icon

Je práca opatrovateľky náročná a nudná?

26. jún 2025

Je práca opatrovateľky seniorov náročná a "nudna"? mate skúsenosť niekto?

Strana
z2
balerina2025
26. jún 2025

mas opatrovatelksy kurz?
praca je narocna a nudna?
bud to chces robit alebo nie
narocnost a nudnost zavisi od cloveka, o ktoreho sa treba starat, od jeho fyz a psych stavu

autor
26. jún 2025
@balerina2025

mas opatrovatelksy kurz?
praca je narocna a nudna?
bud to chces robit alebo nie
narocnost a nudnost zavisi od cloveka, o ktoreho sa treba starat, od jeho fyz a psych stavu

@balerina2025 mam časovo je to ok robim iba denne a robím to chvíľu ale ma to vôbec nebaví je to skôr z núdze cnosť. Zaujímal by ma názor iných co ro robia alebo robili dlhodobo

mima172
26. jún 2025

Napíšem ti z dvoch pohľadov. Niekoľko rokov som pracovala v agentúre, kde som hľadala opatrovateľky do Nemecka a Rakúska, čiže som s nimi bola v kontakte + riešila som opatrovateľské kurzy. Aktuálne som na tej druhej strane a jednu pani opatrujem. A so všetkou úctou ti píšem, že na tvoju otázku sa nedá odpovedať. 99% závisí od prípadu/osoby, ktorú opatruješ. Je rozdiel byť opatrovateľka osobe, ktorá je/nie je plienkovaná, osobe, ktorá má/nemá demenciu, taktiež záleží od iných diagnóz, mobility.
Nepíšeš, kde by si chcela pracovať, či na SR, či v zahraničí. Pre zahraničie mali rodiny, s ktorými sme spolupracovali zvyčajne podmienky - kurz, prax, referencie, jazyk na komunikatívnej úrovni, VP B, nefajčiarka.

autor
26. jún 2025
@mima172

Napíšem ti z dvoch pohľadov. Niekoľko rokov som pracovala v agentúre, kde som hľadala opatrovateľky do Nemecka a Rakúska, čiže som s nimi bola v kontakte + riešila som opatrovateľské kurzy. Aktuálne som na tej druhej strane a jednu pani opatrujem. A so všetkou úctou ti píšem, že na tvoju otázku sa nedá odpovedať. 99% závisí od prípadu/osoby, ktorú opatruješ. Je rozdiel byť opatrovateľka osobe, ktorá je/nie je plienkovaná, osobe, ktorá má/nemá demenciu, taktiež záleží od iných diagnóz, mobility.
Nepíšeš, kde by si chcela pracovať, či na SR, či v zahraničí. Pre zahraničie mali rodiny, s ktorými sme spolupracovali zvyčajne podmienky - kurz, prax, referencie, jazyk na komunikatívnej úrovni, VP B, nefajčiarka.

@mima172 ja pracujem iba na slovensku do zahraničia sa nechystám a píšem o tom ze keď sa urobí okolo človeka všetko čo treba tak sedím a čas sa vlečie a zaspávam od nudy, ešte som v robote nezaspavala 😀 ale vážne tu nie je co robiť poriadne

balerina2025
26. jún 2025

mozem sa opytat a ty to robis cez ten urac prace? mas aj ten opatrovatelsky? mozes kludne do spravy, prosim.
robi sa to len fulltime ci da sa len par hodin denne?
musis mat opatrovatelsky kurz?
to je cez urad prace?
prosim

autor
26. jún 2025
@balerina2025

mozem sa opytat a ty to robis cez ten urac prace? mas aj ten opatrovatelsky? mozes kludne do spravy, prosim.
to je cez urad prace?
prosim

@balerina2025 nie cez firmu som a mam kurz to treba ako prvé

autor
26. jún 2025
@balerina2025

to je cez urad prace?
prosim

@balerina2025 robím na 8 hodín denne ale niekde berú aj na 4 hodiny

sara07
26. jún 2025

a čo tak si s niekým zahrat šach, urobit čitatelsky kružok, predčitat im , pexeso sa zahrat alebo sa prejst ..križovky s nimi riešit, kto vylušti prvu
tak trochu vniest do toho ludsku čast - nie len je to opatrené, prebalené , učesane a veget

stellarstar
26. jún 2025

Pracujem ako op seniorov už pomaly 17 r. Nudné to nie je v žiadnom prípade je to psychicky i fyzicky náročná práca. Síce nepracujem na sk a v domove ale v at a ako terénna op ale stresu fakt dost. Kedysi ma to bavilo a napĺňalo v posl dobe už rozmýšľam nad zmenou. Odniesli si to aj moje ramená, chrbtica aj nohy. Určite nechcem toto robiť do dôchodku, to by som sa zničila a to nechcem. Veľa záleží aj od kolektívu, chefetagu, klientov, stavu klientov atd.

autor
26. jún 2025
@stellarstar

Pracujem ako op seniorov už pomaly 17 r. Nudné to nie je v žiadnom prípade je to psychicky i fyzicky náročná práca. Síce nepracujem na sk a v domove ale v at a ako terénna op ale stresu fakt dost. Kedysi ma to bavilo a napĺňalo v posl dobe už rozmýšľam nad zmenou. Odniesli si to aj moje ramená, chrbtica aj nohy. Určite nechcem toto robiť do dôchodku, to by som sa zničila a to nechcem. Veľa záleží aj od kolektívu, chefetagu, klientov, stavu klientov atd.

