icon

Je táto výplatná páska správne vystavená?

20. jan 2025

Zdravim potrebujem radu či je tato páska v poriadku, posielam 10 a 12 mesiac kedze mi 11. neposlali s nejakeho dovodu (bojim sa ze firma klame a nejak zavadza lebo napriklad boli sviatky a nemam zaplatene ani zapocitane za ne nic + pasky posielaju ako sa im zachce) celkovo ci to sedi ak tu je nejaka uctovnicka ktora sa vyzna velmi dakujem
praca je to kratky dlhy tyzden aj vikendy 10h smeny su sviatky sa nerobia (niektore)

Je táto výplatná páska správne vystavená?Je táto výplatná páska správne vystavená?
Strana
z2
janko863
20. jan 2025

Zdravím podla mna to mate tu minimalnu mzdu,nie su tam žiadne priplatky za nočne ani nadcasi a žalezi kolko mate odrobenich hodin a aky mate dohodnuty zakladni plát ve zmluve ak mate tu minimalnu tak preto firma plati za vas minimalne odvodi boh vie kolko za vas berie ak ste externa firma alebo agentura ti vždy klamu a okradaju.

autor
20. jan 2025

@janko863 nocne nemame, pracujeme 9-19 15 dni v mesiaci jedna smena a druha rovnako, nadcasy vyplacaju po svojom… na ruku. (ak niekto dovolenkuje a zastupujeme) a ano je to minimalka no sviatky sa nerataju? Cele divne , pochybna mi pride tato firma niekedy

tinqua
20. jan 2025

Nevidim tam nič, co by mal byt problem, co sa tyka pasky. Ak sa manipulovalo s hodinami, vies to len ty a zamestnavatel, odvody su spravne, stravu mas, priplatky za vikendy tam tiez su. V pripade inspektoratu dochadzka musi sediet na pasku a tá musi byt podpísaná tebou. Takze...pokial nemaju kontrolu...hm

autor
20. jan 2025

@tinqua sviatky by sa nemali ratat?

tinqua
20. jan 2025

Mali, aj nadcasy, ale ak vam ich nedali, tak tam proste nie su...ako vravim ma to sediet na dochadzku.

autor
20. jan 2025

@tinqua na dochadzke mame pisane sviatky (decembri som 1 sviatok robila a 2 sviatky som mala robit ale nerobila som zatvorene bolo…) a tuto hore je ze 3 dni sviatky a tam nizsie v strede ze 0 dni, tomu nerozumiem

tinqua
20. jan 2025

Boli 3 sviatky v decembri a 0 ti vyplatili. Takze ak si robila, tak ti to proste nezaplatili a zo zakona musia. Ano firma je pochybna, nadcasy sa "na ruku" tiez nedavaju, mas nadcasy a este k nim sa rataju aj priplatky za nadcasy. Ved zavolaj na inšpektorát, oni ich vyzvu na dolozenie dokumentov pri kontrole a potom ked za tebou pridu s podpisanim dochadzky len sa spokojne usmej.

autor
20. jan 2025

@tinqua a ak som nerobila tie sviatky nedava sa teds nič? a inšpektorat by som volala ale viete ako to chodi… podplacanie

tanyan
20. jan 2025

December: 14 dní odpracovaných a 3 dni neodpracovaný sviatok, teda spolu zaplatených 14+3=17 zaplatených dní, lebo za neodpracovaný sviatok ti patrí náhrada mzdy. Keby si mala sviatok odpracovaný, tak ti patrí aj príplatok za sviatok.
Píšeš, že dostávaš niečo aj na ruku, tak papierovo sú technicky tie pásky OK (iba nezodpovedajú realite, keďže časť ide mimo).

tinqua
20. jan 2025

Ak si nerobila tak samozrejme ze nic, myslim priplatok len za to co mas odrobene. Ak si jeden mala, tak ten tam urcite nie je.

tinqua
20. jan 2025

Proste ta obrali o 3nasobny priplatok. Nic by som nebrala na ruku. Vsetko na ucet, na tvojom mieste.

autor
20. jan 2025

@tinqua rada by som ale vravim, pochybna firma, hladam uz inde nieco

simca06022011
20. jan 2025

no, dohodla si si to tak, ze mas pracovnu zmluvu a cast ti vyplacaju na ruku.. Tazko povedat, ako to rataju a co ti daju na ruku, co do pasky. Nemuseli ta obrat o nic, a mohli... to nevieme. Jedine ze si vezmes pasku, sumu co si dostala na ruku a pojdes sa opytat, ako to teda rataju... zvacsa co som videla, maju na to este jednu evidenciu alebo excell a pocitaju.
Ak je mesacna mzda = su tam vycislene a platene aj sviatky, ak sa plati na hodiny, myslim, ze nemusia byt. Vikendy mas.
A nie neviem ako to chodi, podplacanie na IP... :D to mas nejake dokazy o tom? Rovno saopytaj, ci je pre tuto pracovnu poziciu narocnost prace =1, lebo ak 1,2 tak ani len minimalna mzda nebude v poriadku (na to kopa firiem zabuda, ze minimalka = nie je minimalka pre kazdeho)

autor
20. jan 2025

@simca06022011 na ruku len nadcasy a tie mavame malokedy

autor
20. jan 2025

@simca06022011 2. narocnost by sme mali mat na 100% , a viem lebo sem raz prisla kontrola a podplatili ich (viem to od samotneho sefa ktory to hovoril kolegovi)

tinqua
20. jan 2025

Ak mas 2. skupinu tak je to cele zle

autor
20. jan 2025

@tinqua myslim ale ze nemame 100% uvazok kedze robime 4 ludia kratky dlhy tyzden 9,5h cize mesacne mavame 130-160 h

tinqua
20. jan 2025

Ako to mas na zmluve? Kolko hodin tyzdenne?

