icon

Je práca operátora výroby vhodná pre ženy?

22. aug 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s prácou operátora výroby. Zaujíma ma hlavne, či je to pre ženy fyzicky náročné a ako vyzerá pracovná náplň. Rozmýšľam, či by som to zvládla, alebo je to skôr vhodnejšie pre mužov. Budem rada za každú skúsenosť a radu.

marsmykkok
22. aug 2025

Však na linke-páse niečo montuješ alebo podávaš. Ak sú aj ťažšie nejaké komponenty na tých linkách robia len muži, preto tam robí viac mužov ako žien. Teda keby ťa zobrali dajú ti niečo také robiť čo je fyzicky zvládnuteľné aj pre ženu.

domka222
22. aug 2025

Vo výrobe je to vždy rozdelené podľa náročnosti. Sú činnosti, ktoré robia muži a ktoré ženy. No poviem,že niektoré ženy, tak ako muži proste takýto druh práce nezvládajú. Treba len skúsiť.

sandra_kul
22. aug 2025

tiež som robila vo výrobe a sú stroje, ktoré sú vyslovene skôr pre ženy a tie náročnejšie obsluhujú muži. je to rozdelené, takže sa nemusíš báť, že by si to fyzicky nezvládala, to tak nefunguje 🙂

stvura
22. aug 2025

U nas na linkach - svetla do aut - robia vacsinou zeny. Hlavne na rucnom baleni su hlavne zeny, nakolko je to taka pidi praca, tiez kontrola kvality su vacsinou zeny (su preciznejsie)

dettilv
22. aug 2025

Roky som robila ako operátorka výroba. A bola to fajn robota. Veľakrát čítam že to je robota pre hlúpych ľudí, že pre tých ktorí inde sa nevedia zamestnať. Škoda. Tam som mala viac benefitov ako v štátnej sfére kde som bola potom.

synne
22. aug 2025

Záleží od výroby. Máme aj pozície, na ktoré sa nehodia muži, pretože ide o jemnú prácu, ktoré sa ťažko vykonáva s veľkými mužskými rukami.

anonym_1ef8cd
22. aug 2025

je to makačka. pri pásovej výrobe sa nepohneš. musíš byť stále pri páse a pracovať. nie je to ľahká práca.

janka1011
23. aug 2025

@anonym_autor operátor výroby je moderný výraz pre robotníka. Či je to ľahké alebo tažké záleží podľa firmy, kde ideš pracovať. Sú ľahučké práce a sú práce kde sa namakáš ako kôň. A ešte záleží, či je to pásová výroba alebo nie. Stáť 8 hodín pri páse tiež nie je sranda, aj keď tam len prekladáš ľahké predmety.