icon

Je práca operátorky výroby fyzicky náročná pre ženy?

15. okt 2025

Ahojte baby
Chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s prácou operátorky výroby. Dostala som ponuku a neviem, či to zvládnem. Zaujíma ma, aká je táto práca pre ženy – či je veľmi fyzicky náročná, či sa tam dvíhajú ťažké veci, stojí sa celý čas, a či sa to dá zvládať dlhodobo. Nie som zvyknutá na ťažkú manuálnu prácu, ale viem zabrať, keď treba. Len mám obavy, aby to nebolo priveľa pre ženu, hlavne ak ide o pásovú výrobu alebo trojzmenku. Aké máte skúsenosti, plusy a mínusy, a či by ste túto prácu odporučili.
Ďakujem vopred za každú radu.

ivik4
15. okt 2025

Ale my nevieme co tam budes robit. Ja som hned po skole robila operatorku a bola to malina. Zatial co este pocas skoly som bola na jednej brigade vo vyrobe a to bolo ako pre trestancov 🙄

belllinka
15. okt 2025

@anonym_autor a my máme akože odkiaľ vedieť kde a čo budeš robiť za pásom? 🙄

zuzacka16
15. okt 2025

záleží ako tu písali kočky vyššie, čo bude tvoja náplň práce..takisto nevieme, koľko máš rokov, ak by si mala trojzmennú prevádzku..niektoré pásové práce sú v pohode, iné sú viac fyzicky náročné..ťažko takto napísať..

anonym_14f4a2
15. okt 2025

Ze operátorka výroby 🤦🏻‍♀️. Akože skladnicka? Tam môžeš robiť hocičo, ved povedz co to je za firmu, co sa tam robí, toľko hádam vieš.

melanta
15. okt 2025
@anonym_14f4a2

Ze operátorka výroby 🤦🏻‍♀️. Akože skladnicka? Tam môžeš robiť hocičo, ved povedz co to je za firmu, co sa tam robí, toľko hádam vieš.

@anonym_14f4a2 operátor výroby a skladník sú dve rozličné pozície, ale že extrémne rozličné, asi ako pokladníčka v potravinách a kaderníčka. Takže úplne zbytočný komentár.

melanta
15. okt 2025

@anonym_autor väčšina prác vo výrobe, ktoré robia aj ženy, nie sú fyzicky extra náročné, v zmysle dvíhanie ťažkých vecí a podobne. Ale napríklad sú linky, kde je extrémne teplo, čo už je fyzicky náročné. Taktiež je potrebné si uvedomiť, že mnohé linky fungujú tak, že idú nonstop, čiže nie je možné ich zastaviť kedykoľvek počas dňa. Na takej linke si ty nemôžeš odísť napríklad na tolaetu kedy potrebuješ. Musíš zavolať vedúceho, ten sa teba musí na tvoje miesto postaviť niekoho, kto obslúži linku, kým budeš na wc. Taktiež je potrebné si byť vedomý toho, že na väčšine liniek je denná norma, niektoré sa plnia ľahko, niektoré sú o hubu. Ale oznám ľudí, ktorí to robia roky a sú spokojní, niektorí to po mesiaci vzdajú. Ako píšem aj pri iných zamestnaniach, ak nemáš inú prácu, zober to a vyskúšaj. Budeš mať skúšobnú dobu 3 mesiace, počas nej môžeš zo dňa na deň skončiť, ak zistíš, že to nie je pre teba.

stvura
15. okt 2025

@anonym_autor a co budes robit? Ja som pracant - robila som v UK na dvoch miestach na pozicii operatorky. Jedna bola v baliarni veci pre domacnost - ako amazon ked si objednavas, manualne balenie - to bola malina, balili sme len do balikov do 5kg, nic tazke, jedine rychlost a preciznost zabalenia bola podmienka. Druha bola vo fabrike s dzusami. Zda sa to blbost, len do krabice balit dzusy, ale ked celu sichtu nakladas dvojlitrovky - ruky ma boleli neskutocne. Takze to ee.
Robim vo vyrobnej fabrike a u nas je vela zien hlavne v baliarni na rucnom baleni, kedze su precizne a rychle. Vacsina tam robi uz viac ako 10r, takze zrejme to nie je take zle (plus nerobia s tazkymi produktami)

anonym_023ebd
15. okt 2025

vyskúšaj - uvidíš.
prvé týždne budú kruté pre teba , ale potom si zvykneš.
má to tak veľa ľudí.

viera012345
15. okt 2025

@anonym_autor Operátorka výroby?... akej výroby?Nie je jedno,ci sa v tej výrobe robia tanky, či práčky, či kosačky...

kp7333
15. okt 2025

operator vyroby = praca na vyrobnej linke, bud za pasom alebo v tzv. bunke. Ci to bude narocne zavisi jednak od typu vyroby - ci sa robi s jemnymi suciastkami alebo tazkymi komponentami, jednak od prac. prostredia (v sede alebo v stoji), a smenovosti (osmicky/dvanastky, iba denne alebo aj nocne)...A samozrejme zohrava rolu aj tvoja fyzicka kondicia.

anonym_94cd42
15. okt 2025

Naozaj zalezi,co budes a kde budes robit.Ano pasova robota je o tom,ze ta musi naozaj niekto zastupit,ak chces ist na wc.No takto si to kazdy predstavuje,ked sa povie vyroba.Su rozne zavody,kde si sama,robis si sama a mozes ist aj na kavu,wc kedy potrebujes ty a nikto ta nemusi zastupovat.Urobis si svoju robotu a veget.A da sa aj krasne zarobit,povecsine v takychto pasovych robot su platy ozaj nizke ani 1000eur nemas.Takze zalezi len od teba,ci to chces aspon vyskusat mas 3m skusobnu dobu a potom sa mozes rozhodnut.

ranavika
19. okt 2025

ja som skúsila farmaceutickú výrobu, po mesiaci som PN, nadmerná jednostranná záťaž končatín, práca v stoji, aj pásová, aj nie,aj s rúškom,v kombinéze, v teple, no neviem ....