icon

Je táto výplatná páska správne vystavená?

20. jan 2025

Zdravim potrebujem radu či je tato páska v poriadku, posielam 10 a 12 mesiac kedze mi 11. neposlali s nejakeho dovodu (bojim sa ze firma klame a nejak zavadza lebo napriklad boli sviatky a nemam zaplatene ani zapocitane za ne nic + pasky posielaju ako sa im zachce) celkovo ci to sedi ak tu je nejaka uctovnicka ktora sa vyzna velmi dakujem
praca je to kratky dlhy tyzden aj vikendy 10h smeny su sviatky sa nerobia (niektore)

Je táto výplatná páska správne vystavená?Je táto výplatná páska správne vystavená?
Strana
z2
autor
20. jan 2025

@tiika neviem teraz kolko h tam mam pisanych nespominam si

nikita1109
20. jan 2025

Fuha,strašne málo zarábate,NATO že pracujete aj víkendy,s príplatkami aj s gastracmi,veľmi málo

evansova
20. jan 2025

@tinqua Zda sa to správne, su tam jednotlive zlozky mzdy, z toho odratane odvody a dan, stravne je vyplatene.
Ale ci autorka naozaj dostala co jej patri, to vie len ona, z pásky vidiet len kolko dostala,ale je to vsetko co mala dostat,? Len ona si vie porovnat napr. hodiny.
Ale to, ze cast mzdy vyplacaju mimo pasky, o niecom svedci....

janko863
20. jan 2025

aj gastrače ma male vychodi jej to 5e na den ale mala by dostat 6,23eu to je najmenej co može vyplacat zamestnavatel aj ked si to das do vyplati zasielat to nesmie zdaniť v 10 mesiaci mala mat za odpracovane dni 93,45eu a za 12 mesiac odpracovanich 14 dni 87,22 aj tam ju okašlali

janko863
20. jan 2025

treba jich nahlasit na inšpektorat prace poslat jim tie pasky do emailu a popisat situaciu

tiika
20. jan 2025

@janko863 ale potom by jej z toho lístka aj strhával cast, ktorou si prispieva zamestnanec. Najmenej ma prispievať 3,43€ a i to ona pracuje kratky-dlhy týždeň, čiže v mesiaci 14-17 dni a nie 21-23. Takze to sedi.

pupava36
21. jan 2025

Ved ked si sviatky nerobila tak ti asi nemaju co zaplatit. Zamestnavatel nebude predsa platit zamestnancovi za to ze si sedi doma riti miesto toho ze mal sediet na riti v praci a pracovat.

katinka262
21. jan 2025

Máš mesačnú mzdu, takže sviatok máš zarátaný v tej mesačnej tarife. Pri mesačnej mzde sa sviatok samostatne neprepláca.
Ale za prácu v sobotu by si mala mať príplatok k základnej mzde aspoň 1/2 minimálnej mzdy za hodinu, v nedeľu aspoň 100% minimálnej mzdy. To bolo v roku 2024 2,16€ v sobotu, 4,31€ v nedeľu. A ty máš menej.
Podľa priemerného zárobku máš viac ako minimálnu mzdu, ale tú prácu v sobotu a nedeľu ti nepreplácajú podľa zákona.

bohumilabohumila
21. jan 2025

Už len to, že ti nadčasy vyplácajú "na ruku", je podozrivé.
Myslím, že keď im príde kontrola, budú mať papiere v poriadku. V tom spočíva šikovnosť podvodníkov. Tiež som to zažila. Nám, ako kto súhlasil, vyplácali nadčasy z iného účtu, bez papierov; ja som nesúhlasila a žiadala som všetko na papieri aj s odvodmi. Rada som odtiaľ odchádzala.

netoppierka
21. jan 2025

Ešte na tvojom mieste, ak je tá firma podivná. Zavolala by som do zdravotnej poisťovne, pre istotu či platia zdravotku tak ako majú. Aby si nebola potom prekvapená keď odtiaľ odídeš

tiika
22. jan 2025

@katinka262 teoreticky by mohol byt príplatok znížený (za určitých podmienok)za sobotu 45% a za nedeľu 90%, ale i tak to nesedi.

