Je toto bežné správanie personalistu?
Ahojte, prišla som sa sem opýtať. Po MD chodím po pohovoroch, hľadám si prácu v odbore, ktorý som študovala a pred MD som robila 7 rokov v odbore. Jedna nemenovaná firma sa so mnou naťahovala pomaly pol roka, bola som na 4roch kolách pohovoru + 1 zadanie. Jedná sa o vysoko technickú pozíciu. Dnes ráno mi prišiel mail, že ma teda neprijali resp. neposunuli do ďalšieho kola:
Dobrý deň ....,
chcela by som Vás informovať o tom, že vo výberovom konaní na pozíciu .... sme sa rozhodli uprednostniť iného kandidáta, teda ďalšie kolo pohovoru sa neuskutoční.
Ďakujeme za Váš záujem.
S pozdravom
Nahnevalo ma to, ale však dobre, chcela som len vedieť, čo by som mohla spraviť lepšie a odpísala som im toto:
Pekný deň ....,
ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď. V rámci osobného rozvoja by som sa rada opýtala na dôvod, kvôli ktorému ste sa nakoniec rozhodli pre iného kandidáta. Zároveň by som Vás rada požiadala o spätnú väzbu, na čo by som sa mala zamerať ak by som sa chcela znova hlásiť na miesto vo Vašej spoločnosti.
Ďakujem
Prišla mi na to odpoveď, ktorú som nepochopila a chcela by som vedieť, či vám to príde normálne.
Dobrý deň,
nehnevajte sa na mňa ale nie je Vám to trápne takto vyzvedať, prečo sme vybrali niekoho iného? Dôvod som Vám napísala. Buďte rada, že sme sa Vám vôbec ozvali.
Tak toto by som preposlala na riaditelstvo firmy. Odpoved totalne neprofesionalna, neakceptovatelna.
Po niekolkych kolach je myslim uplne na mieste sa spytat preco ta nevybrali presne ako si jej pisala - pre tvoj dalsi osobny rozvoj. Manzel tiez tak hladal pracu a stale ho odmietali tak uz sa aj opytal preco, je to ozaj normalne sa spytat a posunie ta to dalej, zlepsis niektore oblasti atd. Co ona odpisala to je uplne neprofesionalne a este som sa s takou sedlackou odpovedou nestretla.
@muchotrafka298 to poznám, personalistu nerobím, ale komunikujem so zákazníkmi na dennej báze no a občas sa stane, že natrafím na nejakého exota, ktorý mi povie že som ***** alebo ***** či ***** alebo dokonca aj *****. Ale to je len tak raz za rok.
Môj manžel ktorý bežne komunikoval s ľuďmi ktorých vyberal do svojho tímu vraví, aby si to zverejnila na linkedin, nech vedia akú personalistku majú..
Je mi to také blbé, možno fakt mala pani zlý deň a nemusí to odrážať celú firmu ale fakt ma to zarazilo.
Skladam klobúk že si šla na 4 pohovory . Ja by som šla maximálne na 2... Dobre že sto pohovorov neurobia... A na 100% zobrali svojho vybratého človeka, preto ju to aj vytocilo že sa to pytas, lebo nevedela čo ti má odpísať, lebo dobre vedela, že si bola perfektná...
U Nas je uplne Normalne si pytat feedback z neprijateho pohovoru. Ja som si ho pytala a takisto som ho davala, ked som robila pohovor. Plus som pisala odporucania a ked sa mi niekto do mojhp teamu hodil, napriek ziadnym skusenostiam, tak som to normalne HR ppvedala. Lebo som mala dievcinu, co katastrofalne urobil interview, ale bol tam taky velky potential, ze som ju velmi chcela do teamu
Ja som tiez takto zle sprabila interview, ked som zacinala, napriek tomu ma zobrali, urobil si specializaciu a Bola som tam 5 rokov.
