame sa o ludoch co to vydreli a su non stop na dovolenke a domov chodia podpisovat len vyplaty zamestnancom." Fíha, na Slovensku sa teda máme veľmi dobre. To je fakt iný svet. Väčšina ľudí drie hubu.

Určite by som sa nebála splniť si svoju víziu a začať zarábať sama na seba a nepracovat pre niekoho.