icon

Je povinnosť mať v banke umelé nechty?

16. jan 2025

Ahojte, od novembra pracujem v banke ako klientský pracovník. Prosím vás, tie, ktoré robíte v banke alebo hocikde na nejakej pobočke s ľuďmi, je potrebné mať ozaj umelé gélové alebo akrylové nechty? Ja mám svoje nechty, normálne, čisté, nie dlhé, no rovnako sú dlhé cca 4mm, stále si ich upravujem na túto dĺžku, lakujem iba priesvitným, prípadne svetlým lakom. Lakujem si ich každé dva dni, takže ich nemám ani ošúpané, ani okúsané, proste normálne zdravé nechty. No a poslednú dobu mi stále kolegyne hovoria, že kedy konečne pôjdem na nechty. Aj riaditeľka, že všetky tu máme pazúriky, len ja jediná som taká naturalka. Aj čo sa týka make-upu tak to nepreháňam. Ráno sa doma si vyčistím pleť, dám si jemnú vrstvu BB krému, zvýrazním líčka, prepúdrujem. Obočie si upravím štetcom a tieňom na oboočie, na pery si dám len lesk alebo takto v zime iba obyčajné labello, na oči špirálu. Vlasy nosím rozpustené alebo vyčesané - podľa počasia. No vždy som proste čistá, upravená jemne, nepreháňam to ani s makeupom, ani s parfémom. A stále ma riešia, že ja sa ani nenamaľujem, hlavne teda tie nechty im stále idú po rozume. Mne sa to úprimne ani nepáči a aj sa strašne bojím, že mi to zničí moje nechty. Mala som jedno obdobie, nosila som gélové nechty asi 4 roky ale nerobilo mi to dobre, ako som ich dala dole, tak moje nechty boli ako papier. Povedala som si, že už nikdy viac toto nechcem. Je to fakt problém byť prirodzená v tejto dobe? Ďakujem.

Strana
z2
biba_18
16. jan 2025

nie je to povinnosť, len proste medzi nich nezapadáš ... na tvojom mieste by som sa ale nedala nijak presvedčiť, škoda že si im na začiatku nepovedala že si alergická na nejaký prípravok, že si to skúšala dávno a mala si alergiu, to by už nerýpali predpokladám ...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
16. jan 2025

ja by som si to nevsimala.. nie nie je to povinnost :D

reanda
16. jan 2025

povedz, ze uz vela klientov ocenilo a pochvalilo tvoj prirodzeny vyzor a ze si ho teda v zaujme firmy urcite ponechas 😝 😀

la_dolce_vita
16. jan 2025

Jasne, ze to nie je povinnost.

autor
16. jan 2025

@biba_18 Viem, že nezapadám. Ale tak do práce chodím kvôli výplate a nie kvôli tomu, že oni by ma najradšej možno celú zmenili výzorovo. Ako nechty majú všetky, dve majú aj umelé prsia, riaditeľka sa chválila, že dostala pod stromček liposukciu od muža, že si musí zajednať termín, pery majú napichnuté všetky. Ja som asi taká nudná pre ne, čo už. Ale klienti napríklad ako chodia, tak väčšinou idú ku mne ak som voľná. Nie každý si potrpí na umeline. Nehovorím, niektoré decentné úpravy sú pekné, no neláka ma to zatiaľ za to, že oni povedali.

autor
16. jan 2025

@reanda Dobrý nápad. 😀

sissy27
16. jan 2025

Urcite to nie je povinnost, bezne vidim v banke zeny s ohryzenymi nechtami, pozostatkami laku, nemoznym makeupom… neposobi to reprezentativne a ano, pomyslim si, ze by s tym mohla nieco robit, ale na druhej strane neprisla som tam sudit a vyberat ucastnicky do sutaze krasy, takze ak spravi to co od nej potrebujem a bude aspon trochu mila, tak mi to moze byt jedno.

biba_18
16. jan 2025

veď vravím, keď si ty s tým v pohode a si schopná to ustáť, určite to nerob len preto že to povedali ...