Aj keby mala pani akokolvek zly den, odpovedat mala normalne. Ak nemala naladu, mala odpoved nechat na dalsi den, ked si skludní hormony. Je to totalne neprofesionalne. Velmi by som mala nutkanie jej na to profesionalne kriticky email napisat :DDD S tym, ze by ho dostalo do kopie aj cele vedenie tej firmy :DDDD ak by som mala nervy a odvahu sa dalej natahovat s nimi... JE mi jasne, ze do firmy, kde je takato komunikacia, by som viac nesla.
ALE este poviem, ze toto bude bezna komunikacia tej personalistky, nakolko tie sablonove emaily, si skopiruju slusne napisane = ale zo svojej hlavy slusny email s odpovedou nevyprodukuju.
Napíšeš prosim o akú firmu sa jedna? Aspoň zameranie a mesto ak nechceš konkrétne...
@hylary ja som naposledy mala písomný test, 1 pohovor s HR, potom IQ testy, 1 celý den s externou firmou (assessment center: pohovor s psychológom, critical incident, test s emailami, ako vyberiem najdolezitelsie, co delegujem, ….vselijake situácie, že ako budem reagovať, vulgárny kolega a pod.) a potom posledný pohovor so 4 ľuďmi. A potom som to nedostala 🥲 ale bola to fakt dobrá pozícia a vyššia než som kedy robila, takže som sa v tom procese dosť naučila. Ale zavolali mi a dali mi fakt dobrý feedback, prečo vybrali niekoho ineho telefonicky a aj emailom
Autorka, podaj sťažnosť na danú osobu a jej reakciu. Takisto by som ten mail zverejnila na google recenzie na danú firmu. Takto nesmie reagovať. Toto je odpoved hodná piatej cenovej. A mozes byt rada, ze ta tam nezobrali, toto je evidentne cela firma pod úroveň a ak nie, tak táto hr osoba im robi ale velmi zlu reklamu. Za toto by som dala zamestnancovi kárne. A posli oficiálny list a dožaduj sa oficiálnej odpovede. Ziaden mail ale priamy doporučený list. Firma musi odpovedať, ak by neodpovedala, tak sa to považuje porušenie práv fyz osoby. A vtedy mozes podat rovno podnet na Urad na ochranu osobných údajov a vtedy mozes riesit preco firma nekomunikuje. Inak to bude riesit dana inštitúcia. Danej osobe tym mozes narobiť poriadne problemy ale kedze sa títo ludia spoliehajú na ludi ktori su zakríknutí a neriešia tak su drzi a budu drzi aj naďalej. Arogancii treba dat stopku, inak sa tu bude rozmáhať iba zlo a neprávosť. Kludne napis a poradím, ako to podat.
Reakcia personalistiky bola otrasná, úplne neprofesionálna. Veď ozvať sa kandidátovi je jej pracovná povinnosť. Ona svojim správaním prezentuje firmu. Ja by som tam už ani po takej komunikácii nechcela pracovať, úplne by som sa vykašľala na nich. A takú ,,reklamu" by som im urobila že by na to v živote nezabudli, takú negatívnu recenziu. 😜😝
Ešte to aj ti slovné spojenie buďte rada je úplne nespisovné a amatérske.
Personalistka nech sa okamžite vráti do školy.Totálne neprofesionálna odpoveď jak od baby na trhu.
Čo sa baví s kamarátkou?
Aspoň vidíš akú úroveň má firma ak tam zamestnávajú človeka ktorý neovláda komunikáciu na úrovni.
Normálne by som jej odpísala, či jej nie je trápne napísať "dôvod sme Vám už napísali", keď mi žiaden dôvod nenapísala. A že ju teda opätovne žiadam o zaslanie dôvodu a nie nie som "rada", že sa vôbec obťažovala mi napísať, lebo predpokladám, že to patrí k jej pracovnej náplni a je za to platená. S pozdravom bla bla. A možno by som si PS bachla, že silno premýšľam, či nehodím post o správaní personálneho oddelenia Vašej firmy na linkedIn, aby videl si Vás nariadený, ako komunikujete so zamietnutými kandidátmi. Kto vie, či sa o 5 rokov nestretneme na opačných stranách stola, pani Mrkvičková.
