icon

Je plat 800 EUR v čistom postačujúci?

21. mar 2025

Je podľa vás plat 800 eur čistom poriadku v dnešnej dobe.

123profil321
22. mar 2025

Keď tak pozerám tie tabuľky, na 1200 v čistom by učiteľ s Mgr. musel odpracovať buď 40 rokov, alebo mať 1. atestáciu, ktorú je možné robiť 5 rokov po skončení Mgr, a k tomu mať odpracovaných 27 rokov. Pri druhej atestácii by už mal odpracovaných 10 rokov, a plat netto cca 1240.
Takže tak.

janka146
22. mar 2025

Je to málo, toľko má u nás PPZ bez vzdelania

1andrea111
22. mar 2025

Je to málo, skús sa popozerať po iných možnostiach.

saxana000
22. mar 2025

Ja som mala tolko robotaskratena na 6 hodin od pondelka do piatku..bola som spokojna...

any_soj
22. mar 2025

@123profil321 aha áno, zabudla som zaškrtnúť v kalkulačke 🙂
Netto

gov
Odpoveď bola odstránená
queendixie
22. mar 2025

@gov "pod 1100€ by si na zaciatok aj tak nemala ist." akoby sa clovek mohol rozhodnut za kolko ide pracovat, realne je clovek rad ze tu pracu vobec dostane
Ukaz mi na profesii poziciu za taky plat v cistom, ak sa najde jeden, tak je tam 1000 zaujemcov, velmi lahko si predstavujes
A ohladne migrantov ktorych nechces, ak ich vyhostime, kto bude robit na tvoj dochodok? Populacia starne, mladi ludia odtial utekaju prec

alica110
22. mar 2025

Toto nie je dostojna mzda v dnesnej dobe pre nikoho.

queendixie
22. mar 2025

@alica110 slovakom to staci ,inak by nevolili dookola fica, stvrty krat, slovaci su spokojni, vsetko je super, a volia ho hlavne ti najchudobnejsi, z vychodu - svidnik, sobrance, humenne a pod

alica110
22. mar 2025

@queendixie Neviem ci to ma nieco spolocne s politikou, politici platy neurcuju.

xnatalkax
22. mar 2025

@alica110 a kto urcuje platy? 🤣

janai1
22. mar 2025

@xnatalkax ty máš pocit, že politici určujú platy podnikateľom?

queendixie
22. mar 2025

@alica110 zivotna uroven, korupcia, ano vsetko ma spojitost so vsetkym, ale asi staci ze nie je 72 pohlavi, co tam po tom ze maju nizky plat, hlavne ze druhym ublizia, ak by neboli spokojni, nezvolili by ho 4krat

alica110
22. mar 2025

@xnatalkax Než sa začneš hlúpo smiať, niečo si o tom zisti. Politici neurčujú platy.

alica110
22. mar 2025

@queendixie Nie som s Ficom spokojná, je to nevoliteľný človek, ale nebudem za všetkým hľadať jeho.

queendixie
Autor odpoveď zmazal
hiro
22. mar 2025

@alica110 To nie, neurcuju ich priamo. Ale rozhoduju kolko ti z platu zoberu cez dane a odvody + sirenim ze len clovek pri lopate ma pre nich hodnotu, vyskum, vyvoj, vysoko odborna praca nema cenu, dotahovanim montaznych firiem ktore ponukani nizke mzdy namiesto firiem ktore by ponukali odbornu pracu priamo sposobuju celonarodnu nizku uroven platov. Je to vsetko priamo prepojene - ked tu bude firma ktora tej vyskumnicke zaplati 5x viac ako dostane montaznicka gumovych tesneni tak ta moze zaplatit bez problemov 5x viac za uces kadernicke a tak aj kadernicka bude z toho profitovat a mat vyssi prijem.

alica110
22. mar 2025

@hiro Tak dane nie su vysoke len u nas. Co sa tyka toho sirenia, ze len clovek pri lopate ma pre nich hodnotu - priznam sa , to som nepostrehla, kde toto bolo povedane a kto to povedal. Hodnotu ma kazdy pracujuci clovek, to je moj nazor, aj odbornikov potrebujeme a aj ludi pri "lopate". Nemyslim si, ze sme v EU preto, aby sme sa mali tak dobre ako na zapade, sme tam preto, aby sme boli montaznou dielnou zapadu a smetiskom, kde mozu exportovat ich "(p)otraviny".

