Je zložité otvoriť si vlastný obchodík s oblečením?
@simca06022011 to je síce všetko pekné, ale ten iný prístup možno oslovuje určitú vekovú kategóriu. Ja osobne nepotrebujem radiť, vyberám si sama a rýchlo. Najradšej na internete, lebo to trvá menej, ako obehať päť obchodov.
@wanesaz ak ideš dotvárať nosené oblečenie, tak to môže byť zaujímavé. Záleží, ako ho budeš dotvárať 😉 Budem zvedavá.
@alaguema naucila som sa (zhodou nahod ma moj chlap presvedcil o tom, ktory prva vec co urobi nie ze sa pzrie na regal, ale chyti predavacku a povie jej nech ho oblecie :DD tiez si vie vybrat, ale ona mu nahadze 10 veci, v dobrej velkosti, v jeho style... ), ze treba sa predavacky opytat a ona vyhrabe aj co necakam :DDD inak eshopujem tiez v 80%, ale napr. ja mam vybrate znacky ktore nosim, cize viem ze co objednam bude dobre, aj material bude vyhovovat atd 🙂 ...nechodim ani do 5tichobchodov, nakolko mam v BB "az" dva-tri... :D cize ak si niekto oblubi jej obchod, bude tam chodit ako prva volba a nebude chodit po 10tich obchdoch... inak zhodou nahod som aj v obchode predavala v mladosti, vela ludi "nic nechcem, pozriem si sam..." ale nakoniec ked s nim clovek da rec, vyberie/vyskusa a kupi aj co by necakal...Uz ta vidim ako vysnivane tricko najdes po hodine v prepchatom obchode s handrami... nadsenim z tade ujdes a ides na web :D Ja teda utekam... mne sa v tom hrabat na 150m2 nechce :( este ked to maju pekne viditelne povystavovane, ze okolo prejdem, viem ci chcem a ci nie. Ale niektore obchdoy su otrasne (a tie maju aj otrasne predavacky.. cize vyhoda je iba cena).
@simca06022011 no keby to mne povedal zakaznik ze mu mam vybrat v jeho style tak si pomyslim ze ty chuj ako mam vediet tvoj styl- trenky ti neperem...neviem ci je v naplni prace predavacky vyberat ludom co sa im hodi velkosti atd...mam namysli obchody v OC ,ano zivnostnik ked chce mat zisky musi sa strcit do zadku kam sa ani vlas nevojde...ale predavacky v obchdnom centre maju kopec inej roboty ktoru ty nevidis....
@lavieenrose no tak si mimo, prave predavacka to ma vediet, dokonca sme na to prave v obchodoch v OC boli skoleni... patri to k servisu. To ze sa teraz degraduju na utieranie prachu a skladanie oblecenia je ina vec :D Ale ver ci nie, po par tyzdnoch sa schopna baba pozrie na clvoeka a velkost trafi, ked tam +- o jednu velkost, podla strihu... od toho su napr. platene aj % z predaja... co myslis, preco v niektorych obchodoch ti dobreze nevytrhnu veci z ruk a nenesu ti to "odlozit do pokladne"? Nuz lebo im to rovno pokladnicka oznaci ako ich predaj... Ja vidim a viem aku maju pracu, nakolko som to robila.. to co sa vyklada tovar, je velmi mala cast z 8 hodinoveho pracovnheo casu :D povacsine ich mozes vidiet kvakat za pultikom... 🙂 Ale to uz sme mimo temu.
@simca06022011 no u nas veru som nevidela ...je zaujimave ze predavacka ma vediet odhadnut velkost ked ani ja sama svoju neviem...je mi dobre aj L aj XL obcas M dokonca aj topanka je kazda ina jedna 40 druha 41...mne vyhovuje ze sa ma nik nepyta ci nechcem pomoct..nie veru nechcem nechcela som a nikdy nebudem chciet...ked nieco neviem najst opytam sa...ano maju % z predaja...ale nikto mi nikdy netrhal veci zruk a velice by ma to nahnevalo...a myslim ze velmi malo zakaznikov stoji o takyto servis...ako ked v lepsej restike sa ta zakazdym chodom pytaju ci to bolo dobre a ci chutilo je to zdvorile ale aj otravne...mala som kamaratku co robila u batu a nemala cas kvakat but obsluhovala zakaznikov blokovala alebo musela premiestnovat vsade topanky...aranzerka predajne dosla poprekladala topanky a oni potom cely den prekladali krabice...
@simca06022011 jediny kto vie odhadnut spravnu velkosst je moja znama trhovnicka presne ten pripad ze sa musi uzivit svojpomocne tak sa strka presne tam kam nevojde ani vlas...malovala som u nej na steny take zenske v spodnom pradle takze som tam pobudla isty cas a pocula som v ramci "kamaratstva" ako ohovarala zeny s kazdou ohovorila tu jej nepriatelku a potom zakaznicky hrialo pri srdci ...takze takto sa robi trhovy biznis
@simca06022011 a vies kam si pojdem kupit nabuduce podprsenku ? presne k nej lebo to co je v obchodoch ani nieje podla velkosti snad...ona ma hlavne ine znacky...a vie mi dat presne tu moju velkost..ale pri ostatnom obleceni to nepotrebujem
@simca06022011 to ty si písala o Senci?ak, áno ten obchod poznám aj jeden aj druhý.Je veľa ľudí, ktorí nechcú Zaru, FF Tesco či Chantal, ale iné veci aj za cenu toho, že sú drahé.
@lavieenrose to čo píšeš?a akú má robotu predavačka vyložiť a nablokovat?v prvom rade tam je, aby poradila a áno ľudia si väčšinou kupujú stále jeden štýl topánok, športový štýl nikdy si nedajú šaty, volany a mozno, ak im ukáže predavacka niečo iné bude nadšený a kúpi.To potom nech je ako v Tescu ,že vyberiem si tričko a sama nablokujem
@lavieenrose a obsluhovanie zakaznikov nie je to co pisem? 🙂)) to ze vyberies zakaznikovi tovar nie je kvakanie o susede ... ono velkosti su rozne pri kazdej znacke, moja predavacka podprseniek (ked sme pri tom), vie ze od tej zancky mi staci 80E ale pri druhej mi bude treba 90E 😃 rovnako ako viem, ze nemecke znacky musim kupovat minimalne o dvojcislie menej... do talianskych sa nevracem.. a cislvoania M,L,XL su zase uplne ine.. niektora znacka ma Lko pre 40, ina pre 44... atd... ja sa napr. pozriem na chlapa a viem aku velkost rifli nosi.. este aj teraz :D a tom "pracovala" ako predavacka ledva rok. A vidis,.... keby ti vedela poradit aj inde predavacka, vratila by si sa.. :D ale tu nejde len o radu, ale pridem a potrebujem dajme tomu cierne nohavice.. pozeram, nevidim... vypytam, ukaze mi, povie ze maju aj ine strihy, nieco zasite co ani zakaznik nenajde sa casto najde :DD
@simca06022011 dakujem krasne za kazdu jednu radu ;) velmi pomohlo 🙂

No slohova praca zase... otras :DDD pardon...