madeincssr
16. jan 2025

AUTORKA, ty si vzacny poklad, prirodzenost je super. Urcite sa nenechaj vmanipulovat do umelin, ked to tak necitis. Mozno vacsinu zakaznikov to bude (intuitivne, na prvy pocit/pohlad) tahat k tebe a ked to este trosku posilnis prirodzenou slusnostou, ustretovostou a kde-tu usmevom... 👍🍀

lelelienka
16. jan 2025

Preco by to malo byt povinne? Len si nechaj tie svoje prirodzene, stokrat lepsie ako nejake ruzove gelove pazury s nalepkami, najma na takychto klientskych pracovnickach, tie by mali byt reprezentativne a skor neutralne upravene.

stanislavicenka
16. jan 2025

@autorka 😀 prepac, musim sa smiat. Pracujem v rovnakej oblasti, kedysi som si este aj nechty obhryzala, dlhe roky. A nemalujem a vobec. Nikto nema ziadne poznamky. Nic nie je povinne

miskakyska
16. jan 2025

... ty si v živote v nijakej banke nebola, kým si nastúpila na toto miesto??
... skôr mi príde, že si sa chcela len pochváliť, že zákazníci vyhľadávajú "prirodzenú" zamestnankyňu,viac ako napichané"kreatúry" s umelými nechtami... síce nerobím v banke,ale má zabiješ ja vôbec neviem, aké nechty majú kolegyne...🤔😆 musím to omrknúť, či tam zapadám

simca06022011
16. jan 2025

To bude len kolektivom,byva to tak, ked je partia ludi nasmerovana na jednu vec : skraslovanie sa, alebo chlapi: autickovanie, posilovanie... tak to proste taha aj zvysok,alebo si tam clovek pride ako mimozemstan niekedy :D netreba si vsimat naozaj. Ak by to bola povinnost, mate na to urcite interne predpisy :D

oblecenie99
16. jan 2025

To bude kolektívom. Ja keby som mala zostaviť nejaké vnútorné usmernenie týkajúce sa vzhľadu a oblečenia v banke, možno ako prvé zakážem gélové nechty zamestnancom, maximálne do nejakej dĺžky, aj to len klasická úprava a la francúzska manikúra, alebo veľmi jemná, pudrová farba. Lebo úprimne, tie nechty sú často jedno za druhým nevkusné (česť výnimkám), mne rozum neberie, keď to vidím presne v banke, u lekára, či na úrade, ako si môže žena, dospela pracujúca žena, považovať za dobrý nápad mať v práci rôznofarebné, vzorovane a sezónne (lebo idú Vianoce, tak na ukazovak si prosím taky vzor že pulovrik, na prstennik Grincha, a všetko červeno zelene 🤦) nechtiska. Mňa to vyslovene že irituje a vadí mi to v niektorých situáciách. Neónové (že trendy letné), ci rôznofarebné a rônovzorove, alebo pridlhé nechty. A prosím o zákon zakázať videá, v ktorých prezentujú produkty klopkanim tých nechtisk o krabičku či fľaštičky, brrrrrrr, však to je týranie ľudí cez obrazovku 😂

kitycat
16. jan 2025

Mne tvoj prispevok pripada, ze si sa dosla pochvalit aka si neposkvrnena a prirodzene krasna. Panenstvo az po svadbe budes riesit atd atd...

Naco sa tu obhajujes pred nami? Co im nepovies, ze nie, tako ti to vyhovuje a ci s tym je nejaky problem?

luccija
16. jan 2025

To ako keby si im ty hovorila, že majú byť prirodzene😉otrasné svojim spôsobom ta zhadzujú ani nechty nemás ani sa príliš nemalujes stále hovorím ženským kolektív je najhorší.Dakujem, nechcem umelé nechty...

svetlonos
16. jan 2025

Povedala by som im, že chodím do práce a nie do sútaže krásy! Vadi vám to? Treba sa s tým zmieriť, nic na sebe meniť nemienim, zato vy by ste mohli. Co tak nabudúce nepichnut pery, nedat nové nechty ale nechať svoje a lakovat doma dievčatá hmm, hmmm?
Blby nápad?
Tak rovnako blby nápad je pre mňa to co robíte vy = mne to nepasuje tak ako vám môj návrh!
Zi a nechaj zit. Dúfam, že sa od teraz môžme baviť ako ľudia a nie ako fifleny, predbiehať sa ktorá je krajšia a lepšia, co by na to??
A čakala na odpovede slečien 😝

jaroe
16. jan 2025

@kitycat nemyslím, že sa tu prišla pochváliť. Keby trochu neupresnila svoj výzor, tak by jej tu niektoré boli schopné napísať, nech nechodí do práce s mastnými vlasmi, ohryzenymi nechtami s osupanym lakom a bude od kolegýň pokoj. A celkovo je už toto dosť cez čiaru. Aby sa tieto umelé úpravy už považovali za nejaký štandard a žena bez napichanych pier, so svojimi nechtami, nebodaj bez make-upu, bola považovaná pomaly za chuderku/škaredé kacatko.