@stellarstar to je dospelý človek a nie malé dieťa on vie co chce a robi si to čo ho baví ja s nim porozprávam akurát nie každí sa chce hrajkat a ja tiež nie som ten typ

balerina2025
26. jún 2025

aha lebo su take opatrovania kde netreba kurz. preto som sa pytala. dakujem

stellarstar
26. jún 2025

Tak na čo to robíš? Tak si hladaj nieco ine alebo chod do DDS alebo ako terénna op aj na SK existuje terénna op služba tam sa určite nudiť nebudeš

autor
26. jún 2025
@stellarstar

Tak na čo to robíš? Tak si hladaj nieco ine alebo chod do DDS alebo ako terénna op aj na SK existuje terénna op služba tam sa určite nudiť nebudeš

@stellarstar keby som nebola časovo viazaná kvôli deťom tak ani ten kurz nemám a som terénna opatrovateľka aj keď rodina je milá aj klient ale tu je proste malo práce tak ci tak 8 hodín sa nedá s človekom byt v kontakte

autor
26. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 možno sukromne ale pod bezne treba

autor
26. jún 2025
@stellarstar

@stellarstar tak toľko to snáď robiť nebudem 😀 tak v zariadení je to určite o inom ako na byte

stellarstar
26. jún 2025

Ja som ako terénna ale my mame denne min 5 max 10 klientov kt treba do 13 g stihnúť a nenudíme sa 🤣

stellarstar
26. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 chceš na sk alebo v at?

autor
26. jún 2025
@stellarstar

@stellarstar na sk a rada by som sa aj ja nenudila 😀 ale všetci sú na 8hodin. Kde pracuješ ze máš toľko roboty? Aj ja chcem 😀 nuda viac unavuje

balerina2025
26. jún 2025
@stellarstar

@stellarstar v AT viem ze treba mat ten opatrovatelsky a nemam taku nemcinu, zatial :/

stellarstar
26. jún 2025

Vyššie píšem že v at tak treba skúsiť terénna op službu kt ma seniorov

stellarstar
26. jún 2025
@balerina2025

@stellarstar v AT viem ze treba mat ten opatrovatelsky a nemam taku nemcinu, zatial :/

@balerina2025 hej tu treba mat Heimhelferin kurz ( trva pol r )

mogaa
26. jún 2025

no je obrovský rozdiel ak opatruješ niekoho súkromne a ak si zamestnaná v Domove dôchodcov....v druhom prípade si rada ak máš chvíľu volno a môžeš si sadnúť...na cca 40ľudí ste 2 opatrovateľky, robíte pri ležiacich klientoch hygienu, dávate im jesť, prezliekate ich , kúpete....zase ak niekoho opatruješ cez MU ide síce o 1-2 ľudí ale plat minimálka....v Domove dôchodcov sa narobíš ale máš to aspom zaplatené

balerina2025
26. jún 2025
@stellarstar

@balerina2025 hej tu treba mat Heimhelferin kurz ( trva pol r )

@stellarstar na to staci aky level nemciny, b1 staci? ci az b2?

autor
26. jún 2025
@mogaa

no je obrovský rozdiel ak opatruješ niekoho súkromne a ak si zamestnaná v Domove dôchodcov....v druhom prípade si rada ak máš chvíľu volno a môžeš si sadnúť...na cca 40ľudí ste 2 opatrovateľky, robíte pri ležiacich klientoch hygienu, dávate im jesť, prezliekate ich , kúpete....zase ak niekoho opatruješ cez MU ide síce o 1-2 ľudí ale plat minimálka....v Domove dôchodcov sa narobíš ale máš to aspom zaplatené

@mogaa tak toto by som nerobila nikdy človek sa zničí a 2 opatrovateľky to sila..cele zle

stellarstar
26. jún 2025

A čo si si myslela ako to tam funguje? Ved to nie je ako lízanie medu

stellarstar
26. jún 2025
@balerina2025

@stellarstar na to staci aky level nemciny, b1 staci? ci az b2?

@balerina2025 ak chápeš čo od teba chcú a ty vieš aj odpovedať a vieš bez problémov komunikovať. Takze hej b postačí

balerina2025
26. jún 2025
@stellarstar

@balerina2025 ak chápeš čo od teba chcú a ty vieš aj odpovedať a vieš bez problémov komunikovať. Takze hej b postačí

@stellarstar tak je tam zodpovednost, preto som sa pytala na ten level. dakujem

selest
26. jún 2025

Mna tato praca velmi bavila, ale nie v dss ale v domacnosti s jednym klientom. A ano je to narocna praca pri ktorej s da lahko vyhoriet a ak to niekoho nebavi nebal by to robit uz koli ludom o kt sa stara. Ale viem o vela ludoch co to robia lebo toho vela nevedia a je to pre nich lepsie akp robit nadcasy za pasom. A tak zial potom ta starostlivost vyzera, preto som nikdy nechcela robit v domove lebo sa na to nedalo pozerat..

estellas
27. jún 2025

Ja pracujem v domove dôchodcov. Je to dosť náročné my máme na starosti veľa ľudí, takže je to úplne iné ako opatrovať jedného človeka. U nás nikdy nie je nuda, lebo práce je extrémne veľa a je to niekedy stresujúce.

autor
28. jún 2025
@selest

Mna tato praca velmi bavila, ale nie v dss ale v domacnosti s jednym klientom. A ano je to narocna praca pri ktorej s da lahko vyhoriet a ak to niekoho nebavi nebal by to robit uz koli ludom o kt sa stara. Ale viem o vela ludoch co to robia lebo toho vela nevedia a je to pre nich lepsie akp robit nadcasy za pasom. A tak zial potom ta starostlivost vyzera, preto som nikdy nechcela robit v domove lebo sa na to nedalo pozerat..

@selest tak v prvom a poslednom rade to robil kvôli pracovnej dobe a po krátkej dobe mam toho dosť lebo to je fakt robota pre nemožnych ľudí ktorí nič nevedia

Strana
z2