Moja známa takto dostala vysokú pozíciu…po zamietnutí zavolala personalistovi,že sa určite niekde musel stať omyl že ona je na tu prácu absolútne ekvalifikivana a vysoko motiviavana ..nakoniec ju vzali..🙂to že si sa pýtala na dôvody zamietnutia po 4kolach je absolútne pochopiteľne a veľmi rozumne!ich odpoved je totálne nekompetentna! Toto by som určite komunikovala ďalej danej firme,nech vedia kto pre nich pracuje!!!
Ta jej odpoved je uplne mimo a maximálne neprofesionalna 🤦🏼♀️ a je úplne bežne že sa kandidáti ozvú a spýtajú sa že prečo ho nezobrali. Buď rada že ta tam nezobrali, a napísala by som im peknú recenziu. To je tak keď robi niekto robotu o ktorej nemá absolútne sajnu
Ja si myslim, ze to vobec napisala personalistka. Mozno nejaka recepcna, ktora proste ma na starosti veci, co pridu na uvedeny email.
Nie je povinnostou firmy, kde ides na pohovor oznamovat neuspesnym kandidatom co bolo dovodom ich neuspechu pri vyberovom konanani.
Firma kde pracujem poskytuje isty druh sluzby a ked nie sme uspesni vo vyberku, tak chceme vediet preco. Len velmi malinko firiem odpise, ze co bol dovod. Vacsinou je odpoved “spatnu vazbu a dovody vybratia inej spolocnosti neposkytujeme”.
Mala by si sa ozvať a informovať jej nadriadeného ako sa dotyčná správa. Odpoveď bola ale že úplne mimo.
Mala som prax na personálnom oddelení vo veľkej firme a bola úplne bežná vec že sa ľuďom dala spätná väzba (aj keď sa jednalo o nižšie pozície).
Ja by som sa ich na to tiež nepýtala, ale už ak si sa spýtala (a opýtala si sa veľmi slušne) mala ti normálne odpovedať.. Alebo už keď tak radšej ani nemala nič odpisovať , ako toto 😁 priznám sa ja som sa nahlas zasmiala keď som to prečítala 😁 určite by som komunikáciu preposlala vedeniu.
WTF??? To je čo za neslušnú, drzú a sprostú odpoveď. Úplne normálne si pýtať spätnú väzbu...
Zas vymyslená téma? 😕
ak ide o technicku odvornu poziciu ak by ta chceli brali by ta hned nie ze styri kola len ta natahovali a popritom riesili toho koho chceli naozaj a ta odpoved uplne neprofesionalna
nabuduce sa nedaj natahovat tolko kol a drzime pestw
Absolutne neprofesionálna odpoveď personalistky. Takáto odpoveď poškodzuje dobré meno firmy a mal by o nej vedieť jej nadriadený.
prosim ta napis nam o aku firmu sa jednalo… mna by to dost zaujimalo, nepohybujem sa v personalistike, ale bola som na SK na xy pohovoroch,takze mam uz nejake tie skusenosti ci uz s personalnymi agenturami, akebo priamo HR v ramci firiem, jediny krat som zazila neprijemnu arogantnu personalistku v nemenovanej personalke, ale toto co ti napisala dotycna pani je vrchol, toto nie je o nejakom zlom dni, urcite si tam jednala aj s inymi ludmi, poslala by som
im to s komentarom, ze som velmi prekvapena urovnou spravania dotycnej a ze ma teda vlastne ani nemrzi, ze vasa interakcua neskoncila pracovnym pomerom….
Tiež sa mi zdá že je úplne ok pýtať spätnú väzbu. Asi by som to nezverejňovala nech si nenarobíš problém aj niekde inde, ale byť CEO v tej firme by som toto naozaj rada vedela, že čo za arcitrúba mi tam robí. Ale nie jej nadriadenej. Priamo vysoké vedenie lebo oni sú viac zodpovední za vnímanie spoločnosti.

Tuto konverzaciu by som poslala vedeniu firmy. U mna by si tymto zarobila na okamzitu vypoved.