Je výhodnejšie mať dva polovičné úväzky alebo jeden plný?
Ahojte, tie, čo sa vyznáte, neviete mi poradiť, čo sa viac oplatí?
Mať 2 polovičné úväzky alebo mať jeden plný (s nižším platom, bez možnosti finančného rastu) ?
Sú nejaké nevýhody, ak je človek dlhodobo na 2 polovičných ?
Este by sa trebalo pozriet aj z inej strany na to.. ze ak vam postaci v rodine a vsetko vam vyjde aj s nizsim prijmom tak by som nevahala ale ak nevyjde tak by som brala 2 roboty a popremyslala , ze co urobit aby som chodila len do jednej.. ale to je moje zase zmyslanie.. tu sa neda odpovedat jednoznacne
Nemyslim si ze mat dva polovicne uvazky je bezna standardna situacia… obvykle ma ten skrateny cas svoj dovod, preco to ludia volia (lebo nestihaju/nechcu plny uvazok) tak som zvedava ci vobec najdes niekoho kto to moze zhodnotit
Momentálne je daná osoba slobodná, bez záväzkov a obe práce jej dávajú niečo iné a posúvajú ju každá v nejakom smere (čo sa týka skillov, zlepšenia sa v odbore).
Skôr som myslela otázku z takého prakticko/budúcno/právneho hľadiska. Či to nejak môže ovplyvniť napr neskoršie rátanie dôchodku, možnosti získať hypotéku, či sa na to možní budúci zamestnávatelia pozerajú inak, jednoducho či to v budúcnosti môže mať nejaké negatívne následky mať 2 polovičné naraz.
Žiadne následky čo sa týka hypotéky, ďalších zamestnávateľov to mať nebude, len je podľa mňa otázna psychická odolnosť po dlhšej dobe v neustálom striedaní medzi dvoma prácami, či osoba nevyhorí. Aj keď sú ľudia, ktorým to vyhovuje a takí, ktorým zas nie. Ja som rada, že mám jedného zamestnávateľa a rozmanitú prácu v jednom odbore, keby som mala mať 2 práce, tak by som bola ako vygrcaný rezance do týždňa 😅
Ďakujem všetkým za odpovede.
Druhý zamestnávateľ sa ešte len rozbieha, preto má u neho polovičný, aj keď tlačí na ňu, aby si urobila živnosť, nech nemusí za ňu platiť odvody, ale to sa jej finančne zas neoplatí.
Preto je zatiaľ takto a musí sa rozhodnúť, či
- fungovať ešte chvíľu 2 polovičnými, ak vôbec budú ochotní obaja zamestnávatelia
- ísť na plný do práce, kde bude mať lepšie podmienky, ale nižší plat a bez možnosti kariérneho rastu
- horšie podmienky, nutnosť si urobiť živnosť, ale vyšší plat a možný kariérny rozvoj.

Ja by som si vybrala spokojny zivot pri jednej robote hoc za menej.. 2 za mna nie.. ale kazdemu vyhovuje nieco ine