icon

Je v poriadku oneskorené doručenie faktúry na právne služby?

13. mar 2025

Faktura vystavena a odoslaná 5.3 a poslali mi ju až 12.3 (kedy je aj dátum splatnosti)
Prosím vás je to v poriadku keď mi vystavili faktúru za právne služby 5.3. ,odoslaná (cez email) písané 5.3 a prišla mi až 12.3 a aj dátum splatnosti tam je 12.3 ? 🧐

kavasmliekom
13. mar 2025

Keď bol dátum splatnosti včera, asi už neskoro sa pýtaš. Skús sa informovať u nich, alebo ti príde upomienka a zaplatíš.

autor
13. mar 2025

@kavasmliekom ja som položila otázku na úplne inú vec, nie na to či bol dátum splatnosti včera 🙏🏻

zuzubb007
13. mar 2025

No keď ti prišla na mail 5.3. tak to je doklad dorucenia

autor
13. mar 2025

@zuzubb007 mne prišla na email 12.3 ale na faktúre je písané dátum vystavenia a doručenia 5.3

zuzubb007
13. mar 2025

Aha no to je normálne, uhrad dnes a nikto to nebude riesit bežne nám na firmu chodia faktúry vystavené skôr a doručené neskôr, máš doklad, že to prišlo vtedy a vtedy a hotovo ak uhradis hneď žiadny problem

lejkaemmka
13. mar 2025

Je to v poriadku, splatnosť maju asi nastavenú automaticky. Nič sa nedeje, keď zaplatíš po splatnosti. Aj účtovne je to OK, všetko v jednom mesiaci. Ich problém, že to poslali neskôr a Ty ju zaplatiš až teraz.

kavasmliekom
13. mar 2025

Veď som odpísala, ze keď si neuhradila včera, kedy bol dátum splatnosti, informuj sa u nich, či sa pomýlili, alebo je to tak správne. A ak si nezaplatila, tak ti príde upomienka a výzva na zaplatenie

mariska1989
13. mar 2025

Nie není to ok ak vystavili faktúru a písali oni 5.3. A splatnosť 12.3 tak ti ho mali odoslať toho 5.3 hneď keď dali krátku dobu splatnosti . Rýchlo poslali lebo pri kontrole zistili že není uhradená tak šikovno poslali

kavasmliekom
13. mar 2025

@mariska1989 ale aj keď nevyplatí hneď, tak sa nič nestane. Príde upomienka s tým, že ak uhradili, nech to považujú za vybavene. Mne sa párkrát stalo, že som išla vyplatiť a som sa zakecala alebo hocičo... A až keď som kontrolovala faktúry, zistila som, že som jednu platbu neodoslala. Poslala som dodatočne ale ešte v tom mesiaci.

mariska1989
13. mar 2025

@kavasmliekom ano da sa však to je normálne. Maju upovedomiť že není uhradená. Ale dostať faktúru v deň úhrady nie je ok .

liaka
13. mar 2025

Veď to je jedno, že meškala. Dátum splatnosti je tak ci tak 12.3. Veď vieš čo platíš a kedy mávaš cca splatnost.

gemerka17
13. mar 2025

Je to úplne v poriadku. V praxi sa stretávam (a tiež pri právnickej kancelári), že vystavia 1. v mesiaci, splatnosť 2 týždne a príde to o 3 tyzdne. Nikto nič z toho nerobí aj keď je to uhradené mesiac po splatnosti. Ani upomienka ti nepride.