icon

Je práca v banke naozaj taká stresujúca?

4. jan 2026

Ahojte. Zaujimal by ma nazor ludi, ktori pracuju alebo pracovali v banke (Je jedno v akej a myslim vseobecne banky.). Je to tam naozaj tak zle ? Lebo poznam viacej ludi, co tam robili a povedali, ze uz nikdy viac. Ze velky natlak je na nich a neviem co. A zaujima ma to preto, lebo hladam si pracu, len po skusenostiach viacerych ludi mam obavu, ale vyskusala by som, ak by ma zobrali, ale zase tiez nechcem chodit z prace do prace 😀.
Takze vopred dakujem za vsetky odpovede a poprosim niektorych jedincov...nechajte si svoje blbe reci, ktore nikoho nezaujimaju. Dakujem

enmery
4. jan 2026

Ak máš žalúdok na to, tlačiť do ľudi produkty a baví ta to, je to ok, ak taka osobnost nie si, budeš v práci trpieť.

anonym_aa27cc
4. jan 2026

@anonym_autor no podľa toho, či budeš predajca. Ja som robila istý čas predajcu, to by som už nikdy robiť nechcela, nemám povahu na túto prácu, ale sú ľudia, ktorých to baví. Potom som prešla do Back Office, tam mi to vyhovovalo, ale zasa nemali sme ani zďaleka také odmeny. Nechcela by som už robiť v banke, iba keby som nemala inú možnosť

autor
4. jan 2026
@enmery

Ak máš žalúdok na to, tlačiť do ľudi produkty a baví ta to, je to ok, ak taka osobnost nie si, budeš v práci trpieť.

@enmery Vsak to, ze nie som vobec. Jednym casom som aj rozmyslala nad pracou ako poistna maklerka, ale ked som si pomyslela, ze mam obvolavat ludi, hned ma to preslo 😅.

anonym_aa27cc
4. jan 2026
@anonym_autor

@enmery Vsak to, ze nie som vobec. Jednym casom som aj rozmyslala nad pracou ako poistna maklerka, ale ked som si pomyslela, ze mam obvolavat ludi, hned ma to preslo 😅.

@anonym_autor keď budeš robiť predajcu, aj v banke budeš obvolávať a naháňať klientov

anonym_e4f326
4. jan 2026

banke ani tel. nezdvíham.

anonym_4681cc
4. jan 2026

Máš základ plus predajné plány, zo všetkých produktov - účty, karty, investovanie, poistky, úvery, leasingy, vlastne celý crosseling. Budeš obvolávať zákazníkov a plus ponúkať produkty prichádzajúcim zákazníkom. S plánom budeš konfrontovaná denne, týždenne, mesačne a kvartálne. Ak nesplníš plán raz, nič sa nedeje, aj opakovane, budeš mať preškolenia s trénerom, ak ani to nepomôže odídeš - buď ty sama, ale oni sa s tebou rozlúčia. Do toho rátaj vždy nové cenníky, nové akcie, nové pravidlá, ktoré sa budeš musieť učiť, vždy nové smernice a pokyny. Okrem toho popri práci musíš stíhať školenia. A do toho ľudia na pobočke - nepríjemní, frustrovaní sa prídu na teba vykričať a ty musíš s pokojom zvládnuť každého klienta.

domkakvet
4. jan 2026

@anonym_autor kazdeho bavi nieco ine, tak tazko radit, co by teba bavilo a pred par dnami tu bola podobna diskusia, skus pohladat.

anonym_7e72d4
4. jan 2026

@anonym_autor Nepíšeš, na akú pozíciu v banke. Tam môžeš pracovať od poradcu, cez vrátnika až po riaditeľa odboru. Ja som bol v bankách, pracoval som na ústredí na medzinárodných vzťahoch. Nemôžem sa sťažovať, bolo to dobre platené, veľa sme cestovali a s klientami sme neprichádzali do styku.

Ale poradcu, alebo osobného bankára by som nerobil. To ťa stále len buzerujú, že neplníš plán, máš obvolávať klientov, zháňať nových klientov, ponúkať im pri každej návšteve rôzne produkty, aj ktoré nepotrebujú a pod. Na to musí mať človek povahu obchodníka. Obrazne povedané, ak ťa klient vyhodí dverami, ty prídeš oknom. Ak takú povahu nemáš, tak sa budeš len trápiť.