hiro
22. mar 2025

@alica110 Fico to omiela dookola, pohrda s kazdym ktory ma hociake vzdelanie, ked je sviatok prace tak nejde odpracovat den niekde na odborne miesto - naschval si vyberie nieco co zvladne aj cvicena opica - kde bude mlatit kladivom ci na lise pucit zelezo ci nieco podobne. Propagovanie slabo platenej prace ktoru aj tak skor ci neskor preberu roboty. Jakziv som ho nevidel ospevovat odbornikov a vedcov. To aky vzor dava mladym? Namiesto toho aby mali ambicie, prijimali vedomosti daleko za skolskymi osnovami, nie len to co svetom hybe teraz ale mysleli do buducnosti co to bude o niekolko rokov ked este len skolu skoncia, aby chceli dosiahnut co najviac a posunut nasu krajinu vpred prezentuje ze pod za lis, to je super pracicka... Ake spolocnosti potom maju k nam prist? Fakt uz len take co daju 3 smeny s kladivom a buchajte.

alica110
22. mar 2025

@hiro Nehnevaj sa, ale ty tiez pekne opovrhujes ludmi pracujucimi manualne. Ano, urcite to casom prevezmu roboty, ale tak isto prevezmu aj odborne prace. Krajinu posunut vpred treba, mozeme to rozhodnut v buducich volbach.

hiro
22. mar 2025

@alica110 Ked uz - neopovrhujem ludmi pracujucimi manualne. Opovrhujem sireniu nazoru ktory Fico siri ze len manualna praca je hodnotna.

gov
Odpoveď bola odstránená
queendixie
22. mar 2025

@hiro presne ako pises! uz len dodam, preco to fico robi? Lebo iba ludia bez vzdelania a poslabsi ho volia, preto ich tak podporuje

xnatalkax
22. mar 2025

@janai1 nie, politici neurcuju platy podnikatelom. Ale politici urcuju minimalnu mzdu, odvody atd.. A od toho sa vsetko odraza.

queendixie
22. mar 2025

@gov pytaj sa fica a precitaj si komentare vyssie, mas tam popisane preco je to tak
Slovakom sa to takto paci inak by stvrty krat nezvolili fica, nevies pochopit? Slovakom je dobre

queendixie
22. mar 2025

@gov a este jedna otazka, kde ma ist pracovat absolvent lebo taka pozicia kde by platili 1100 v cistom pre absolventa neexistuje? ukaz aspon jednu poziciu na profesii

slecnazkosic
22. mar 2025

Prosím Vás kde pracujete? Nástupný plat je 1250€ brutto + príplatky. To je viac ako 800€ netto. Robíte na celý úväzok?

jozinzbazin22
22. mar 2025

Ja som mala teraz v 3smenke,ked sme zacinali,lebo nase nove pozicie,este neboli uplne domyslene,a doladene takze,sme len sedeli v kuchynke a pili kavu,cigu.950eur v cistom.Po 2m sme uz boli aj preskusane,a uz v 4smenke tak som mala 1450eur v cistom.Je to fakt taka nenarocna robota,len sa vozim z bodu a do bodu b.
Predtym som robila v inej firme,tiez na 3smeny a veru s tym platom som nebola vobec spokojna 850eur v cistom,plus 100eur stravne na kartu.
Ale ak je clovek spokojny aj s pracou aj s vyplatou tak super,ak nie treba hladat stale aj popri takom zamestnani.

alica110
22. mar 2025

@gov Praha je este drahsia, tam kupit nehnutelnost je scifi. Suhlasim, treba osetrit kupcenie s bytmi, takto vsetko skupuju cudzinci, spekulanti a srobuju ceny nehnutelnosti nahor. Potom pre mladeho cloveka je vlastne byvanie nedostupne, lebo nan nezarobi.
Co sa tyka prenajmov, tam by som skor osetrila zakonom podmienky. Neplatis - letis. A je jedno, ze mas dieta. Takto sa ti nasackuje do bytu rodina s dietatom, prestane platit a ty ich nemozes vyhodit, lebo ved dieta je chranena osoba. Ale ze uzivaju byt neopravnene je akoze v poriadku. Nonsens.

modrykolibrik
22. mar 2025

@ella2015 pracujú iba denne 12