Je práca na skrátený úväzok postačujúca do dôchodku?
Dobrý deň
Môžem pracovať na skrátený úväzok na pracovnú zmluvu 10h týždenne ? Pracuje niekto z vás takto ? 2h denne
A chcem sa opýtať ráta sa to do dôchodku ? Aj keď moja mzda bude mesačne len 210€?
Pretože niekde som čítala že sa odvádza až pri mzde 420€ mesačne , tak ako je to pri menšej mzde ?
Ďakujem
@anonym_autor keby sa to aj ratalo, tak ti taky dochodok bude stacit? Co ti z toho vyjde? Ak sa to vobec rata?
budeš mať mizerný dôchodok. To už potom alebo opatrovateľský, alebo na úrad práce ako nezam.
Dá sa vôbec nájsť práca na tak malý úväzok? Je problém nájsť aj na polovičný.
dobre si citala, nebude sa ti to ratat ani do obdobia na minimalny dochodok.
Ahoj ja som presne tak robila, mala som normalne TPP a pracovnu zmluvu na 10h tyzdenne. Nedostavala som ale gastrolistky. Do dochodku sa ti to urcite rata, vsetky odvody sa ti platia. Ja som to mala docasne tak, popri rodicovskom som pracovala s malou dcerou a bolo to len docasne kym zacala chodit do skolky.
Panebože a ty máš koľko rokov?,že už myslíš na dôchodok...však ži prítomnosťou...ak nemáš peniaze a núka sa ti práca a ty ideš myslieť na dôchodok?😵😲 😄..ktorého sa naša generácia možno ani nedožije.
@anonym_autor Pre rok 2025 je potrebné dosiahnuť mesačný príjem približne 414 eur, čo zodpovedá ročnému príjmu 4 963 eur. Keďže už je rok 2026 a všetko išlo hore takže aj suma bude teda tých 420+ eur. Takže ak rátaš si zarábať aspoň na minimálny dôchodok tak si zvýš úväzok aby si to minimum mala. Ak si finančne zabezpečená a nepotrebuješ pracovať ale pracuješ aby si niečo robila tak ti to môže byť jedno koľko zarábaš.
@anonym_autor na dôchodok sa investuje.
Od štátu netreba nič ocakavat
Panebože a ty máš koľko rokov?,že už myslíš na dôchodok...však ži prítomnosťou...ak nemáš peniaze a núka sa ti práca a ty ideš myslieť na dôchodok?😵😲 😄..ktorého sa naša generácia možno ani nedožije.
@alexka89 Nasa generácia sa dožije podstatne viac ako sucasna
@alexka89 Nasa generácia sa dožije podstatne viac ako sucasna
@zmrzlinka2021 asi to myslela tak, že dôchodkový vek bude 95 rokov :D
@zmrzlinka2021 asi to myslela tak, že dôchodkový vek bude 95 rokov :D
@anonym_eb7657 nie, nebude. Normálne v 65 pôjdeš na dôchodok a dostaneš krásnych 300 eur 😁
@alexka89 veru tak presne máš pravdu teraz z okolia kamaratke zomrel brat 55 a druhej brat 39 aj môj 38 roční brat tiež. A moja mama ta zomrela presne 2 týždne pred starobným dôchodokom odrobila 41 rokov. Už sa tešila sa 2 týždne predtým zomrela.
Ahoj ja som presne tak robila, mala som normalne TPP a pracovnu zmluvu na 10h tyzdenne. Nedostavala som ale gastrolistky. Do dochodku sa ti to urcite rata, vsetky odvody sa ti platia. Ja som to mala docasne tak, popri rodicovskom som pracovala s malou dcerou a bolo to len docasne kym zacala chodit do skolky.
@bubinda a koľko si tal pracovala ? Myslím mesiacov ?a koľko ti vyšla Hrubá mzda za mesiac ?
@anonym_eb7657 nie, nebude. Normálne v 65 pôjdeš na dôchodok a dostaneš krásnych 300 eur 😁
@zmrzlinka2021 no tazko v 65 🫣
@anonym_autor si v prvom zamestnaní a takto chceš robiťdalších 40 rokov??

Tak asi do do hodku neplanujes robit len 2hodiny denne. Mozno casom najdes nieco ine.