anonym_8f39b4
4. jan 2026

@anonym_autor treba myslieť aj na to, že voláš klientom danej banky, neobvolávaš cudzích ľudí, ktorí nechápu, prečo máš ich číslo a z kade. Ono to znie hrozne, ale to telefonovanie nie je vôbec desivé - nie je to ako volať neznámym číslam na bambusové ponožky. Tie telefonáty sú úplne v poriadku, dá sa to naučiť, zvyknúť si na to. Áno, si predajca, dá sa to naučiť. Robila som niekoľko rokov v banke, zarobila som si krásne na odmenách, naučila som sa telefonovať, komunikovať s rôznymi typmi ľudí, naučila sa veľa o financiách a mám aký taký prehľad o produktoch, cenách, úrokoch väčšiny bánk na Slovenku (dosť pomôže pri riešení úspor a hypotéky)… za mňa ak sa chceš naučiť komunikovať a niečo nové, ísť skúsiť, aj keby len na istý čas. Začiatky sú ťažké kým sa človek naučí všetky postupy a produkty…

autor
4. jan 2026
@anonym_7e72d4

@anonym_autor Nepíšeš, na akú pozíciu v banke. Tam môžeš pracovať od poradcu, cez vrátnika až po riaditeľa odboru. Ja som bol v bankách, pracoval som na ústredí na medzinárodných vzťahoch. Nemôžem sa sťažovať, bolo to dobre platené, veľa sme cestovali a s klientami sme neprichádzali do styku.

Ale poradcu, alebo osobného bankára by som nerobil. To ťa stále len buzerujú, že neplníš plán, máš obvolávať klientov, zháňať nových klientov, ponúkať im pri každej návšteve rôzne produkty, aj ktoré nepotrebujú a pod. Na to musí mať človek povahu obchodníka. Obrazne povedané, ak ťa klient vyhodí dverami, ty prídeš oknom. Ak takú povahu nemáš, tak sa budeš len trápiť.

@anonym_7e72d4 Ide o pracovnu poziciu "osobny bankar"

autor
4. jan 2026

A dakujem krasne vsetkym za odpovede. Len ste ma na milion % uistili, ze do banky rozhodne robit ist nechcem 😅...

autor
4. jan 2026
@anonym_8f39b4

@anonym_autor treba myslieť aj na to, že voláš klientom danej banky, neobvolávaš cudzích ľudí, ktorí nechápu, prečo máš ich číslo a z kade. Ono to znie hrozne, ale to telefonovanie nie je vôbec desivé - nie je to ako volať neznámym číslam na bambusové ponožky. Tie telefonáty sú úplne v poriadku, dá sa to naučiť, zvyknúť si na to. Áno, si predajca, dá sa to naučiť. Robila som niekoľko rokov v banke, zarobila som si krásne na odmenách, naučila som sa telefonovať, komunikovať s rôznymi typmi ľudí, naučila sa veľa o financiách a mám aký taký prehľad o produktoch, cenách, úrokoch väčšiny bánk na Slovenku (dosť pomôže pri riešení úspor a hypotéky)… za mňa ak sa chceš naučiť komunikovať a niečo nové, ísť skúsiť, aj keby len na istý čas. Začiatky sú ťažké kým sa človek naučí všetky postupy a produkty…

@anonym_8f39b4 Tak vsade su zaciatky tazke. Takze to je normalne, ale ja asi na toto uplne nie som...

anonym_ee6e2a
4. jan 2026

Kolkokrat v zivote potrebuje clovek vinkulaciu, my raz zatial. Nakracali sme do banky a mlady-na to sme este nemali skolenie. O tyzden ta pobocka zavreta. Vedela to spravit len jedna a len jeden, ktory tam robil od matury. Vsetko ide do haja, banky, posty, pokladne, telecomy, vsade "plechova huba". AI. ⛱️

anonym_e70b57
5. jan 2026
@anonym_ee6e2a

Kolkokrat v zivote potrebuje clovek vinkulaciu, my raz zatial. Nakracali sme do banky a mlady-na to sme este nemali skolenie. O tyzden ta pobocka zavreta. Vedela to spravit len jedna a len jeden, ktory tam robil od matury. Vsetko ide do haja, banky, posty, pokladne, telecomy, vsade "plechova huba". AI. ⛱️

@anonym_ee6e2a a hlavne z toho nemajú pracovníci biznis, takže sa to nikomu nechce robiť

anonym_a4f9d3
5. jan 2026

@anonym_autor keď si chceš zničiť psychiku a zdravý rozum kľudne choď

anonym_ee6e2a
5. jan 2026
@anonym_e70b57

@anonym_ee6e2a a hlavne z toho nemajú pracovníci biznis, takže sa to nikomu nechce robiť

@anonym_e70b57 nepamatam uz presne, ale styrom sa vinkulovalo a po 200€ jedna,tusim 800 sme tam nechali, takze super biznis🤣

elanor
5. jan 2026
@anonym_ee6e2a

@anonym_e70b57 nepamatam uz presne, ale styrom sa vinkulovalo a po 200€ jedna,tusim 800 sme tam nechali, takze super biznis🤣

@anonym_ee6e2a no, hej, ale to je poplatok banke. Z toho ten zamestnanec nevidi ani korunu, ee, teda euro. Nic z toho nema, nerata sa mu to cielov, aby dosiahol odmeny.
Je to akokeby robota navyse zadarmo. Zabera mu to cas, ktory by mohol vyuzit s inym klientom, z ktoreho by mala biznis nie len banka, ale aj on.
Kedze inak maju iba zakladny plat, a odmeny su nastavene s podmienky, ze ich odstenes iba za splnu mesiaca v priestupny den neparneho roku...