Je plat 800 EUR v čistom postačujúci?
Je podľa vás plat 800 eur čistom poriadku v dnešnej dobe.
@autorka to máš strašne málo na nemocnicu. Ja zarábam mesačne skoro 3000 v čistom a som tiež len praktická sestra
@modrykolibrik to kde máš 3000 € ? S nadčasmi alebo bez? Slušné
@yoge Pracujem v štátnej nemocnici a prax mám 2 roky.
@autor prax máš iba 2 roky, časom sa ti ten plat bude dvíhať, áno nie je to na dnešnú dobu veľa. Ak správne rozumiem, tak máš asi iba SŠ? Ak by si si dorobila špecializáciu, tak by ti plat asi predpokladám stúpol
Prípadne sa skús opýtať @modrykolibrik ako je možné že ona berie 3 tisíc a ty iba 800 € ak obe robíte praktickú sestru v nemocnici
@yoge 1.rok študujem na vysokej škole ošetrovateľstvo tak dúfam že ten plat bude po Bc. vyšší.
@queendixie kym som išla na matersku mala som odrobene 9rokov a 1200e som na výplatnej paske nikdy nevidela 🙈 Mám vyokú školu Mgr.titul a nemala som 4ciferne číslo na účte 🙈
No mám to v rodine...800 eur v čistom pre praktickú sestru s dvojročnou praxou...to je skôr výška vreckového pre tínedžera v bohatej rodine, nie plat pre človeka, ktorý denne bojuje s ľudskou bolesťou, byrokraciou a niekedy aj so zdravým rozumom....predstavme si to realisticky: 800 eur znamená, že si sestra môže vybrať medzi nájmom v hlavnom meste alebo jedlom. O oboch súčasne sa jej môže iba snívať...ale pozor, nie príliš dlho, lebo nadčasy jej to aj tak nedovolia. A čo nejaký oddych? Samozrejme, vždy môže navštíviť wellness centrum... ako zamestnankyňa v rámci brigády....Za tieto peniaze chceme človeka, ktorý musí mať nervy z ocele, žalúdok zo železa a výdrž lepšiu než maratónec ...a pritom sa usmievať na pacientov, na šéfov a občas aj na absurdný systém, v ktorom sa nachádza....ak by si niekto myslel, že sestry robia túto prácu „z lásky k povolaniu“, tak áno – láska tam možno je, ale účty ňou nezaplatia. Takže ak spoločnosť naozaj chce, aby v zdravotníctve niekto ostal a nelákali ho zahraničné platy, možno by bolo fajn ponúknuť im niečo viac než len potľapkanie po pleci a vianočný poukaz na zľavu
@queendixie učím už pár rokov a 1200€ som v čistom ešte nikdy nemala a ani tak skoro mať nebudem.
no je to malo, poznam ten pocit, skus poziadat o zvysenie, bud daju, alebo nie
Je to nízky plat.
@hubka51 titul nič neznamená. Skôr lepšie zarobi šikovná kaderníčka ako absolventka tých našich pseudoskol, ktoré vystuduje hocikto
@zmrzlinka2021 Študujem na lekárskej fakulte a mám sa dosť toho učiť.
@yoge ja robím vedúcu socialno-zdravotneho úseku, praktickú sestru a plus sociálnu sestru ale nerobím v nemocnici ale v súkromných zariadeniach plus ešte robím aj garanta
@modrykolibrik na slovensku?
@modrykolibrik tak ale tým pádom nie si rádová sestra. Kolko berie rádová sestra v niektorom zo zariadení, kde máš funkciu?
Chyba este jedna nula 😂
@queendixie áno na SVK
@yoge u nás sestru majú okolo 1100 v cistom
@queendixie otázka znela v čistom.Môj manzel zarabá v hrubom slušny peniaz no to čo mu príde na výplatnu pásku to az tak super nieje 🤣 takže nechapem koho zaujima mnzda v hrubom kedze z toho účty neplatiš
A mimochodom v prvych príspevkoch si nič o hrubej mzde nepísala to si napísala az potom ked ti viacero písalo že je to blbost.
@zmrzlinka2021 ja viem že neznamena.Len na SK sa to veľmi pretláča ze vysoka skola je nieco no platy sú mizerné.A to nehovorim o tom že niektore povolania to vyžadujú napr.ako to moje no zaplatiť to nevedia.Manzel je vyučený elektrikár so strednou skolou a ked sa začne tomu venovat zarobí oveľa lepšie ako ja 🙈
Zalezi ci zijes sama, kolko platis za byt atd.
Moje mesacne vydavky su okolo 1500eur... Takze z 800eur by som teda sama nevyzila.
@queendixie v nadpise je jasne uvedené v čistom, oči to vybije, vsetky baby písali v čistom tak nechápem čo ty tu splietas prosím ta
Som učiteľka s 10 ročnou praxou a mám plat 890 v čistom.
@queendixie 1160€ má začínajúci učiteľ. V čistom 813€. Téma je tu o čistej mzde. Čo riešiš?
@queendixie začínajúci učiteľ má 1160€ brutto. Aj to len v prípade, že má naplnený úväzok. Pokiaľ neodučí dosť hodín a má len príklad 60% úväzok, jeho plat je len zhruba 700€ brutto.
@any_soj 900 brutto, ak si uplatňuje nezdaniteľnú časť. A ak má teda plný úväzok
@modrykolibrik 1100€ v čistom ale pracuju na smeny alebo len denné?

a to robíš v nemocnici, nejakom štátnom zariadeni alebo u súkromníka? Akú máš prax? Lebo sestry majú dnes celkom slušné platy ak majú dlhšiu prax (hlavne v štátnych zariadeniach a nemocniciach)