simca06022011
20. jan 2025

tak mas taketo informacie, treba kontaktovat INY inspektorat prace. A k nadcasom, ked mas odpracovane 12x15 hodin = 180hodin a v paske mas 144-155 tak nerozumiem potom vobec. Proste ty musis vediet, kolko presne si ktory mesiac odpracovala a kedy, plus mas riesit so zamestnavatelom = pracovny kalendar, zle stanovanu mzdu (vsak zmluvu si podpisovala), zle vypocitanu mzdu - KDE mam zaplateny odpracovany sviatok?

tinqua
20. jan 2025

Mne to nejak nevychadza, lebo tam mas 720brutto, nadcasy takmer nerobis a hodiny mas takmer na plny uvazok ...dvojka bola za minuly rok 866e za plny uvazok

tinqua
20. jan 2025

Urcite hodinami prekracujes aj 7hodinovy a tam by v 2. mala byt minimalka 757,75e...

autor
20. jan 2025

@simca06022011 nadcasy nemam len sviatky neviem ci su platene teda alebo nie

autor
20. jan 2025

@tinqua Kam mozem napisat staznost na to ze nedavaju 2. uroveň?

simca06022011
20. jan 2025

cize nerobite 12h ako si pisala, ale mate 9,5h, cize 15x 9,5 ,mesacne uvazok 142,5h a nie 160hodinovy...
v decembri tam mas sviatky vedene 3dni... a ratali ich ako 7,5hodinove. Ale ako keby sa vtedy nepracovalo.

autor
20. jan 2025

@simca06022011 9,5 h ano, 14-16x mesacne (podla toho sko vyjde)

tinqua
20. jan 2025

Spíš podnet... musí obsahovať konkrétne údaje: názov a adresu zamestnávateľa, opis situácie (napr. nevyplácanie mzdy, nedodržiavanie pracovných podmienok), a tvoje kontaktné údaje alebo anonymne, potom to podáš osobne alebo poštou na príslušný regionálny inšpektorát práce. Kontakty nájdeš na webstránke www.ip.gov.sk...alebo mailom, prípadne elektronicky cez formulár na ich webovej stránke (ak máš elektronický občiansky preukaz).

tynto
20. jan 2025

Zdravím ja čo som si všimol na výplatnej páske sú chybné príplatky za prácu v nedeľu a v sobotu. Od 1.1.2024 do 31.12.2024 je minimálny príplatok za prácu v nedeľu 4,310€ za každú odpracovanú hodinu a príplatok za prácu v sobotu 2,155 € za každú odpracovanú hodinu. No na výplatnej páske je suma príplatku za nedeľu 4,03€ za odpracovanú hodinu (napríklad páska za 10/2024 76,57€ : 19 hodín = 4,03€) a za sobotu 1,82€ za odpracovanú hodinu (10/2024 34,58€ : 19 hodín = 1,82. Buď sa pomýlili alebo klamú a šetria na peniaze na ľudoch no treba sa ozvať s tým no ako vidím poďľa komentov firma je nič moc a z takých firiem treba čo najskôr preč a hlavne nezabudnúť dať podnet na inšpektorát práce.

simca06022011
20. jan 2025

@tinqua inak ja neviem, ci by som isla anonymne, ak by som isla prec, tak ani nie.. albeo to takto zaciernila, asi by som s podnetom podala aj vyplatne pasky s popisom...odfotila si dochadzky v praci atd. A keby sa im to prepieklo, dozadovala sa odpovede na moj podnet (to v podsate by som chcela aj tak vediet, ako to vyriesili). Proste ak tam su raz dokazy, tak to sa neda podplatit a poslat prec, ako ked je nahodna kontrola.

tiika
20. jan 2025

Minimálnou pre druhý stupeň dodržiavajú, lebo sa to prepočítava pomerovo k úväzku, v tvojom prípade k 4/5-ový z 866€, t.j.718€. Keďže robíš kratky-dlhy týždeň, nemohli ti všetky tri zmeny vyjsť na sviatok. V ktorý deň si vlastne pracovala? Pokial bola prevadzka zatvorená, ty si mala naplánovanú zmenu, avšak nepracovala, máš zaplatený aj sviatok vo mzde, veď si dostala plnú mzdu za cely mesiac = 720€. Čo mi nesedia sú príplatky, jednak ich výška za hodinu a chyba za sviatok, pokial si v tento deň pracovala. Jedine, že by ti dali nahradne volno, no s tým by si mala súhlasiť. Pýtaj sa mzdarky, ako ti to rátala, ma povinnosť ti to vysvetliť.

tiika
20. jan 2025

Čo máš písané v zmluve, koľko hodín do týždňa máš odpracovať? Pri 17 dňoch by si mala mat predsa prac.čas pri 9,5h zmene 161,5 h a nie 155 h.

Strana
z2