icon

Je to bežné na pracovnom pohovore?

veve_ad
12. mar 2022

Nemam odkrutenych vela pohovorov, hned po VS som sa zamestnala vo firme, kde som robila staz. Bola som pred casom na dvoch pohovoroch, ktore boli prijemne (predstavili firmu a pracovnu poziciu a potom som sa predstavila ja a oni sa pytali, co potrebovali).
Z dalsieho som ale isla so zmiesanymi pocitmi (napln prace presne to, co hladam. Ale ten sposob pohovoru..!)
A teda otazka: je bezne, ze uchadzac musi hovorit o firme do ktorej sa hlasi? Samozrejme, ze som si vsetko zistila a citala o nich. Ale prebiehalo to takto:
Oni: "Tak nam povedzte nieco o nasej firme"
Ja: (zaskocilo ma to len vnutorne, preco ja mam hovorit o ich firme, ale kedze som mala vsetko nastudovane, tak som promptne vysypala: "Firma posobi od roku xy na celom uzemi xy a zaobera sa prevazne xy"
Oni: pan prevratil oci "no zaobera sa aj inym a na trhu je od roku xy (opravil ma o jeden rok)"
Bol odmerany, otraveny, zachranovala to normalnym spravanim personalistka.
Skoncilo to tak, ze vybrali ineho uchadzaca. O tri dni mi volali, ze teda predsa len by ma zobrali. Ja som uz ale nemala zaujem, kvoli zlemu pocitu..Je teda bezne, ze uchadzaca "skusaju" z vedomosti o firme?

Strana
z2
aandrea9
26. mar 2022

@veve_ad je to bežné, len možno v súkromnej sfére nezvyklé.

Strana
z2