icon

Je učiteľstvo diagnóza?

19. sep 2025

Pytam sa slusne, zacal skolsky rok a uz mam krce v bruchu, cely rok pocitujem, ako cely nas zivot podlieha skole, toto musi, hento musi, taky projekt, hentaka pisomka, buzeracia, ratanie vysledkov na %, neustale porovnavanie, nonstop pipa edupage, taky poplatok, hentaky vylet, exkurzia, kruzok. Rodicka su moja smrt, citim sa ako na poprave. Naozaj to tych ucitelov bavi? Rozkazy, prikazy, kontrola vsetkeho, mam pocit, ze musime vzdelat a vychovat nadludi. Tolko povinnosti a predmetov, to aj my sme tak mali? Mam pocit, ze moja mama ani nevedela, ze chodime do skoly, vsetko akosi islo, vystudovali sme a normalne zijeme, pracujeme. V praci ma nikto nebuzeruje, nikto na mna nezvysuje hlas a stretnem ucitelku a pripada mi, ze som uplna nula. Pritom mam pocit, ze su uplne mimo, kazdy si ide svoj 1-2 predmety a ide za ne umriet. Vie sa taky ucitel uplatnit v realnom zivote, napriklad v zahranicnej firme? Zaujimaju ma aj skusenosti ucitelov, lebo tych, co ja poznam si myslia, ze nemam co robit, len do minuty im odpovedat a cele dni sa drtit s detmi? Este aj mne rozkazuju, co a ako mame robit. Ja tiez ked pridem z prace, tak doma uz nepracujem. Decka znechutene, ucia sa kvanta blbosti, vedia same programovat, vyskladat si pocitac, naucit sa jazyky a najma to, co ich zaujima. Ziadne ucenie sa praxou, prikladom, kriticke myslenie je trestane. Pritom mame katastrofalne skolstvo. Nevidim, ze by sa veci ucili inak ako my a to maju k dispozicii ine zdroje.

Akonahle nieco nevedia, tak skola ich just nuti to eobit a drtit.

Strana
z6
akje
20. sep 2025
@dskjhfdlkdjhl

@akje Tak prepac, ale ja som sa v tych prispevkoch vyjadrila jasne a nikde som nepisala, ze vsetci ucitelia su OK. Ak niekto napise, ze som to napisala, tak jednoducho trepe. Ina verzia je, ze nerozumie pisanemu textu-mozes si vybrat.
A ja sa na rozdiel od Teba aspon viem ospravedlnit, ked napisem blbost. A o tom to je. A kludne si mysli co chces, mne je to uplne jedno.

@dskjhfdlkdjhl prepac aj ty mne. Nepoznáme sa. Vyznieva to rôzne. Som však rada, že sme si to vysvetlili.

dskjhfdlkdjhl
21. sep 2025
@akje

@dskjhfdlkdjhl prepac aj ty mne. Nepoznáme sa. Vyznieva to rôzne. Som však rada, že sme si to vysvetlili.

@akje Myslim, ze cele toto nedorozumenie by nevzniklo, keby sme spolu niekde sedeli pri kave. V ramci SS, sme si doplnili info a zrejme sme obe pochopili, preco to vlastne vzniklo. Ja sa Ti este do SS ozvem. Zatial Ti prajem peknu nedelu.

Strana
z6