noro98
22. jan 2025

Noo nejdem sa hrať na experta ale ja by som podal podnet normálne na inšpektorát ale najprv by som to riešil s ekonomkou s firmy tie sviatky su divné 3 dni aspoň čo ja viem pokiaľ výjdu počas prac. Dní mali by byť zo zákona preplatené či robiš kratky/dlhý alebo od pondelka do piatku tak by to tak malo byť ja napr mám zaplatené sviatky len cez prac týžden lebo robím na zmeny od pondelka do piatku čiže ak výjdu na sobotu nedelu mam smolu ale ak firma rozhodne ze sa robi aj v sobotu tak mám ale ako vravim najlepsie to riesit s ekonomkou
Dalsia vec je ze financa cast na ruku by nemala byt vyplacana je rozdiel dostavat nejake balicky ovocie vitaminy prasok mesacne zvlast ale peniaze za nadcas na ruku fuuuha po mimo pasky je ulet toto by som uz pohrozil normalne zamestnavatelovi
Neviem v akej si financnej situacii ale byt tebou podam ten podnet ak ti to svedomie ajtak neda predsa su to tvoje peniaze a tvoj cas straveny v praci tak ten podnet podaj nič tým nestratíš hladaj si aj iné zamestnanie urcite ak neuspejes neostaval by som u tohto zamestnavatela

simca06022011
22. jan 2025

@janko863 stravne je v poriadku, prispevok na stravne je max. 4,57, cely vypocet mas teda zly, u nich este vyzera, ze ma to stranve vyssie, mozno priplatky zo socialneho fondu

simca06022011
22. jan 2025

@noro98 ona ma 3 dni platene, ved vidis tam 14+3 = 17 dni "odpracovanych". Takto sa eviduju sviatky v mzdach vzdy, lebo sviatky su platene normalne ak padnu na pracovny den. Co jej tam chyba su len priplatky za pracu vo sviatok, lebo niektory robila = ale to dostala na ruku. Preot tam v tej paske svieti Sviatky 0. Pise ze sviatky sa nerobia, cize asi ani nerobila. Priplatky teda chybaju za vikendy.

autor
22. jan 2025
noro98
22. jan 2025

;) netreba sa báť zamestnávatela tu to tak skúšajú viacerí kto sa nechá obabrať ostane oklamaným ďalšia vec je že by som si pýtal aj výplatnu pasku za 11. Mesiac žiadne také ze z nejakého dovodu ti nedali musia ti dat pasku je to ich povinost aj tu nech ti ukazu
Mna co zarazilo na tej paske je ze ti tie sviatky dali do mzdy mala by si to mat zvlast napisane hodiny aj cena

noro98
Autor odpoveď zmazal
tiika
23. jan 2025

@noro98 ty máš hodinovú mzdu, autorka ma mesačnú mzdu, veď si prečítaj to, čo si sem sám vložil. Ma mzdu ako keby pracovala, takze sa jej mzda nekrati a na páske je to uvedené v poriadku

bohumilabohumila
23. jan 2025

@noro98 to je dobrý nápad. Ibaže to má jeden háčik: akonáhle začneš niečo podnikať v mene spravodlivosti, zazijes veľmi horúce chvíle. Je potrebné si uvedomiť, že takíto zamestnávatelia majú papiere v poriadku, pre kontrolu všetko pekne prichystané a ty budeš musieť tak či tak odísť. Mne mzdárka nevedela vysvetliť, kde na páske mám vyčíslené nadčasy a nočné, že ona len vkladá údaje do počítača. Kontrola nenašla nic, iba to, že chýbali dochádzky. Nič viac sa nestalo. Všetko bolo v poriadku.

katinka262
25. jan 2025

@autor Máš kratší týždenný pracovný čas a mesačnú mzdu ti stanovili presne na hodnotu minimálky pre 2. stupeň náročnosti. Ak si sa so zamestnávateľom nedohodla inak (v zmluve to uvedené nie je), tak za prácu cez víkendy ti má dať príplatok, ako som uviedla vyššie. A dohodnúť by sa s tebou mohol tiež len za určitých podmienok.
Otázne je, či ten odpracovaný čas uvedený na výplatnej páske skutočne zodpovedá tvojej dochádzke. Lebo ak si robila napríklad aj sviatok, tak ti patrí za túto prácu tiež príplatok. A stravné lístky sú nejak zvláštne počítané, nesedí mi to, ale dúfam, že si ich aspoň reálne dostala. A nie je tam uvedené, žeby si nejak doplácala na stravné, čo sa robí, ak dostávaš stravné lístky a nie finančný príspevok.
Takže celé je to zvláštne, ale ťažko povedať, či by prípadná kontrola našla nejaké nedostatky. Ak sa ti zdá zamestnávateľ nesériozny, radšej hľadaj inú prácu.

Strana
z2