Je toto bežné správanie personalistu?
Ahojte, prišla som sa sem opýtať. Po MD chodím po pohovoroch, hľadám si prácu v odbore, ktorý som študovala a pred MD som robila 7 rokov v odbore. Jedna nemenovaná firma sa so mnou naťahovala pomaly pol roka, bola som na 4roch kolách pohovoru + 1 zadanie. Jedná sa o vysoko technickú pozíciu. Dnes ráno mi prišiel mail, že ma teda neprijali resp. neposunuli do ďalšieho kola:
Dobrý deň ....,
chcela by som Vás informovať o tom, že vo výberovom konaní na pozíciu .... sme sa rozhodli uprednostniť iného kandidáta, teda ďalšie kolo pohovoru sa neuskutoční.
Ďakujeme za Váš záujem.
S pozdravom
Nahnevalo ma to, ale však dobre, chcela som len vedieť, čo by som mohla spraviť lepšie a odpísala som im toto:
Pekný deň ....,
ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď. V rámci osobného rozvoja by som sa rada opýtala na dôvod, kvôli ktorému ste sa nakoniec rozhodli pre iného kandidáta. Zároveň by som Vás rada požiadala o spätnú väzbu, na čo by som sa mala zamerať ak by som sa chcela znova hlásiť na miesto vo Vašej spoločnosti.
Ďakujem
Prišla mi na to odpoveď, ktorú som nepochopila a chcela by som vedieť, či vám to príde normálne.
Dobrý deň,
nehnevajte sa na mňa ale nie je Vám to trápne takto vyzvedať, prečo sme vybrali niekoho iného? Dôvod som Vám napísala. Buďte rada, že sme sa Vám vôbec ozvali.

1. Pýtať sa prečo prijali niekoho iného (aj keď si sa to spýtala slušne) by som ja neurobila. Jednoducho sa rozhodli.
2. Spýtať sa čo by si v prípade hlásenia sa v budúcnosti v danej firme mohla zlepšiť, to mi príde ok.
3. Personalistka maximálne pochybila. Zvážila by som na tvojom mieste preposlať email vedeniu, alebo napísať recenziu..