icon

Je zmluva bez podpisu a správnych paragrafov platná?

12. dec 2025

Zamestnávateľ mi dal zmluvu, ktorá obsahuje viaceré chyby. Sú tam zle uvedené paragrafy, a nie je podpísaná. Správne predpokladám, že takáto zmluva nie je platná?

hana_clarity
12. dec 2025

Ano. over si spolocnost na orsr a finstate, pouzi "google" pre referencie. Hlavne nic neplat nikomu.

autor
12. dec 2025
@hana_clarity

Ano. over si spolocnost na orsr a finstate, pouzi "google" pre referencie. Hlavne nic neplat nikomu.

@hana_clarity ja nikomu nič platiť nejdem. Je to moja pracovná zmluva, ale ako uvádzam je napísaná zle a nie je podpísaná. Tak ma zaujíma či je v takom prípade neplatná.

anonym_9a5784
12. dec 2025

Skontroluj si Elektronický účet poistenca či si prihlásená do sociálnej poisťovni
https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron...

autor
12. dec 2025
@anonym_9a5784

Skontroluj si Elektronický účet poistenca či si prihlásená do sociálnej poisťovni
https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron...

@anonym_9a5784 nie som 😀 o to sa mi jedná. Mám taký tichý pocit, že ma pekne oklamali .

anonym_ca6f7a
12. dec 2025

prečo by ťa oklamali, keď ešte nie si zamestnaná?

autor
12. dec 2025
@anonym_ca6f7a

prečo by ťa oklamali, keď ešte nie si zamestnaná?

@anonym_ca6f7a že nie som zamestnaná si zistila ako ? Pracujem tu už dva mesiace.

anonym_ca6f7a
12. dec 2025

@anonym_autor keď nemáš podpísanú zmluvu nie si zamestnaná. pracuješ na čierno

biba_18
12. dec 2025

fuuha. to si zistila až dnes že nemáš zmluvu? 😒

autor
12. dec 2025
@anonym_ca6f7a

@anonym_autor keď nemáš podpísanú zmluvu nie si zamestnaná. pracuješ na čierno

@anonym_ca6f7a ja som tú zmluvu podpísala riadne, obe kópie ešte pred nástupom do práce 🙃 môj podpis na ten mojej je, ale zamestnávateľov chýba.

anonym_ca6f7a
12. dec 2025

@anonym_autor zamestnávateľ nepodpísal. teda ťa nemal prečo nahlasovať. peniaze dostávaš na účet? na ruku? na páske máš uvedené aké sú odvody?

autor
12. dec 2025
@anonym_ca6f7a

@anonym_autor zamestnávateľ nepodpísal. teda ťa nemal prečo nahlasovať. peniaze dostávaš na účet? na ruku? na páske máš uvedené aké sú odvody?

@anonym_ca6f7a som si istá, že na tej jednej kópií ktorú mi dával čítať bol aj podpis, na mojej je len pečiatka. Nechala som sa oklamať. Peniaze dostávam na účet, pásku mám . Sú tam riadne odvody a dostávam peniaze na cent presne.

anonym_ca6f7a
12. dec 2025

@anonym_autor keď to máš na páske, tak niekto neurobil svoju prácu, neoklamali ťa. rieš to hneď. ale je to veľmi zvláštne.

autor
12. dec 2025
@anonym_ca6f7a

@anonym_autor keď to máš na páske, tak niekto neurobil svoju prácu, neoklamali ťa. rieš to hneď. ale je to veľmi zvláštne.

@anonym_ca6f7a mne to prišlo podozrivé, lebo som mu volala, že v pondelok neprídem,pôjdem s dcérou na OČr a presviedčal ma aby som nešla na očr, nech zostanem doma koľko potrebujem,on mi to normálne zaplatí ako keby som bola v práci 🙃. Vraj je stým veľa papierovačiek kvôli pár dňom. Tak som začala šípiť problém a vidím, že som nemala blbý pocit neoprávnene.

anonym_9a5784
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ca6f7a mne to prišlo podozrivé, lebo som mu volala, že v pondelok neprídem,pôjdem s dcérou na OČr a presviedčal ma aby som nešla na očr, nech zostanem doma koľko potrebujem,on mi to normálne zaplatí ako keby som bola v práci 🙃. Vraj je stým veľa papierovačiek kvôli pár dňom. Tak som začala šípiť problém a vidím, že som nemala blbý pocit neoprávnene.

@anonym_autor over si aj v zdravotnej poisťovni či nemáš dlh

autor
12. dec 2025
@anonym_9a5784

@anonym_autor over si aj v zdravotnej poisťovni či nemáš dlh

@anonym_9a5784 nemám našťastie, ešte za mňa odvádza štát, poberám predĺžený rodičovský,ale nie som ani tam prihlásená, volala som si tam.

tiika
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechcel, aby si išla na OČR, lebo by si zistila, že žiadne ošetrovné nedostaneš. Pisomne vyzvi zamestnávateľa, aby ti dal zmluvu podpísanú druhou stranou.
Zmluva platna je, aj keď ma chyby a nemá druhy podpis. V ZP by muselo byt vyslovene napísané, že zmluva je neplatná, pokial nie je uzatvorená písomne (tak ako je to pri dohodách alebo výpovedi). V podstate ste sa dohodli na pracovných podmienkach, naplnila sa podstata pracovného vzťahu, nastúpila si, pracuješ na dohodnutej pozícii, vykonávaš úlohy v tvojej naplní prace, oni ti vyplácajú mzdu. To, že si neplnia svoje povinnosti, je ich zodpovednost, avšak ty trvaj na náprave (pisomne), rovnako ako i na prihlásení a doplatení odvodov do SP a ZP. Toto je už trestno-pravne konanie. Inak ukonči PP vzťah.

anonym_9a5784
12. dec 2025

Výplatu ti posiela z účtu firmy, alebo zo svojho súkromného?