icon

Je v poriadku mať v kancelárii zdravotné úkony?

14. feb 2024

Už som sem raz písala, tak len v skratke. Pracujem v sociálnych službách v azylovom dome, máme tu klienta za ktorým dochádza zdravotná sestra, hnije mu noha, tak mu to chodí nejak previazať. No a usalašili sa u mňa v kancelárii. Akože prišlo mi to max nechutné za mojím chrbtom aby robili takéto úkony s hnijúcou nohou. Tak som ich poprosila, aby išli inam, máme tu priestir a rozhodne nemusia byť u mňa v kancelárii. Trochu som sa chytila s nadriadeným, jemu to príde ok, mne to príde nechutné. Tak ja neviem či som divná ja alebo je to ok.

Strana
z2
autor
14. feb 2024

Tak som to riešila ešte so šéfkou a tiež nechápem že čo mám za problém 🙈 Tak ja som asi mimo alebo neviem.

autor
14. feb 2024

*tiež nechápe

nikaeli
14. feb 2024

Ja by som to nedefinovala ako nechutné.. Použi slová, ktorými adekvátne zdôvodníš svoj nesúhlas. Alebo je čas zmeniť prácu 🤷🏻‍♀️

autor
14. feb 2024

@nikaeli Neviem čo iné by to definovalo, podľa mňa je to absolútne neprípustné aby sa v kancelárii kde máme osobné veci, jedlo, robili takéto veci.

larisa
14. feb 2024

Keď nie si spokojná možno pomôže si nájsť novú prácu. Ale priznám sa aj mne to vadilo .

nikaeli
14. feb 2024

Ako som napísala v prvej reakcii - z hygienických a priestorových dôvodov. Čo robíš - na čo slúži tvoja kancelária? máte ošetrovňu? čo máte vo vnútornom poriadku azylového domu? kde sa majú ošetrovať klienti? slovo 'nechutné' sa jednoducho nehodí. Je to neprofesionálne.

autor
14. feb 2024

@nikaeli Tak už nám tu nechali aj ľudí s tuberkulózou, nútili nás prebaliť klienta a takéto chuťovky, jednoducho tu nič nefunguje ako by malo a po akomsi vnútornom poriadku azylového domu akurát tak šlapú. Takže asi takto v skratke.

nikaeli
14. feb 2024

A čo teda od nás očakávaš? My to nevyriešime.
Dostala si tipy, všetky neguješ, že sa to nedá.
Máš dve možnosti - oficiálne sa sťažovať alebo odísť.
Vlastne tri. Ostaneš tam so stiahnutým chvostom a budeš naďalej desiatovať s hnijúcou nohou za chrbtom.
Je len na tebe, ako sa rozhodneš.

autor
14. feb 2024

@nikaeli Ja len vysvetľujem ako to u nás chodí, to je všetko. To neznamená že všetko negujem. Samozrejme že rozhodnutie je na mne.

larisa
14. feb 2024

Ale je podľa mňa dosť čudné , že nemáte tam osetrovnu. Predsa by to mali robiť čistej miestnosti . A nie hocikde u niekoho v kancelárii.

autor
14. feb 2024

@larisa Nemáme tu žiadnu ošetrovňu. Veď u nás nechali človeka s tuberou s ďalšími 9 ľuďmi na izbe, akoby sa nechumelilo.

autor
14. feb 2024

Je tu jedna "krizova izba" pre ľudí, ktorí sú chorí (covid) ale bez okien. Takže tam nikoho nedávajú.

pomoni
14. feb 2024

Pre vysvetlenie, ak ho chodí ošetrovať Sestricka z ADOS /t.j. domáca ošetrovateľska starostlivosť/, svoju prácu vykonáva sestra bežne bud v domácnosti alebo napr.ako u nás v soc.zariadeni - na izbe klienta…žiadna sterilná miestnosť, ani nemocnica.
Každopádne tým neschvaľujem že by mala autorka znášať tieto úkony u seba v kancelárii. Porozprávať sa s nadriadenym/riaditelom, že ti to nie je prijemné, spoločne skúsiť najst riešenie-miesto, kde by ho mohla sestricka ošetrovať

autor
14. feb 2024

@pomoni Tak u niekoho doma a v cudzej kancelárií je rozdiel, ale chápem ako to myslíš a máš pravdu.

pomoni
14. feb 2024

Ja som skôr reagovala na to ako niektorí pisali že…. Do nemocnice, do sterilnej miestnosti. Ako som napísala, neschvaľujem tuto osetrovatelsku cinnost v kancli, len sa pokúsiť to nadniesť nadriadeným aj s návrhom na riešenie.

Strana
z2