icon

Je práca opatrovateľky náročná?

swwan
18. aug 2025
sara07
18. aug 2025

je a riadne aj fyzicky aj psychicky ale záleží koho opatruješ

pieksamaki
18. aug 2025

@swwan. Ano nie, ale niekomu to vyhovuje. Každá praca je niečím vzdy narocna

andrejka2424
18. aug 2025

Samozrejme.Nikdy by som to nerobila. Nemám na to jednak žalúdok-dogrcala by som sa a za ďalšie- dôchodci v domovoch nie sú vždy vďační milí starkí, ale často vulgárni, útoční ,nechcú sa dať prebaliť,okúpať ,nie že nepoďakujú ,ale aj do teplých krajín ťa pošlú,aj sa zaženú .Mám rešpekt pred každým ,kto to fyzicky aj psychicky zvláda.Za žiadne peniaze sveta by som to nerobila.

estellas
18. aug 2025

Áno, je náročná fyzicky ale aj psychicky lebo v domove dôchodcov ti často ľudia umierajú.

mogaa
18. aug 2025

@swwan dvíhaš ťažkých ľudí, polohuješ, prebaluješ a kúpeš nevládnych ľudí čo sa nedokážu veľa krát ani sami otočiť a pomôcť ti.....ak ti aj kolegyňa pomôže napr.niekoho vysadiť do vozíka, môže to byť človek čo sám ani s pomocou neustojí(neudržia ho nohy), čiže obe držíte celú váhu klienta a tento vám nesmie spadnúť.....

anonym_de6b71
18. aug 2025

@swwan Opatrovanie je náročná práca, ale pokiaľ človeku slúži zdravie/duševné i telesné/a má v sebe trochu empatie, tak sa to dá zvládnuť.Clovek, ktorý robí túto prácu, mal by si nájsť spôsob na relax/telesný i duševný/, lebo inak po určitej dobe vyhori