barborachors
16. jan 2025

To kde je taka banka, prosim ta. Nic z toho, co popisuješ, som sa ja nikdy v banke nestretla. Prave naopak, zeny v bankách mi pridu niekedy az prilis natural, skor pribrate, bez mejkapu a aj staršie…. To v akej banke robis? Alebo mozno lepšia otazka, zeby na východe? Čím viac smerom na východ, tym viac kraslíc. Mozno tam je pes zakopaný.

miskakyska
16. jan 2025

@barborachors taká jedna kraslica dodžubala u nás recepčnú, prečo nemá nechty urobené, či sa nehanbí v takých vítať hostí 😆

autor
16. jan 2025

@barborachors áno, východné Slovensko. Keď som chodila do školy v Trnave, tak proste tie ženy mi tam prišli krajšie, prirodzenejšie a aj čo sa správania týka tak iné. Aj ja som z východu, ale nie som ukričaná a snažím sa komunikovať spisovne, toto im tiež vadí, ale to je iná kapitola, že cez obednú pauzu s nimi "nehutorim"

autor
16. jan 2025

@jaroe nie, vážne sa nechvalim a presne som chcela tým povedať, že nie som nejaka čmudla, aby mi nepísali správy typu chod sa umyť 😀

guliver19
16. jan 2025

Vsetky umele nechty posobia lacno a kolotocarsky. Zachovak si svoju prirodzenost a prirodzene nechty posobi to uz luxusne oproti vsetkej krylatovej hmote🤗

autor
16. jan 2025

@kitycat nechvalim sa, skôr som nechcela, aby mi písali ženy, že sa mám ísť umyť 😀 ale tak vlasy si farbím, zase nie som úplne prirodzená, aj tetovanie mám, no nevidno ho.

vanilkovazmrzka
16. jan 2025

Eh, nie je to povinnost? 😂 take slepice by som poslala do niekam

nelka93
16. jan 2025

Aká povinnosť? Robila som v banke a žiadna sme nemali pazuriky ci ako sa to nazýva. Dokonca sme mali zakázané byt vyzyvave s nejakým silným makeupom a nechtami

autor
16. jan 2025

@nelka93 asi všade je to inak, u nás aj riaditeľka je vyzývavá, ale ako pekná ženská to je, rada nosí tigrie vzory, opätky. Len keby ma nemala toľko v zuboch no. A ty si inak bola spokojná v banke? Plány ti išli dobre? Ja zatiaľ klop klop spokojnosť, stále máme plno takže sa to dá zvládať. Aj čas rýchlo utečie.

silvike
16. jan 2025

Booozinku, ja mam tiez nieco podobne v praci. Vsetky kolegynky kocky, krasne sa obliekaju, v kuse vymalovane, vlasy nechty vsetko tip top. A jedna kolegyna tiez furt riesi moje vlasy, kedy si ich uz konecne nafarbim. Normalne jej furt kole oci sem tam nejaky sivy vlas co uz vo svojich 47r. mam. Vlasy si zatial nefarbim, 2x v zivote som nala melir. A tiez aj to malovanie, furt len ako by ma to zvyraznilo a bla bla bla. Tiez mi to uz niekedy vadi. Snazim sa to brat s nadhladom.

marca12
16. jan 2025

Pokial mas svoje nechty pevne a vies ich pekne upravit naco by si chodila na gelove. Ja som dlho vahala nad gelovymi a nakoniec isla,ale iba preto,ze svoje mam ako papier nikdy nenarastli,lebo sa lamali. Keby som mala svoje nechty pevne,nedala by som si gelove. Kolegyne nech sa staraju o seba. Co su to za hlupane,ked riesia taketo malichernosti

Strana
z2